Najava i analiza: La Liga, 7. kolo: Derbi u Andaluziji, Real i Barsa nastavljaju trku, Elče juri prvi trijumf!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi sedmog kola španske La Lige, koje nam sa sobom donosi nekoliko izuzetno interesantnih susreta.
Derbi kola se igra na “Sančez Pichuanu” gde će snage odmeriti Sevilja i Atletiko Madrid, i mora priznati da smo od oba tima dosta više očekivali.
Real ne bi smeo da ima previše problema na svom terenu protiv Osasune, a očekuje se i da Barsa lagano slavi na gostovanju kod Majorke.
Trećeplasirani Betis putuje na teško gostovanje u Vigo kod Selte, što bi vrlo lako mogao da bude jedan meč sa dosta golova.
Fudbaleri Elčea će pokušati da upišu prvi trijumf u sezoni i to na gostovanju kod Rajo Valjekana, dok Kadiz želi da nakon prvog trijumfa i to u prošlom kolu odmah upiše i drugi, što će biti pakleno težak zadatak s obzirom da mu u goste dolazi Viljareal.
Trenutna tabela nam pokazuje da se Real Madrid nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu i tri boda više od trećeplasiranog Betisa.
Atletik Bilbao se nalazi na visokom četvrtom mestu na tabeli, a prati ga Osasuna koja verovatno važi za najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata.
Kada je u pitanju borba za opstasnak, trenutno najugroženije su ekipe Elčea, Kadiza, Valjadolida, Espanjola i Almerije, mada ne smemo zaboraviti ni da Sevilja ima dosta problema na startu šampionata, u prilog čemu govori petnaesto mesto na tabeli.

Atletik Bilbao – Almerija – 1 @ 1.40 u Meridianbet

Prvi meč sedmog kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će fudbaleri Bilbaa ugostiti Almeriju. Svakako da je domaćin jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja španskog prvenstva, pošto se ova ekipa nalazi na sjajnom četvrtom mestu koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Atletik slavio na svom terenu protiv Rajo Valjekana u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
Što se tiče Almerije, utisak je da je novajlija u ligi dosta izgubio odlaskom Umara Sadika u Sosijedad, a trenutno se ovaj tim nalazi na šesnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Almerija poražena na gostovanju kod Majorke, a taj meč između ove dve ekipe je završen rezultatom 1:0.
Mišljenja smo da će Bilbao bez većih problema slaviti na premijernom susretu sedmog kola pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.40.

Kadiz – Viljareal – 2 @ 1.62 u CircusBet

Prvi duel subotnjeg programa se igra u Kadizu, gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Viljareal.
Nakon šest odigranih mečeva Kadiz se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, a ono što je veoma interesantno je da je ovaj tim tek u prošlom kolu upisao svoj prvi trijumf i to pomalo neočekivano na gostovanju kod Valjadolida, kada je bilo 0:1.
U goste im ovog puta dolazi Viljareal, koji trenutno drži šestu poziciju na tabeli. Izabranici Unai Emerija su sjajno startovali, mada se mora priznati da niko nije imao toliko težak raspored kao “žuta podmornica” koja je primera radi pre dva kola izgubila na gostovanju kod Betisa, da bi u prošlom kolu remizirala na svom terenu protiv Sevilje.
Iako nam deluje da bi ovo verovatno mogao da bude jedan meč sa dosta golova, dosta bliži smo prognozi na pobedu gostiju, za šta je CircusBet pripremio koeficijent 1.62.

