Tip dana: Partizan – Vojvodina: Ni veniš ne može oprati Partizanove fleke iz Sremske Mitrovice!

U nedelju je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč trinaestog kola srpskog šampionata u kom će Partizan ugostiti Vojvodinu.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Partizan: Šokantna eliminacija iz Kupa!

Fudbaleri Partizana nisu uspeli prošle sezone da prekinu petogodišnju dominaciju Crvene zvezde u srpskom fudbalu, iako su u jednom trenutku bili na pravom putu da to urade, ali su crno-beli na kraju ipak ponovo morali da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli, koje zanimljivo od ove sezone donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Na kraju sezone se uprava kluba zahvalila mnogobrojnim fudbalerima, a u Humsku je stiglo nekoliko veoma zanimljivih pojačanja, i sigurno je da se za sada tu izdvojio bivši fudbaler Lestera Fuseni Diabate koji igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme.
Trenutno se crno-beli nalaze tek na šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu, a ono što je veoma interesantno je da i jedna i druga ekipa imaju po dva meča manje.
U prošlom kolu je Partizan odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Radnika i slavio bez većih problema, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Pre toga su izabranici Gordana Petrića ostvarili dva veoma ubedljiva trijumfa protiv Kolubare i Mladosti, pa se stekao utisak da aktuelni vicešampion Srbije igra sve bolje kako sezona odmiče.
Međutim, sredinom nedelje su crno-beli mimo svih očekivanja eliminisani iz Kupa i to od drugoligaša. Naime, Radnički iz Sremske Mitrovice je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a zanimljivo je da su fudbaleri gostujuće ekipe promašili sva četiri udarca sa bele tačke.
Utisak je da baš zbog tog šokantnog poraza u prvom kolu Kupa, ovaj duel sa Vojvodinom dolazi u najtežem mogućem trenutku, pa je na izabranicima Gordana Petrića da se dobro iskupe za blamažu u drugom po važnosti fudbalskom takmičenju u Srbiji.
Za kraj, ne treba zaboraviti da Partizan za sada dosta dobro gura u Ligi Evrope, pošto je ova ekipa na dva susreta dva puta remizirala i to u prvom kolu protiv Slovackog, a u drugom na svom terenu protiv Nice, što je sasvim sigurno bila jedna od najboljih partija crno-belih u evropskim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina.

Vojvodina: Mogu li “lale” da odole Partizanu?

Prošlu sezonu je Vojvodina završila na sedmom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na ekipu koja je na kraju došla do plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencija, što znači da je tim iz Novog Sada ponovo bio baš daleko od plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Na kraju sezone je napravljen rez, na mesto trenera je postavljen Milan Rastavac, u klub je stiglo nekoliko fenomenalnih fudbalera, i polako ali sigurno sve to dolazi na naplatu.
Naime, u ovom trenutku se Voša nalazi na petom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na šestoplasirani Partizan kod koga ovog puta idu u goste, a koji, moramo i to napomenuti ima meč manje.
Do sada je nekadašnji šampion zemlje odigrao jedanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu srpskog fudbala i ostvario šest trijumfa, četiri remija uz samo jedan poraz.
U prošlom kolu su izabranici Milana Rastavca koji radi sjajan posao na klupi Vojvodine slavili na svom terenu protiv Javora, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Pre toga se i desio taj jedini poraz u dosadašnjem toku šampionata i to na gostovanju kod Čukaričkog koji igra sjajno ove sezone, što nam najbolje pokazuje i trenutna pozicija ove ekipe na tabeli, pošto se popularna Čuka trenutno nalazi na sjajnom drugom mestu uz bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je tim iz Novog Sada odigrao pet mečeva na strani i ostvario dva trijumfa, dva remija i taj pomenuti poraz od Čukaričkog.
Sa druge strane, četa Milana Rastavca igra sjajno na svom stadionu, pošto je Voša na šest odigranih susreta ostvarila četiri trijumfa uz dva remija, ali i uz sjajnu gol razliku 9:2.
Poslednji međusobni susret između Vojvodine i Partizana odigran je pre nešto manje od pet meseci u okviru polufinala Kupa, a tada su crno-beli slavili rezultatom 2:1, i izborili plasman u veliko finale, u kom su poraženi od Crvene zvezde, nakon čega je Aleksandar Stanojević podneo ostavku.
Za kraj, treba napomenuti da je Vojvodina poslednji trijumf na stadionu u Humskoj ostvarila još u avgustu 2016. godine kada su crveno-beli slavili rezultatom 1:3.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno interesantan susret. Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da je Partizan slavio na pet poslednjih međusobnih duela, a sve to su bili mečevi sa velikim brojem golova, što se vrlo lako može desiti i večeras, pa vam toplo preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.

Iako Voša igra sjajno na startu šampionata, mišljenja smo da će nakon šokantne eliminacije iz Kupa crno-beli pokušati da se iskupe svojim navijačima, pa vam predlažemo da probate sa jedinicom za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.43.

Za kraj, retko kada se desi da Vojvodina ne postigne gol u Humskoj, a kvota za igru GG je izvanredna u Meridianu i iznosi 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.