Najava i analiza: La Liga, 6. kolo: Ko je gazda u Madridu? Lak posao za Barsu, Viljareal na Sevilju!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi šestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala koje nam donosi baš dosta zanimljivih susreta.
Najzanimljivije će svakako biti u Madridu gde će u gradskom derbiju snage odmeriti Atletiko i Real. Pored toga treba izdvojiti meč između Viljareala i Sevilje, dok Barselona ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Elčea.
Što se trenutne tabele tiče, u ovom trenutku se na prvoj poziciji nalazi Real Madrid uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.
Na trećoj poziciji se trenutno nalazi Betis koji ima isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Osasuna koja igra sjajno na startu ovogodišnjeg izdanja La Lige.
Petu poziciju dele čak tri tima pošto Viljareal, Bilbao i Atletiko Madrid imaju isti broj bodova.
Što se tiče bitke za opstanak, trenutno su najugroženije ekipe Kadiza i Elčea, a pogotovu to mislimo na Kadiz koji do sada nema još nijedan bod na svom kontu.

Valjadolid – Kadiz – 1 @ 2.08 u CircusBet

Prvi meč šestog kola La Lige nam donosi duel između Valjadolida i Kadiza i kako sada stvari stoje utisak je da će i jedna i druga ekipa imati dosta problema da sačuvaju prvoligaški status.
U nešto boljoj situaciji se nalazi Valjadolid koji je do sada i pored teškog rasporeda sakupio četiri boda, dok je Kadiz tim koji je ubedljivo najmanje pokazao od svih ekipa u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, pošto se ovaj klub trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli.
Na pet odigranih susreta ova ekipa je doživela pet poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na svom terenu protiv Barse kada je bilo 0:4.
Ne samo da nije pobedio, “fenjeraš” nije postigao niti jedan gol, i mišljenja smo da Valjadolid neće imati puno problema na ovom susretu da ostvari preko potrebnu pobedu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila sjajnu kvotu 2.08.

Majorka – Almerija – 3+ @ 2.20 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa nam donosi duel između Majorke i Almerije. Kao i u nekoliko prethodnih sezona, primarni cilj Majorke biće opstanak u društvu najboljih.
Do sada je nekadašnji učesnik Lige šampiona sakupio pet bodova, a u prošlom kolu je trinaestoplasirani tim na tabeli doživeo očekivan poraz na gostovanju kod Real Madrida, kada je bilo 4:1.
U goste im ovog puta dolazi Almerija, čija se igra nekako raspala od kako je redove ovog kluba napustio Sadik, koji je u međuvremenu doživeo tešku povredu zbog koje će propustiti celu sezonu.
Trenutno se novajlija u društvu najboljih nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ovaj tim doživeo poraz na svom terenu od Osasune, kada je bilo 0:1.
Utisak je da je ovo jedan i te kako težak meč za prognoziranje, koji bi ipak mogao da nam donese dosta golova pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.20.

Barselona – Elče – 1-1 @ 1.33 u Mozzartbet

Taman kada smo pomislili da se Barsa nalazi na pobedničkom koloseku, Robert Levandovski i drugari su doživeli poraz u Ligi šampiona od Bajerna, i to u gostima.
Treba naravno napomenuti da su izabranici Ćavija u prvom poluvremenu timu iz Minhena mogli da postignu nekoliko golova, ali je realizacija zatajila što su Bavarci i te kako umeli da kazne u drugom delu igre.
Što se tiče prvenstva, u prošlom kolu su Katalonci odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Kadiza i slavili rezultatom 0:4.
Sa druge strane, Elče je uz Kadiz ekipa koja je do sada najmanje pokazala, o čemu nam dosta dobro svedoči i samo jedan osvojen bod u dosadašnjem toku prvenstva.
U prošlom kolu je ovaj simpatični klub poražen na svom terenu od Atletik Bilbaa, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Barsa je veliki favorit na ovom duelu, i očekuje se da Katalonci od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Elčea, zbog čega je logičan izbor prelaz 1-1 za koji je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.33.

Valensija – Selta – GG @ 1.95 u Maxbet

Jedan od zanimljivijih mečeva subotnjeg programa se igra na “Mestalji” gde će fudbaleri Valensije ugostiti Seltu.
“Slepi miševi” igraju po sistemu toplo-hladno, a nakon velikog trijumfa na domaćem terenu nad Hetafeom kada je bilo 5:1, već u prošlom kolu je Valensija poražena na gostovanju kod Rajo Valjekana, pa se trenutno ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji.
U goste im dolazi Selta koja je praktično svuda gde je mogla pobedila ove sezone, a dva poraza je tim iz Viga doživeo od objektivno boljih ekipa Reala i Atletika.
Što se tiče partija na strani, do sada je Selta odigrala dva meča na strani i ostvarila jedan trijumf i jedan poraz, a utisak je da će Iago Aspas i drugari imati šta da poruče i na “Mestalji”.
Najrealnije je da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol na ovom duelu, a Maxbet to ceni sa fenomenalnom kvotom 1.95.

Atletik Bilbao – Rajo Valjekano – 1 @ 1.56 u Meridianbet

Da se Atletik dva puta nije okliznuo na domaćem terenu gde inače ovaj tim retko gubi, sada bi pričali o tome da su Baskijci najprijatnije iznenađenje prvenstva, međutim, ni ovako stvari nisu nimalo loše s obzirom da se Bilbao trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan fantastičan meč na gostovanju kod Elčea, u kom je ponos Baskije bez većih problema slavio sa 1:4.
Što se tiče Rajo Valjekana, Falkao i drugari su solidno otvorili ovaj šampionat, a u prošlom kolu je polufinalista Kupa iz prošle sezone slavio na svom terenu protiv Valensije, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
Kao što smo već napomenuli, po tradiciji Bilbao igra sjajno pred svojim navijačima što je glavni razlog za prognozu jedinice za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.56.