Hetafe – Valjadolid – 1 @ 2.40 u Mozzartbet

Hetafe je katastrofalno startovao u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, međutim, kako vreme prolazi tako i ekipa iz predgrađa Madrida polako ali sigurno diže formu.
Naime, na dva poslednja meča Stefan Mitrović i drugari su ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu na gostovanju kod Osasune.
Taj duel je završen rezultatom 0:2, a mora se priznati da je to bilo jedno od većih iznenađenja prošlog kola, pošto ekipa iz Pamplone igra fenomenalno na startu šampionata.
Valjadolid sa druge strane je u poslednja dva kola doživeo isto toliko poraza, iako je utisak da je klub koji je u vlasništvu Ronalda mogao i morao više.
U prošlom kolu je tim koji se trenutno nalazi na poziciji koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang, poražen od Kadiza, kome je to ujedno bila i prva pobeda u ligi.
Godinama unazad Hetafe igra sjajno na domaćem terenu, što će po našem mišljenju potvrditi i na ovom susretu uz fenomenalan koeficijent od 2.40 u Mozzartbetu.

Sevilja – Atletiko Madrid – GG @ 1.95 u Maxbet

Mora se priznati da smo od Sevilje očekivali dosta više na startu prvenstva, pošto se izabranici Julijena Lopategija mimo svih očekivanja nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na ekipu koja će na kraju prvenstva napustiti La Ligu i preseliti se u Segundu.
Ruku na srce, na poslednja dva meča “berberini” pružaju nešto bolje partije, pa je tako Sevilja prvo slavila na gostovanju kod Espanjola, a onda u prošlom kolu remizirala na teškom gostovanju kod Viljareala kada je bilo 1:1.
Atletiko Madrid takođe ima dosta problema na startu sezone, što u prvenstvu, što u Ligi šampiona, a trenutno se izabranici Čola Simeonea nalaze na sedmom mestu na tabeli uz deset osvojenih bodova.
U prošlom kolu je Atletiko poražen na svom terenu od Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je bio drugi poraz “jorgandžija” u ovoj sezoni.
I jedni i drugi će sigurno ići na trijumf, što nam svakako obećava golove na obe strane, a za to je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.95.

Majorka – Barselona – 3+ @ 1.63 u Meridianbet

Dosta dobro izgleda Majorka na startu šampionata, a nekako u prilog tome ide i tabela koja nam pokazuje da se ova ekipa trenutno nalazi na sredini tabele, odnosno na desetom mestu.
U prošlom kolu je Majorka ostvarila jedan i te kako važan trijumf na svom terenu protiv Almerije i na taj način dobrano pobegla ekipa iz zone ispadanja.
Ono što nije dobra stvar je da im u ovom kolu u goste dolazi Barselona, koja nakon prošle sezone koja nije bila vredna pomena, igra fantastično na startu ovogodišnjeg izdanja La Lige.
Naime, u ovom trenutku se Robert Levandovski i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real.
U prošlom kolu je tim sa “Nou Kampa” bez većih problema slavio na svom terenu protiv Elčea, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Poznato je da Majorka ume da odigra dosta dobro na domaćem terenu, zbog čega vam i preporučujemo da izbegnete dvojku i fokusirate se na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti.
Kladionica Meridianbet igru 3+ plaća sa kvotom 1.63.

Espanjol – Valensija – X2 @ 1.45 u Mozzartbet

Ako se po jutru dan poznaje utisak je da će ovo biti jedna izuzetno teška sezona za fudbalere Espanjola.
Naime, trenutno se Katalonci nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i timovi koji će na kraju prvenstva napustiti najkvalitetniji rang španskog fudbala.
U prošlom kolu je Espanjol koji je ne tako davno već igrao u Segundi, poražen na gostovanju kod Real Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Što se tiče Valensije, Đenaro Gatuzo za sada radi dosta dobar posao na “Mestalji” pošto se ova ekipa trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova.
U prošlom kolu su “slepi miševi” odigrali jedan zaista sjajan meč na svom terenu i bez većih problema slavili protiv Selte, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Mišljenja smo da će četa “Rina” Gatuza sa dobrim partijama nastaviti i na ovom gostovanju i da neće izgubiti, pa vam savetujemo da odigrate duplu šansu X2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.45.

