Najava i analiza: Premijer liga, 9. kolo: Usijanje u severnom Londonu i rešenje pitanja ko vlada Mančesterom

premijer liga

Odužila nam se pauza u Premijer ligi, ali je vredelo čekati. Ovog vikenda očekuje se fudbalski zemljotres na nekoliko mesta na Ostrvu. Već u subotu u rano popodne igra se derbi severnog Londona, domaći Arsenal sa liderske pozicije dočekuje trećeplasirani Totenhem, dok će u nedelju na Etihadu biti odigran još jedan mančesterski derbi, Siti dočekuje Junajted. Ta dva meča su u centru šažnje, ali ništa manje uzbudljivo neće biti ni na preostalih osam stadiona. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja analize.

Arsenal – Totenhem – GG @ 1.63 u MaxBet

Odavno se nije dogodilo da derbi severnog Londona Arsenal i Totenhem dočekuju tako visoko na tabeli. ”Tobdžije” su lideri dok su ”Pevci” na deobi drugog mesta sa samo bodom manje. Čak i kada nije tako ovaj meč izaziva ogromnu pažnju jer se radi o najvećim rivalima. Miket Arteta je uradio velike stvari ove sezone sa Arsenalom, iz sedam utakmica imaju šest pobeda i jedan poraz, doživljen na Old Trafordu. Očigledno je letos urađen odličan posao u prelaznom roku i treba sa ”Tobdžijama” ozbiljno računati čak i kada je borba za titulu u pitanju. Totenhem igra sve bolje, u dva prethodna kola pobedili su Fulam i Lester na svom Vajt Hart Lejnu, a ”Lisicama” su mrežu tresli čak šest puta. Obe ekipe imaju i evropske obaveze kroz nekoliko dana, ali je Arenalu sigurno lakše u Ligi Evrope nego Totenhemu u Ligi šampiona. Arteta najverovatnije neće moći da računa na Zinčenka i Smit Roua, dok je kod ekipe Antonija Kontea pod znakom pitanja Moura. Možda je najpametnije odigrati gol-gol, pa neka pobedi bolji. Za GG kvota je 1.63 u kladionici MaxBet.

Bornmut – Brentford – x2,2+ @ 1.75 u Meridianbet

Ovo je istorijski prvi okršaj Bornmuta i Brentforda u elitnom engleskom rangu. Ranije su igrali jedni protiv drugih i u Čempionšipu, Ligi 1 i Ligi 2, a sada je došao red i na Premijer ligu. Po dosadašnjem učinku gosti su uspešniji za jedan bod, ali nam se čini da su i igrački kvalitetniji. Bornmut je nakon blamaže na Enfildu i poraza od 9:0 smenio trenera Skota Parkera i to se, bar za sada, pokazalo kao dobar potez. Privremeni trener Geri O'Nil je u tri meča osvojio pet bodova, a pritom je Bornmut dva puta gostovao. ”Pčelice” su igrale dobro sve do prethodnog kola u kome ih je Arsenal lako savladao na njihovom Komjunitiju. Bio je to prvi poraz Brentforda na svom terenu u ovogodišnjem prvenstvu. ”Trešnjice” su u usponu forme, ali ne verujemo da će slaviti protiv čvrstog Brentforda. Naš predlog je dupla šansa na gosta uz bar dva gola na meču ukupnu. Za kombinaciju x2,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent je 1.75.

Kristal Palas – Čelsi – 2 @ 1.87 u CircusBet

Tomas Tuhel je otišao ali su problemi ostali, bar sudeći po izdanju Čelsija u poslednjem meču odigranom u Ligi šampiona. ”Plavci” nisu izlazili na teren odavno, još od polovine septembra, pa je novi šef struke Grejem Poter imao vremena da se upozna sa igračkim kadrom i pokuša da nametne svoje viđenje. Problem je bila činjenica što je većina fudbalera bila angažovana u nekoj od reprezentativnih selekcija, pa je to kvarilo njegove planove. Prethodni duel u Premijer ligi Čelsi je odigrao još 3. septembra kada je pobedio Vest Hem na svom stadionu. Posle toga su u dve utakmice Lige šampiona osvojili samo bod, a rivali su bili Dinamo u Zabrebu i Salcburg na Stamford Bridžu. U malom londonskom derbiju sada gostiju kod Kristal Palasa, a tim Patrika Vijere je idealan rival ta Čelsi pošto su ih dobili u deset prethodnih duela, devet puta u Premijer ligi i poslednji put u EFL kupu, u prošlogodišnjem polufinalu ovog takmičenja. Palas je bez pobede na tri prethodna meča, ali su u dva poslednja uzeli po bod. Naš predlog je dvojka, a za pobedu Čelsija se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.87.

