Derbi dana: Inter – Barselona: Katalonci na modnoj pisti u Milanu!

U utorak je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva trećeg kola grupne faze Lige šampiona, a utisak je da se derbi dana igra na “Đuzepe Meaci” gde će fudbaleri Intera ugostiti Barselonu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Inter: Inzagiju se ozbiljno drma klupa!

Prošle sezone Inter nije uspeo da odbrani titulu prvakas Italije, pošto je ova ekipa na kraju završila na drugom mestu na tabeli, a ono što treba napomenuti je da su dva milanska tima do poslednjeg kola vodili veliku borbu za Skudeto, u kojoj se na kraju bolje snašao Milan i posle deset godina stigao do naslova prvaka.
U letnjem prelaznom roku je Inter uradio veliki posao vraćanjem Lukakua, a pored njega plavo-crnu opremu su zadužili još i Mhtarijan i Aćerbi. Značajnijih odlazaka gotovo da nije bilo, i stekli su se svi uslovi da tim sa “Đuzepe Meace” istakne jasnu kandidaturu za naslov prvaka i što bolji plasman u Ligi šampiona.
Međutim, kako sada stvari stoje deluje da su Neroazuri dobrano razočarali sve svoje navijače, što u Seriji A, to u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Naime, nakon osam odigranih mečeva u italijanskom šampionatu, Inter se nalazi na očajnom devetom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
U prošlom kolu su fudbaleri milanskog giganta doživeli novi poraz i to na svom terenu protiv Rome, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Ni kolo pre toga se Neroazuri nisu proslavili pošto su poraženi na gostovanju kod Udinezea koji igra fantastično ove sezone a taj duel je završen rezultatom 3:1, pa je nakon svega toga logično da se Simoneu Inzagiju ozbiljno drma klupa.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Simonea Inzagija imaju polovičan učinak. U prvom kolu je Inter odigrao jedan dobar meč na svom terenu protiv Bajerna, ali je i pored toga milanski gigant poražen od Bavaraca, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja predstavnik Italije je gostovao kod Plzena, i bez većih problema slavio sa 0:2, što je u ovom trenutku dovoljno za treće mesto na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Barselona, sa kojom će Neroazuri između ostalog i ukrstiti koplja većčeras na “Đuzepe Meaci”.
Kada su izostanci u pitanju, Simone Inzagi ima dosta problema uoči večerašnjeg susreta pošto neće moći da računa na Brozovića, Lukakua, Dalbera i Kordaza, dok je i Lautaro Martinez pod velikim znakom pitanja.

Barselona: Katalonci i te kako umeju sa Interom!

Barselona je prošle sezone odigrala katastrofalno prvi deo šampionata, ali je utisak da su za Katalonce stvari drastično krenule na bolje nakon što je na klupu ovog tima seo bivši kapiten Ćavi, koji je za veoma kratko vreme preporodio tim sa “Nou Kampa” koji je na kraju uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Ovog puta su ambicije najveće moguće u oba takmičenja u kojima se Barselona takmiči, ali možda deluje da je ipak akcenat bačen na nacionalni šampionat, gde je Barsa do poslednje titule prvaka Španije došla u sezoni 2018/19.
Iza Katalonaca je jedan nestvaran prelazni rok, a kao najveće pojačanje svakako treba izdvojiti Roberta Levandovskog koji je nakon nekoliko veoma uspešnih sezona napustio Bajern Minhen, a sjajnog Poljaku nije mnogo trebalo da
Pored njega, na “Nou Kamp” su stigli i Kristensen, Kesi, Rafinja, Kunde i Beljerin pa slobodno možemo konstatovati da Barsa ove sezone ima daleko bolji roster nego što je to bio slučaj prošle godine.
Ruku na srce, sigurno je da je klubu bilo potrebno vreme da se navikne na život bez Lionela Mesija koji je mimo svih očekivanja prošle godine potpisao za PSŽ.
Kada je u pitanju aktuelni šampionat Španije, u ovom trenutku se Barselona nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Real Madrid, pa je utisak da će dva najtrofejnija španska tima voditi veliku borbu kada je u pitanju naslov prvaka.
U prošlom kolu je Barsa dosta teže nego što se očekivalo slavila na gostovanju kod Majorke, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Što se tiče Lige šampiona, španski velikan za sada ima polovičan učinak. U prvom kolu je bez većih problema savladana Viktorija Plzenj, a taj duel na “Nou Kampu” je završen rezultatom 5:1.
U drugom kolu je usledio veliki derbi sa Bajernom iz Minhena, i bila je to lepa prilika da se Katalonci revanširaju Bavarcima za onu katastrofu od pre dve godine, kada je bilo 8:2.
Međutim, iako je četa Ćavija odigrala fenomenalno prvo poluvreme koje je samo igrom slučaja završeno bez golova, u nastavku su izabranici trenera Nagelsmana kaznili sve promašaje Barse i slavili sa 2:0, za prvo mesto na tabeli.
Poput Inzagija, i Ćavi ima određenih kadrovskih problema kada je ovaj duel na stadionu “Đuzepe Meaca” u pitanju pošto neće moći da računa na Arauha, Depaja, Beljerina, Kundea i De Jonga.

Naš predlog

Pre svega, treba konstatovati da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje, i vrlo lako se može desiti da poraženi na ovom susretu ne dođe do plasmana u nokaut fazu.
Inter ima nekoliko veoma važnih odsutnih fudbalera, dok ni u Barsi situacija nije mnogo bolja, ali ipak su Katalonci tim koji je u daleko boljoj formi u poslednje vreme, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate čistu dvojku za koju je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 1.85
.

Smatramo da bi Barsa vrlo lako mogla da postigne dva ili više golova na stadionu “Đuzepe Meaca” pošto Neroazuri u poslednje vreme imaju dosta problema u zadnjoj liniji, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Za kraj, možda i najidealnija kombinacija kada je u pitanju ovaj meč između dva stara znanca je igra X2&3+ za koju je Meridianbet pripremio odličnu kvotu 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.