Tip dana: Sevilja – Atletiko Madrid: Simeone i njegovi Kolćonerosi na brijanju u Sevilji!

U subotu je nakon nekoliko “sušnih” dana zaista fantastična ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Sančez Pichuanu” gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Atletiko Madrid.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Sevilja: Očekivali smo dosta više od Andalužana!

Sigurno je da su svi navijači Sevilje sa velikim nestrpljenjem očekivali početak ovog šampionata, pošto su Andalužani u letnjem prelaznom roku sačuvali sve najbitnije igrače, a na sve to u klub je došlo i nekoliko fenomenalnih fudbalera u vidu Iska, Teljesa, Markaa i Korone, međutim, malo ko je mogao da pretpostavi da će se izabranici Đulijena Lopategija nakon šest odigranih kola nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada je Sevilja odigrala šest mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i čak tri poraza.
Ipak, treba biti realan pa priznati da Andalužani u poslednje vreme pružaju dosta bolje partije, pa je tako ova ekipa pre svega slavila na veoma teškom gostovanju kod Espanjola, kada je bilo 2:3, što je ujedno bila i prva pobeda “berberina” u ovogodišnjem izdanju La Lige.
Nakon toga je usledilo teško gostovanje kod Viljareala, a taj duel na “El Madrigalu” je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
Što se tiče Lige šampiona, u ovom trenutku se tim koji je nekoliko puta osvajao Ligu Evrope nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
U prvom kolu je Sevilja doživela pravu katastrofu na domaćem terenu protiv Mančester Sitija kada je bilo čak 0:4.
Ni u drugom kolu se tim iz Andaluzije nije proslavio pošto je samo remizirao na gostovanju kod Kopenhagena, a taj duel u prestonici Danske je završen bez golova.
Što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan meč sa Atletiko Madridom, trener Lopategi ovog puta neće moći da računa na Markaa i Koronu, koji su kao što smo već napomenuli ovog leta stigli na “Sančez Pichuan”.
Za kraj, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Sevilja odigrala dva meča na svom stadionu i doživela jedan poraz i jednom remizirala, što je veliko iznenađenje s obzirom da su Andalužani u prethodnih nekoliko sezona važile za jednu od najboljih domaćih ekipa u prvenstvu, mada još uvek nije kasno da se sve to preokrene, pa možda baš prekretnica za to bude ovaj duel sa Atletiko Madridom.

Atletiko Madrid: “Jorgandžije” odavno nisu slavile u Andaluziji!

Prošla sezona je bila zaista lepa prilika da Atletiko dođe do odbrane naslova prvaka, pošto su Real i Barselona bili oslabljeni dok su Madriđani zadržali one najbitnije fudbalere, međutim, “jorgandžije” se nijednog trenutka nisu umešale u borbu za titulu šampiona.
Ipak, na kraju su izabranici Čola Simeonea završili na trećem mestu na tabeli, a ono što je ipak i najvažnije je da je ovaj tim uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što će bez ikakve sumnje i ovog puta biti primarni cilj.
Nakon šest odigranih kola Atletiko Madrid se nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real.
Uppravo je kraljevski klub u prošlom kolu ostvario trijumf na “Vanda Metroplitanu” kada je bilo 1:2, što je bio drugi poraz za Atletiko na domaćem terenu, pošto su pre toga izgubili i od Viljareala, kada je bilo 0:2.
Pre tog poraza od gradskog rivala, izabranici Čola Simeonea su odigrali jedan sjajan meč na svom terenu i bez većih problema slavili protiv nimalo naivne ekipe Selte, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Što se tiče Lige šampiona, u ovom trenutku se “jorgandžije” nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Klub Briž, kod koga između ostalog i gostuju u sledećem kolu koje je na programu u utorak i sredu.
U prvom kolu su Madriđani na svom terenu u jednom neverovatnom meču slavili protiv Porta, rezultatom 2:1, iako je sve do prvog minuta sudijske nadoknade bilo 0:0.
Hermoso je doneo prednost domaćinu, da bi u šestom minutu Hermoso izjednačio sa bele tačke, a da to ne bude konačan rezultat susreta pobrinuo se Grizman u poslednjim sekundama meča i doneo pobedu svom timu što je bio povod za veliko slavlje na “Vanda Metropolitanu”.
Nažalost, u prošlom kolu Lige šampiona, Atletiko je odigrao jedan jako loš meč i doživeo poraz na gostovanju kod Leverkuzena kada je bilo 2:0.
Kada su izostanci u pitanju za ovaj duel sa Seviljom, Čolo Simeone za ovaj meč neće moći da računa na Gimeneza i Regelona, dok je Lemar pod velikim znakom pitanja.
Na strani je do sada nekadašnji šampion Španije odigrao tri susreta i ostavio dosta bolji utisak nego na svom terenu, pošto je u tom periodu Atletiko ostvario dva trijumfa uz jedan remi.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da je na osam poslednjih međusobnih duela između ova dva kluba Atletiko Madrid ostvario samo jedan trijumf.
Na sve to, ne treba zaboraviti da izabranike Čola Simeoena već u utorak očekuje težak meč u okviru Lige šampiona, pa zbog svega toga prednost dajemo Andalužanima i hrabro vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.95.


Za one koji nisu toliko sigurno u pobedu domaćeg tima, mišljenja smo da je dupla šansa 1X i više nego pristojna varijanta pošto je u kladionici Meridianbet kvota na ovu igru čak 1.52.

Za kraj, ne treba ovde očekivati previše golova, ali je gotovo sigurno da će ih biti makar dva, a po našem mišljenju najviše tri, pa je logično da probate sa igrom 2-3 gola za koju je Meridianbet odredio odličan koeficijent 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.