Fulam – Njukasl – GG @ 1.75 u MaxBet

Veoma zanimljiv meč očekuje nas na Krejven Kotidžu, a posebno će biti inspirativan za Aleksandra Mitrovića. Srpski golgeter je ranije nastupao za Njukasl, ali je tek u Fulamu pokazao o kakvom se napadaču radi. Trenutno je drugi strelac lige, ispred njega je samo Erling Haland, ali je u direktnom duelu sa Norvežaninom u utakmici Lige nacija Mitrović pokazao ko je trenutno u boljoj formi. Pred pauzu je Fulam došao do prve pobede na strani, slavili su u Notingemu sa 3:2, mada tada Mitrović nije postigao gol, ali je Fulam skočio na odlično 6. mesto. Njukasl je podbacio u broju osvojenih bodova, a isključivi razlog je veliki broj nerešenih rezultata. To je bila odlika Edija Haua i u vreme kada je bio trener Bornmuta, ali se sada u Njukaslu očekuju pobede. ”Svrake” su izgubile samo jednom i to golom u sudijskoj nadoknadi protiv Liverpula, ali su bez pobede već šest uzastopnih mečeva u prvenstvu. Možda je i sada remi najrealniji, ali je naš predlog igra gol-gol. Za GG se u MaxBet kladionici dobija kvota 1.75.

Liverpul – Brajton – 1x,0-3 @ 1.78 u Meridianbet

Osim u meču protiv Bornmuta koji su dobili sa 9:0, vicešampioni Engleske su u svim ostalim utakmicama bili daleko od izdanja kakvo priželjkuju njihovi navijači, ali i trener Jirgen Klop. Pobedio je Liverpul još samo Njukasl u prvenstvu i Ajaks u Ligi šampiona, a do oba trijufma stigao je u samo finišu meča, u sudijskoj nadoknadi. Samo tri pobede u osam odigranih utakica premalo je za tim sa najvišim ambicijama, pokazalo se, barem za sada, da je teško nadomestiti učinak jednog sadija Manea, koga su čelnici Redsa olako pustili. Nije ni čudo da je Liverpul tek osmi sa devet bodova manje od vodećeg Arsenala, doduše uz jednu utakmicu manje. Brajton je odigrao isti broj utakmica a sakupio je četiri boda više, što nam jasno govori da su ”Galebovi” odlični ove sezone. Izgubili su samo od Fulama i remizirali sa Njukaslom, a sve ostale utakmice su dobili. Neće biti lako Liverpulu, pogotovo jer ih u utorak čeka važan duel sa Rendžersom u Ligi šampiona, koji takođe moraju da dobiju. Predložićemo duplu šansu na Liverpul uz mali broj golova. Za 1x,0-3 kvota je 1.78 u kladionici Meridianbet.

Sautempton – Everton – 0-2 @ 1.84 u CircusBet

Mnogo je bolje izgledao Everton pred pauzu nego na početku sezone. ”Karamele” su bez poraza na poslednjih pet mečeva, ali su tek u prethodnom stigli do prve pobede nakon četiri uzastopna remija. Pobeđen je Vest Hem golom Mopeja, a trenera Frenka Lamparda može da raduje činjenica da njegovi igrači nisu primili gol na dve poslednje utakmice, a da su samo u porazu od Aston Vile primili dva gola na jednom meču. Sautempton ima isti broj osvojenih bodova kao Everton i već se sada može naslutiti da će ”Sveci” ponovo biti zadovoljni opastankom u eliti. Na dva prethodna meča u prvenstvu su bili gosti, poraženi su minimalnim rezultatom od Vulvsa i Aston Vile, čime su poništili onaj trijumf nad Čelsijem u poslednjem meču odigranom na svom Sent Merisu. Domaćin daje malo, gost prima malo golova, pa je najrealnije da ih malo bude i u njihovom međusobnom okršaju. Naš predlog je 0-2 gola,a kvota je 1.84 u kladionici CircusBet.

Vest Hem – Vulverhempton – 1 @ 2.05 u MaxBet

Nećemo reći ništa novo ako kažemo da smo mnogo više očekivali od ”Čekićara” u ovom prvenstvu. Posle sedam utakmica Vest hem s nalazi u zoni ispadanja sa samo 4 osvojena boda, što ni najveći pesimisti nisu mogli da predvide. Polako se ljulja i stolica trenera Dejvida Mojesa i možda je meč sa ”Vukovima” njegova poslednja prilika da odobrovolji čelnike kluba. Najavljivana je borba za Ligu šampiona, stigla su pojačanja, ali za sada od toga ništa. Naravno, tek je početak prvenstva i svašta može da se promeni u narednom periodu. Vulvsi su tek nešto bolji, imaju dva boda više na kontu i iznad su crte, a pre poraza od Sitija u prethodnom kolu imali su tri vezana meča bez neuspeha. Bruno Laž ima velikih problema sa napadačima, novajliji Saši Kalajdžiću, koji se povredio na svom prvom meču u dresu Vulverhemptona pridružio se i Raul Himenez, a ”Vukovi” ioanko teško daju golove. Predlog je pobeda domaćina, a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.05.

