Derbi dana: Inter – Roma: Vučica stiže besna na Meacu!

Utisak je da odavno nije bila ovako zanimljiva ponuda za klađenje kao što je to slučaj danas, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera ugostiti Romu.
Susret između ova dva italijanska velikana je zakazan za 18 časova.

Inter: Bolan poraz u Udinama!

Prošle sezone se Inter morao zadovoljiti vicešampionskom titulom, a ostaće upamćeno da su dva gradska rivala do poslednjeg kola vodila veliku bitku za naslov prvaka, u kojoj je uspešniji bio Milan, kome je to bila prva titula šampiona Italije posle jedanaest godina.
U letnjem prelaznom roku je Inter uradio veliki posao vraćanjem Lukakua, a pored njega plavo-crnu opremu su zadužili još i Mhtarijan i Aćerbi. Značajnijih odlazaka gotovo da nije ni bilo, pa je sigurno da su Neroazuri pre početka šampionata smatrani za jednog od glavnih favorita za osvajanje Skudeta.
Međutim, malo ko je očekivao da će se izabranici Simonea Inzagija kome se ozbiljno drma klupa u poslednje vreme, nakon sedam odigranih kola nalaziti na sedmom mestu na tabeli uz dvanaest osvojenih bodova, što je u ovom trenutku za pet bodova manje u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji igra sjajno na startu sezone.
U prošlom kolu je Inter ponovo dobrano razočarao sve svoje navijače pošto je ova ekipa poražena na gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 3:1.
Ruku na srce, ne treba zaboraviti da “zebre” iz Udina blistaju ove sezone o čemu najbolje svedoči treće mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na lidera na tabeli, međutim, ukoliko Neroazuri žele da se bore za naslov prvaka, sigurno je da na takvim gostovanjima moraju da pobeđuju.
Inače, na poslednjih pet susreta u Seriji A, Inter je ostvario samo dva trijumfa uz čak tri poraza, pa ne treba biti previše pametan pa konstatovati da ovaj tim može i mora bolje.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Simonea Inzagija imaju polovičan učinak. U prvom kolu je Inter odigrao jedan dobar meč na svom terenu protiv Bajerna, ali je i pored toga milanski gigant poražen od Bavaraca, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja predstavnik Italije je gostovao kod Plzena, i bez većih problema slavio sa 0:2, što je u ovom trenutku dovoljno za treće mesto na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Barselona, sa kojom će Neroazuri između ostalog i ukrstiti koplja u sledećem kolu, a taj meč je na programu u utorak.
Kada su izostanci za ovaj duel sa Romom u pitanju, trener Inzagi ovog puta neće moći da računa na Brozovića koji ima parne žute kartone, što će sasvim sigurno biti veliki hendikep za Inter, a pod velikim znakom pitanja je i Lukaku.

Roma: Može li “Vučica” do plasmana u Ligu šampiona?

Žoze Murinjo je prošle sezone pomalo neočekivano seo na klupu Rome i portugalski stručnjak je već u svojoj prvoj godini u Rimu uspeo Vučici da donese trofej u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Konferencije, što je veoma interesantno bio prvi evropski trofej u istoriji ovog tima, a svakako da je sve to bio povod za veliko slavlje na ulicama prestonice Italije.
Sve to je Rimljanima donelo plasman u Ligu Evrope, što jeste bio primarni cilj kada je prošla sezona u pitanju, ali sada su ambicije daleko veće, i sigurno je da će četa Žozea Murinja pokušati da se domogne plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Prelazni rok je bio fantastičan, pošto su u Rim stigli Dibala, Vajnaldum, Matić, Beloti i Zeki Čelik, a kada na sve to dodamo fudbalere poput Abrahama, Zaniola i Spinacole, dolazimo do zaključka da Roma odavno nije bila ovako jaka.
U ovom trenutku se “Vučica” nalazi na šestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Inter, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, pa će to biti lepa prilika da pobegne direktnom konkurentu za plasman u Ligu šampiona na četiri boda razlike, što neće biti nimalo lak zadatak.
U prošlom kolu je Roma nažalost na svom Olimpiku doživela poraz od Atalante, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Na poslednjih pet mečeva Rimljani su ostvarili dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a što se tiče partija na strani do sada je ekipa sa Olimpika odigrala četiri susreta van svog terena i upisala dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Kada je u pitanju Liga Evrope, u prvom kolu su izabranici Žozea Murinja doživeli neočekivan poraz na gostovanju kod Ludogoreca, kada je bilo 2:1, da bi u prošlom kolu aktuelni osvajač Liga konferencije slavio na svom terenu protiv Helsinkija, kada je bilo ubedljivih 3:0.
Trenutno se jedan od glavnih favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja nalazi na trećem mestu u grupi uz tri boda manjka u odnosu na Betis, pa deluje da će ove dve ekipe do kraja grupne faze voditi glavnu reč o prvom mestu, koje na kraju donosi direktan plasman u osminu-finala, dok će drugoplasirani u nokaut fazu krenuti iz šesnaestine finala.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju za ovo gostovanje kod Intera, Žoze Murinjo neće moći da računa na Vajnalduma, El Šaravija, Karlsdropa i Darboa.

Naš predlog

Ono što je veoma intereasantno je da je Inter na četiri poslednja međusobna susreta sa Romom ostvario isto toliko trijumfa, a kako je trenutno situacija skoro pa alarmantna, smatramo da će izabranici Simonea Inzagija slaviti na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.10.

Po nepisanom pravilu Inter i Roma uglavnom igraju mečeve sa velikim brojem golova i iako je na klupi “Vučice” Žoze Murinjo, apsolutno nema nikakvih prepreka da i ovog puta ne bude tako, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.80.

Za kraj, možda i najidealnija prognoza za ovaj duel je kombinacija igara 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.