Selta – Betis – 3+ @ 2.00 u Meridianbet

Nakon dve pobede bez primljenog gola, Selta je u prethodna dva meča doživela dva zaista teška poraza i to prvo na gostovanju kod Atletiko Madrida kada je bilo 4:1, a odmah nakon toga i na gostovanju kod Valensije, kada je bilo 3:0.
Trenutno se ekipa iz Viga nalazi na trinaestom mestu na tabeli i ukoliko Selta veže još nekoliko negativnih rezultata dovešće sebe u veoma nezavidnu situaciju.
U goste im dolazi Betis koji igra fenomenalno na startu šampionata, pošto se popularni “Zeleni” trenutno nalaze na sjajnom trećem mestu na tabeli za koje je poznato da na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su Andalužani dosta teže nego što se očekivalo na svom terenu savladali Đironu, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Sve ukazuje na to da će nam ovaj duel doneti baš dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.

Đirona – Real Sosijedad – GG @ 1.95 u Maxbet

Poznato je da se Đirona ove sezone vratila u najkvalitetniji rang španskog fudbala, pa je sigurno da će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, što bi ako se po jutru dan poznaje mogao da bude dosta lakši zadatak nego što se očekivalo.
Naime, nakon šest odigranih kola, katalonski tim se nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanestom mestu, uz sedam osvojenih bodova.
Nažalost, u prošlom kolu je Đirona očekivano poražena na gostovanju kod Betisa, ali ono što treba napomenuti je da je novajlija u ligi skupo prodao kožu na tom duelu, kao i uostalom na svakom na kom je doživeo poraz od starta sezone.
Real Sosijedad je u prošlom kolu ostvario veoma važnu pobedu na domaćem terenu protiv Espanjola, a taj duel na “Anoeti” je završen rezultatom 2:1.
Ono što nije dobro je da je za Umara Sadika najverovatnije završena sezona, ali i pored toga, rezultati su zadovoljavajući na startu šampionata.
Najrealnije je da na ovom meču koji se igra u Kataloniji i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan gol za šta je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.95.

Real Madrid – Osasuna – 3+ @ 1.60 u Meridianbet

Real Madrid i na startu ove sezone pokazuje zašto se smatra za najozbiljnijeg kandidata za titulu šampiona Španije.
Naime, izabranici Karla Ančelotija se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, što znači da je kraljevski klub na šest odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa.
Poslednji u nizu desio se u prošlom kolu, kada je ova ekipa slavila na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod gradskog rivala Atletiko Madrida (1:2).
Sa druge strane, Osasuna briljira na startu ove sezone, i pored poraza u prošlom kolu od Hetafea. Naime, ova ekipa se nalazi na fenomenalnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Do sada je tim iz Pamplone odigrao šest susreta u prvenstvu i ostvario četiri trijumfa i dva poraza, mada je utisak je ovo gostovanje ipak previše za Osasunu.
Fokusirajte se na golove kojih će po našem mišljenju i te kako biti na “Santjago Bernabeu” a igra 3+ u kladionici Meridianbet se ceni sa kvotom 1.60.

Rajo Valjekano – Elče – X2 @ 1.95 u CircusBet

Poslednji meč sedmog kola se igra u Valjehasu, gde će Rajo Valjekano ugostiti Elče. Domaćin igra promenljivo na startu ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, a trenutno se ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli.
Generalno, utisak je da Rajo ne bi smeo da ima većih problema kada je opstanak u društvu najboljih u pitanju, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Atletik Bilbaa, kada je bilo 3:2.
U goste im ovog puta dolazi Elče, koji je jedina ekipa u prvenstvu koja još uvek ne zna za trijumf. Naime, na šest odigranih susreta ova simpatična ekipa je doživela čak pet poraza uz jedan remi.
U prošlom kolu je “fenjeraš” očekivano poražen na gostovanju kod Barselone, a taj duel na “Nou Kampu” je završen rezultatom 3:0.
Kao što smo već napomenuli, Rajo Valjekano je veoma nepredvidiva ekipa, pa se vrlo lako može desiti da Elče uspe da ih iznenadi na ovom susretu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica CircusBet pripremila sjajnu kvotu 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.