Mančester Siti – Mančester junajted – 4+ @ 2.15 u Mozzartbet

Ukupno gledano Siti je mnogo uspešniji u prethodnoj deceniji u odnosu na Junajted. To se pre svega odnosi na osvajanje trofeja, ali kada se gleda međusobni učinak, ta razlika i nije tako drastična. Možda je razlog i činjenica da su ”Đavoli” dobijali manje važne duele, ali je jasno da u gradskom derbiju ne važe trenutna forma i kvalitet, več ponekad i inspiracija pojedinaca i sreća. Siti je dobio prethodni duel na Etihadu, ali je tri pre toga dobijao Junajted. Ne znači mnogo domaći teren, a ”Crveni đavoli” su bili u odličnoj formi pred odlazak na prvenstvenu pauzu. Nakon poraza u prva dva kola četa Erika Ten Haga se konsolidovala, Hari Megvajer se preselio na klupu i zauzo njen veći deo, a Martinez i Varan su preuzeli komandu ispred odličnog De Hee. Junajted je vezao četiri pobede u Premijer ligi, a pred njima su padali i Liverpul i Arsenal. Međutim, Siti je mašina, posle poraza u Komjuniti šildu ”Građani” su vezali devet utakmica bez poraza, u prvenstvu imaju skor od pet pobeda i dva remija, a slavili su i dva puta u Ligi šampiona. Dali su 30 golova ukupno, od čega je delo Erlinga Halanda skoro polovina, 14 pogodaka. Norveženin je prvi strelac lige, ali da je i njega moguće zaustaviti pokazala je Srbija u Ligi nacija. Međutim, sada on iza sebe ima De Brujnea, Bernarda Silvu, Mareza i Fodena, pa je takav zadatak mnogo teži. Biće sjajan meč, a najpametnije je odigrati na golove kojih bi moralo da bude dosta. Naš predlog je 4+ sa koeficijentom koji u kladionici Mozzartbet iznosi 2.15.

Lids – Aston Vila – 0-2 @ 2.07 u CircusBet

Za Jorkširce je pauza stigla u pravom momentu kada su vezali tri meča bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom. U duelu sa Vilom na klupi neće sedeti trener Džesi Marš koji je suspendovan, ali ni tim Lidsa neće biti kompletan. Solidan start sezone Jorkširci su pokvarili porazima od Brajtona i Brentforda na strani i remijem sa Evertonom na Eland Roudu. Vila je pred odlazak na odmor pobedila Sautempton i tako prekinula niz od četiri uzastopna meča bez trijumfa sa samo jednim osvojenim bodom. Imaju jedan bod manje od svog rivala, a Džerard će ponovo morati da sastavi tim bez Dinja, Kamare i Dijega Karlosa. Prošle sezone Vila je slavila u Lidsu sa 3:0, dok je u Birmingemu bilo 3:3. Teško da će ponovo gosti dati tri gola Jorkšircima, čak mislimo da će pogodaka generalno biti malo na ovom meču, dva najviše. Naš predlog je 0-2 gola , a koeficijent za ovaj tip u kladionici CircusBet iznosi 2.07.

Lester – Notingem Forest – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Na opšte iznenađenje Brendon Rodžers je i dalje trener Lestera. Gotovo svi su bili ubeđeni da će čelnici kluba iskorisiti pauzu u prvenstvu da na klupu Lestera dovedu novog šefa struke nakon katastrofalnih rezultata ovog tima na početku sezone. ”Lisice” su na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim bodom, osvojenim još u prvom kolu. Šest uzastopnih poraza ovaj klub nije imao odavno, a podsetimo da je pre deset godina bio šampion Engeske. Ni po jada da su ti porazi bili tesni, sa golovima primljenim u sudijskoj nadoknadi i da bi Lester mogao da se žali na sreću, već su gubili, samo u dve prethodne utakmice, sa 5:2 i 6:2. Čak 11 golova su primili na gostovanima kod Brajtona i Totenhema. Sada na King Pauer dolazi povratnik u elitu Notingem Forest i pobeda je imperativ za Lester. Verovatno je ovo poslednja šansa za Rodžersa, mada ko zna, izgelda da u njega uprava ima ogromno poverenje. ”Šumari” imaju četiri uzastopna poraza iza sebe i očekujem da dožive i peti. I Notingem je u zoni ispadanja, sa samo četiri osvojena boda do sada. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.