Derbi dana: Mančester Siti – Mančester Junajted: Siti sad ima ozbiljnog gradskog rivala, Junajted bez bele zastave!

U nedelju je fantastična ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i veliki derbi Mančestera, u kom će snage odmeriti Siti i Junajted.
Susret između ova dva tima je zakazan za 15 časova.

Mančester Siti: Da li je vreme za prvi poraz “građana”?

Dosta vremena je prošlo od kako su bogati šeici preuzeli Mančester Siti, a nažalost i pored ulaganja ogromnih finansijskih sredstava, klub sa Etihada još uvek nije uspeo da dođe do trofeja u najkvalitetnijem evropskom klupsko takmičenju.
Nekako se stiče utisak da je Siti najbliži tome bio preprošle sezone, kada je u finalu doživeo poraz od Čelsija, iako su “građani” pre tog finala smatrani za apsolutnog favorita.
Deluje da je svim navijačima Mančester Sitija još uvek gorak ukus u ustima kada se pomene Liga šampiona, pogotovu što su fudbaleri ovog tima i prošle sezone bili praktično nadomak trofeja.
Naime, izabranici Pepa Gvardiole su i prošle sezone bili nadomak plasmanu u veliko finale, ali su dozvolili sebi da u sudijskoj nadoknadi prime dva gola u revanš meču polufinala od Reala, a onda i još jedan u produžetku, i tako ostanu bez prilike da ostvare svoj sada već davnašnji san.
Naravno, ne treba zaboraviti da je tim sa Etihada uspeo da odbrani titulu šampiona Engleske, međutim i tu je bilo velike drame, pošto su fudbaleri ovog tima sve do sredine drugog poluvremena u poslednjem kolu gubili na svom terenu od Aston Vile, ali je onda tim sa Pepova mašinerija za samo nekoliko minuta postigla čak tri gola i odbranila titulu u Premijer ligi, što će i ovog puta biti jedan od primarnih ciljeva, uz naravno, novi napad na Ligu šampiona.
U ovom trenutku se Siti nalazi na prvom mestu na tabeli, uz maksimalan broj bodova, pošto je ova ekipa u prvom kolu demolirala Sevilju na gostovanju, dok je u drugom uz dosta muke savladana Borusija Dortmund, kada je bilo 2:1.
Što se Premijer lige tiče, slobodno možemo konstatovati da stvari za sada teku po planu s obzirom da se “građani” trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
U prošlom kolu je tim sa Etihada odigrao jedan zaista sjajan meč na gostovanju kod Vulverhemptona i slavio većih problema rezultatom 0:3.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj gradski derbi sa Junajtedom, Pet Gvardiola neće moći da računa na duže odsutnog Mendija, ali i na Kalvina Filipsa, koji je ovog leta došao iz Aston Vile.

Mančester Junajted: Četiri vezana trijumfa!

Prošla sezona je bila jako loša za Junajted, pošto ovaj tim nažalost nije uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona i morao je da se zadovolji igranjem u Ligi Evrope, gde će bez ikakve sumnje “crveni đavoli” biti jedni od favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Brojne promene su se desile u Junajtedu tokom leta, a ona najbitnija je bez ikakve sumnje bila na trenerskoj stolici.
Naime novi trener kluba je postao Ten Hag koji je po preuzimanju ovog velikana obećao dobre rezultate, a za očekivati je bilo da Junajted bude posebno aktivan i na “pijaci”, pošto je uprava obećala ogromna ulaganja.
Nije bilo značajnijih odlazaka iz tima, pošto je sačuvana okosnica iz prošle sezone. U klub su ovog leta na izričit zahtev novog trenera stigli Lisandro Martinez i Malasija, koji su kako sada stvari stoje dobrano popravili stanje u zadnjoj liniji tima, a pored njih na “Old Traford” su još stigla i dva brazilska reperezentativca – Kazemiro i Antoni, a zanimljivo je da je na tu četvoricu fudbalera Mančester Junajted u letnjem prelaznom roku potršio skorok 240 miliona evra, što je zaista ozbiljna suma novca, koja bi vrlo verovatno trebala da vude dovoljna za plasman u Ligu šampiona.
Ponovo je Junajted katastrofalno startovao u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, međutim kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije, a sigurno da je najbolji pokazatelj za to i četiri vezana trijumfa, nakon čega se izabranici Ten Haga nalaze na petom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su “crveni đavoli” odigrali verovatno i svoj najbolji meč od početka šampionata, pošto je nekadašnji osvajač Lige šampiona na svom terenu savladao Arsenal rezultatom 3:1.
Pominjali smo već da se Junajted ove sezone takmiči u Ligi Evrope, a trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na drugom mestu u grupi uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Sosijedad.
Upravo je tim sa “Anoete” u prvom kolu slavio na “Old Trafordu” rezultatom 0:1, da bi u drugom kolu Kristijano Ronaldo i drugari bez većih problema pobedili na gostovanju kod Šerifa kada je bilo 0:2.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Ten Hag ovog puta neće moći da računa na Grinvuda, Megvareja, Marsijala i Vilijamsa, dok su pod velikim znakom pitanja Rašford, Dubravka i van de Bek.

Naš predlog

Pre svega, mišljenja smo da je najrealnija prognoza kada je ovaj derbi Mančestera u pitanju ta da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68.

I jedan i drugi tim igraju sjajno u poslednje vreme, a posebno se to odnosi na Junajted koji je vezao četiri trijumfa, i deluje da bi izabranici Ten Haga posle duže vremena mogli da izbegnu poraz od gradskog rivala, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalan koeficijent 2.85.

Za kraj, odbrana Sitija ne uliva toliko poverenja ove sezone kao što je to bio slučaj prošle, pošto se ovoj ekipi već dešavalo da primera radi primi tri gola od Njukasla, odnosno dva od Kristal Palasa, pa deluje da bi i gradski rival mogao da postigne dva ili više golova za šta je Meridianbet odredio fantastičnu kvotu 3.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.