Osasuna – Hetafe – 1 @ 1.85 u CircusBet

Odlične partije Osasune više nisu nikakva slučajnost. Naime, ekipa iz Pamplone je i prošle sezone većim delom prvenstva igrala sjajno, a šta tek reći za ovu sezonu, pošto se ovaj tim nakon pet odigranih kola nalazi na fenomenalnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Do sada je tim iz Pamplone ostvario četiri trijumfa uz samo jedan poraz, a u prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli slavio na teškom gostovanju kod Almerije kada je bilo 0:1.
Kada je reč o Hetafeu, klub iz predgrađa Madrida će po svemu sudeći i ove sezone voditi veliku borbu za opstanak, a trenutno se tim koji je pre nekoliko godina bio pravi hit šampiona pošto je izboreno peto mesto, nalazi na poziciji koja vodi u niži rang.
Mišljenja smo da će Osasuna nastaviti sa sjajnim partijama protiv ekipe koja igra jako loše na strani, pa vam predlažemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.85.

Viljareal – Sevilja – 3+ @ 1.92 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na “El Madrigalu” gde će fudbaleri Viljareala ugostiti Sevilju.
“Žuta podmornica” se nakon pet odigranih mečeva nalazi na petom mestu na tabeli a u prošlom kolu su iazbranici trenera Emerija doživeli prvi poraz u prvenstvu, pošto su na gostovanju kod zahuktalog Betisa izgubili 1:0.
Što se tiče Sevilje, poražavajuće zvuči podatak da su Andalužani tek u prošlom kolu ostvarili svoj prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju španske La Lige i to na veoma teškom gostovanju kod Espanjola.
Na tom susretu smo videli čak pet golova, a na kraju su “berberini” slavili rezultatom 2:3, što nisu uspeli da ponove sredinom nedelje u Ligi šampiona, kada su odigrali meč bez golova kod Kopenhagena.
Deluje da bi ovaj meč mogao da nam donese dosta golova, što kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 1.92.

Betis – Đirona – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Fudbaleri Betisa igraju fenomenalno ove sezone, a svakako da je najbolji pokazatelj za to sjajno treće mesto na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, za šta su se Andalužani i prošle sezone dosta dugo borili.
Na pet odigranih susreta “zeleni” su ostvarili četiri trijumfa uz jedan poraz, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Viljareala, kada je bilo 1:0.
Đirona je povratnik u najviši rang špankog fudbala, a trenutne partije mogu dobrano da zadovolje one najvernije navijače ovog tima.
Naime, Katalonci se trenutno nalaze na sjajnom osmom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Đirona ostvarila veoma važan trijumf na svom terenu protiv Valjadolida, kada je bilo 2:1.
Iako Đirona igra dosta dobro na startu prvenstva, mišljenja smo da je Betis apsolutni favorit na ovom duelu pa vam predlažemo da odigrate jedinicu za koju je Mozzartbet odredio koeficijent 1.70.

Real Sosijedad – Espanjol – GG @ 2.00 u Maxbet

Utisak je da Sosijedad nešto slabije startovao nego što su to svi očekivali, a trenutno se tim sa “Anoete” nalazi na jedanaestom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu su David Silva i drugari poraženi na gostovanju kod Hetaefa, kome je to bila prva pobeda u sezoni.
Što se tiče Espanjola, katalonska ekipa takođe ima dosta problema na startu sezone, a u prošlom kolu je ovaj tim poražen na domaćem terenu od Sevilje, kada je bilo 2:3. Pre toga su ipak Katalonci ostvarili svoju prvu pobedu u sezoni i to na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Bilbaa, pošto je taj meč u Baskiji završen rezultatom 0:1.
Real Sosijedad je svakako veliki favorit na ovom duelu, a ove sezone smo svedoci dosta boljih partija Espanjola na strani nego što je to slučaj bio u prethodnom prvenstvu, pa je idealna prognoza igra GG za koju je Maxbet pripremio sjajnu kvotu 2.00.

Atletiko Madrid – Real Madrid – 3+ @ 1.91 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola je ujedno i najveći derbi kola, pošto će Atletiko Madrid na prelepom “Vanda Metropolitanu” ugostiti Real Madrid.
Atletiko je u prošlom kolu možda odigrao i svoj najbolji meč u sezoni, pošto su “jorgandžije” bez većih problema savladali Seltu rezultatom 4:1, pa se trenutno četa Čola Simeonea nalazi na sedmom mestu na tabeli.
Nažalost, u Ligi šampiona je Atletiko poražen na gostovanju kod Leverkuzena, pa je sigurno da će Madriđani imati dosta problema da dođu do plasmana u nokaut fazu.
Sa druge strane, Real za sada ima perfektnu sezonu, a o tome najbolje svedoči i podatak da Madriđani na osam zvaničnih susreta imaju isto toliko trijumfa.
U prvenstvu se kraljevski klub nalazi na prvom mestu na tabeli, u Ligi šampiona stvari idu po planu pošto je posle pobede nad Seltikom savladan i Lajpcig u prošlom kolu, dok ne treba zaboraviti da je četa Karla Ančelotija već osvojila jedan trofej i to Superkup Evrope nakon pobede nad Ajntrahtom.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali smo mišljenja da nam golovi na “Vanda Metropolitanu” neće manjkati, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.