Derbi dana: Atletiko Madrid – Real Madrid: “Jorgandžije” vide svoju veliku šansu u neigranju Benzeme!

Kada bacimo pogled na ponudu za klađenje u nedelju, stiče se utisak da odavno nije bilo toliko zanimljivih mečeva, a derbi dana se svakako igra na “Vanda Metrpolitanu” gde će Atletiko Madrid ugostiti Real Madrid.
Meč između dva madridska tima je zakazan za 21h.

Atletiko Madrid: “Jorgandžije” po sistemu toplo-hladno!

Uvek kada se navijači Atletika prisete prošle sezone, osetiće izvestan ukus gorčine u ustima, pošto je utisak da njihova omiljena ekipa nakon osvajanja šampionske titule nije umela da iskoristi loš momentum u kom su se nalazili Real i Barselona, koji su tog leta ostali bez Serhija Ramosa i Lionela Mesija, dok su “jorgandžije” sačuvale šampionski sastav.
Ipak, na kraju su popularne “jorgandžije” završile na trećem mestu na tabeli, a ono što je ipak i najvažnije je da je ovaj tim uspeo da obezbedi plasman u Ligu šampiona, što će svakako i ove sezone biti primarni cilj za tim sa “Vanda Metropolitana”.
Klub je u međuvremenu napustio Luis Suarez koji je zasigurno i bio jedan od najzaslužnijih za titulu iz sezone 2020/21, a kao njegova zamena je doveden Alvaro Morata iz Juventusa, koji je za sada ostavio dosta dobar utisak.
Nakon pet odigranih kola tim sa stadiona “Vanda Metropolitano” se nalazi na sedmo mestu na tabeli uz deset osvojenih bodova.
Do sada su izabranici Čola Simeonea odigrali pet mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na svom terenu od Viljareala kada je bilo 0:2.
U prošlom kolu je Atletiko odigrao jednu od najboljih partija u poslednjih nekoliko meseci, pošto je na svom terenu bez većih problema savladao Seltu a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Kada smo pomislili da Madriđani polako ali sigurno ulaze u pobednički ritam desila se jedna jako loša partija na gostovanju kod Leverkuzena u sklopu drugog kola grupne faze Lige šampiona, a na tom duelu su popularni “farmaceuti” slavili rezultatom 2:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da su “jorgandžije” u prvom kolu u jednom neverovatnom finišu uspeli da savladaju Porto na svom terenu, pa je u ovom trenutku situacija takva da se Atletiko nalazi na trećem mestu na tabeli, a u sledećem kolu putuje na gostovanje kod prvoplasiranog Klub Briža koji za sada mimo svih očekivanja ima maksimalan učinak.
Što se tiče velikog derbija Madrida, Čolo Simeone ovog puta neće moći da računa na Savića, Regelona i Gimeneza, dok su pod velikim znakom pitanja Oblak i Lemar. 

Real Madrid: Koliko mogu Madriđani bez Benzeme?

Karlo Ančeloti se prošle sezone posle šest godina vratio u Real Madrid, koji je već trenirao u periodu od 2013. do 2015. godine, kada je italijanski stručnjak osvojio Ligu šampiona, Kup Španije i Superkup.
Mišljenje mnogih kritičara je bilo da karijera popularnog Don Karla ide silaznom putanjom, pogotovu nakon neuspešne avanture u Evertonu, ali je “stari lisac” još jednom svima zapušio usta.
Naime, Madriđani su prošle sezone došli do trofeja u Ligi šampiona, španskoj La Ligi, a šlag na tortu bilo je i osvajanje titule Superkupa Evrope, pošto je Real na neutralnom terenu savladao osvajača Liga Evrope, Ajntraht iz Frankfurta, i to rezultatom 2:0.
U letnjem prelaznom roku je redove šampiona Evrope napustio Kazemiro koji je potpisao za Mančester Junajted, dok nekih značajnih odlazaka pored toga nije ni bilo. Kraljevski klub je u međuvremenu angažovao Ridigera koji će sasvim sigurno dosta značiti u zadnjoj liniji tima, kao i Čuamenija, za čiju slobodu je Monaku plaćeno neverovatnih sto miliona evra.
Kada se sve sabere i oduzme, nema apsolutno nikakve sumnje da svi navijači Reala mogu da budu prezadovoljni sa dosadašnjim tokom sezone.
Naime, kraljevski klub se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz maksimalan broj bodova, a u prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija odigrali jedan fantastičan meč na “Santjago Bernabeu” u kom su bez većih problema slavili protiv Majorke, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Što se tiče Lige šampiona, Luka Modrić i drugari takođe nakon dva odigrana kola imaju maksimalan učinak, a nakon pobede u prvom kolu na veoma teškom gostovanju kod Seltika, u prošlom kolu je madridski tim slavio na svom terenu u meču protiv Lajpciga, pošto je taj susret završen rezultatom 2:0.
Nažalost, aktuelni šampion Evrope će na ovom meču nastupiti bez svog najboljeg fudbalera Karima Benzeme koji je nedavno povredio koleno, i po rečima Karla Ančelotija, francuski fudbaler će se vratiti na teren tek nakon reprezentativne pauze koja nam predstoji.
Inače, Karim Benzema je ove sezone na šest utakmica za Real Madrid postigao četiri gola, pa će njegov izostanak biti veliki udarac za “kraljevski klub” pred veliki derbi prestonice Španije.

Naš predlog

Prošle sezone se najbolje videlo koliko Real slabije igra kada nije u timu Benzema, i mišljenja smo da če to Atletiko znati da iskoristi, zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.

Ako se osvrnemo na tradiciju, videćemo da na međusobnim susretima između dva madridska kluba skoro uvek nema previše golova, a to je jedan od razloga da vam sada preporučimo igru 0-2 gola za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.89.

Za kraj, za one najhrabrije, preporučujemo čistu jedinicu na Atletiko Madrid koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.