Tip dana: Lester – Notingem Forest: “Lisice” ne smeju da se izgube u notingemskoj šumi!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč devetog kola engleske Premijer lige u kom će Lester na svom stadionu ugostiti Notingem Forest.
Meč između dva tima koja su do sada najmanje pokazala od svih ekipa u Premijer ligi je zakazan za 21h.

Lester: Da li je vreme za prvi trijumf “lisica”?

Od Lestera smo poslednjih nekoliko godina navikli na poprilično dobre partije, međutim, ako se po jutru dan poznaje ovo bi vrlo lako mogla da bude jedna od najtežih sezona “lisica” u poslednjih dvadesetak godina.
Krenimo redom. Što se tiče prošle sezone, izabranici Brendana Rodžersa su na kraju zauzeli osmo mesto na tabeli i nažalost ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Leto je proteklo mirno pošto nije bilo nekih značajnijih transfera, a ono što je najbitnije je da je okosnica tima gotovo u potpunosti sačuvana, pa se i ovog puta najviše očekuje od dua Vardi – Medison, mada ne treba zaboraviti ni Tilemansa iza kog je sjajna sezona.
Ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će se nekadašnji šampion Engleske nakon sedam odigranih mečeva nalaziti na poslednjem mestu na tabeli uz samo jedan osvojen bod.
Do sada su izabranici Brendana Rodžersa odigrali sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i doživeli čak šest poraza uz samo jedan remi i to na meču prvog kola na domaćem terenu protiv Brentforda kada je bilo 2:0.
Nakon toga su popularne “lisice” doživele čak šest vezanih poraza od kojih se poslednji desio u prošlom kolu na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo čak 6:2.
Prvo poluvreme je proteklo u znaku gostiju koji su u ranoj fazi meča preko Tilemansa došli do vođstva, da bi Totenhem već do sredine prvog poluvremena preokrenuo.
U finišu prvog poluvremena Medison je izjednačio na 2:2, međutim, na drugo poluvreme kao da je izašla neka druga ekipa, što su izabranici Antonija Kontea i te kako umeli da kazne i postignu čak četiri gola u nastavku igre.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Lester odigrao tri meča na svom stadionu i doživeo dva poraza i jedan remi.
Za kraj, što se izostanaka tiče, Brendan Rodžers za ovaj duel sa Notingemom neće moći da računa na Bertrana i Pereiru.

Notingem Forest: Mogu li “šumari” do opstanka?

Fudbaleri Notingem Foresta plasirali su se u Premijer ligu nakon 23 godine čekanja, što je svakako dovelo do velikog oduševljenja najvernijih navijača ovog tima.
Izabranici Stiva Kupera su u finalu plej-ofa Čempionšipa bili bolji od Hadersfilda minimalnim rezultatom, a jedini gol na tom susretu delo je Stiva Kupera.
Notingem Forest je poslednji put igrao Premijer ligu u sezoni 1998/99, što je neprihvatljivo za dvostrukog osvajača Lige šampiona. 
Nekadašnji dvostruki uzastopni šampion Evrope Notingem Forest oborio je sve rekorde u letnjem prelaznom roku.
Naime, poslednjeg dana prelaznog roka doveden je defanzivac Vili Boni iz Vulverhemtona i on je 21. igrač koji je u letnjem prelaznom roku stigao na Siti Graund!
Ruku na srce, nisu svi igrači završili direktno u Notingemu, pošto je gazda ovog kluba Evangelos Marinakis istovremeno i vlasnik Olimpijakosa, pa su neki fudbaleri poput Korejca Hvanga pozamljeni grčkom šampionu ili nekom drugom klubu, što svakako ne umanjuje ovaj neverovatan podatak kada je broj transfera u pitanju.
Nakon sedam odigranih mečeva nekadašnji šampion Engleske se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda.
Do sada su popularni “šumari” ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak pet poraza, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada je ova ekipa na svom terenu u jednom fenomenalnom susretu poražena od Fulama, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Kada su u pitanju partije na strani do sada je Notingem odigrao tri susreta van svog terena i upisao remi protiv favorizovanog Evertona, ali i doživeo dva poraza i to od Mančester Sitija kada je bilo 6:0, i od Njukasla u prvom kolu šampionata, kada je bilo 2:0.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Stiv Kuper neće moći da računa na Ričardsa i Niakatea, dok su pod velikim znakom pitanja Mangala i Mekena.

Naš predlog

Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za prvu pobedu Lestera u ovogodišnjem izdanju Premijer lige pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.

Takođe, vrlo lako se može desiti da domaća ekipa postigne dva ili više pogodaka na ovom meču protiv novajlije u društvu najboljih, pa vam savetujemo da probate sa igrom H2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.

Za kraj, ovde ni jedni ni drugi nemaju šta da izgube, pa je sva prilika da će ovaj duel na “King Paueru” doneti baš dosta golova, zbog čega vam savetujemo da se opredelite za igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.