Tip dana: Benfika – PSŽ: Orlovi natankovali samopouzdanje, Parižani su ipak dimenzija više!

Nakon pregršt uzbuđenja koja smo videli na mečevima Lige šampiona u utorak, sreda nam donosi novih osam mečeva u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u prestonici Portugala gde će fudbaleri Benfike ugostiti PSŽ.
Početak meča u Lisabonu je zakazan za 21h.

Benfika: Briljantne partije na startu sezone!

Ekipa Benfike godinama unazad ne uspeva da dođe do šampionske titule u Portugalu, a treba napomenuti da je ovaj tim do poslednjeg naslova prvaka došao u sezoni 2018/19, i nema nikakve sumnje da će upravo titula biti primarni cilj tima iz Lisabona kada je ova sezona u pitanju.
Ako posmatramo stvari samo na taj način onda je sigurno da svi navijači popularnih “Orlova” imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se Benfika u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Porto.
Do sada je tim iz Lisabona odigrao osam mečeva u Primeiri i ostvario sedam trijumfa, uz samo jedan remi, i to baš u prošlom kolu kada je Benfika na gostovanju kod Gimaraiša, odigrala meč bez golova.
Što se tiče Lige šampiona “Orlovi” blistaju i u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, pošto se nakon dva odigrana kola izabranici Rodžera Šmita nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i PSŽ koji je svakako prvi favorit u grupi i jedan od prvih favorita za osvajanje elitnog takmičenja.
U prvom kolu je klub iz prestonice Portugala odigrao odličan meč na svom terenu protiv Makabija iz Haifef, a taj duel na “Lužu” je završen bez golova.
U prošlom kolu je Benfika odigrala fenomenalan meč na gostovanju kod Juventusa i mimo svih očekivanja slavila sa 1:2.
Sam početak utakmice bio je i te kako obećavajuć za tim iz Torina budući da je Arkadijuš Milik posle samo pet minuta doveo domaćina u prednost. Ipak, gosti se nisu predavali, a to im se isplatilo u 44. minutu kada je penal skrivio Fabio Mireti. Najstrožiju kaznu izveo je Žoao Mario koji je preciznim i snažnim udarcem zatresao mrežu Perina.
U drugom poluvremenu nastavljeno je u istom ritmu, predstavnik Portugala u Ligi šampiona je konstantno napadao i sve to naplatio u 55. minutu kada je Nereš poluvolejom savladao čuvara mreže Juventusa, što se kasnije ispostavilo konačnim rezultatom.
Što se izostanaka tiče, Šmit neće moći da računa na Lukasa Verisima, Morata i Tavaresa, dok je pod velikim znakom pitanja i Žoao Viktor.

PSŽ: Da li je vreme za prvi poraz Parižana u sezoni?

Sigurno je da Parižani ove godine sve karte bacaju na konačni trofej u Ligi šampiona, ali to ponovo neće biti nimalo lak zadatak s obzirom da konkurencija odavno nije bila ozbiljnija.
Krenimo redom. Prošle sezone je tim sa “Parka Prinčeva” bez većih problema stigao do titule šampiona Francuske, što je svakako i bilo očekivano pogotovu što je pre toga Lil mimo svih očekivanja došao do naslova prvaka.
Za razliku od prošlog leta koje je bilo spektakularno kada su transferi u pitanju, ovo je možemo reći bilo mirno. Bilo je nekoliko odlazaka, a tu pre svih mislimo na Di Mariju, Vajnalduma, Drekslera, Paredesa, Ereru, Dagbu i Kurzavu.
Što se pojačanja tiče, u klub su ovog leta stigli Vitinja, Ruiz, Renato Sančes i Soler, i na prvi pogled vidimo da su to sve fudbaleri koji igraju na sredini terena.
Novi trener Kristof Galtje koji je pre dve sezone bio verovatno i najzaslužniji čovek što je Lil došao do šampionske titule je pre početka šampionata stigao iz Nice, koju je uspeo da dovede do plasmana u Ligu konferencija, što je bez ikakve sumnje veliki uspeh za tim sa Azurne obale.
Do sada je PSŽ odigrao devet mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvario osam trijumfa i jedan remi.
U prošlom kolu su Parižani uz dosta muke na svom terenu savladali upravo Nicu, a taj duel je završen rezultatom 2:1, a pobedonosni gol postigao je Mbape desetak minuta pred istek regularnog toka susreta.
Kada je Liga šampiona u pitanju, do sada su prebogati Parižani odigrali dva meča u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju i ostvarili dva trijumfa, pa se u ovom trenutku francuski tim nalazi na deobi prvog mesta sa Benfikom, kod koje gostuju večeras.
U prvom kolu su izabranici Kristofa Galtjea slavili na svom terenu protiv Juventusa kada je bilo 2:1, da bi u prošlom kolu tim sa “Parka Prinčeva” slavio na gostovanju kod Makabija iz Haife, a taj duel je završen rezultatom 1:3, iako je izraelska ekipa prva došla do prednosti na tom susretu, što je očigledno samo razljutilo Parižane.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Galtje neće moći da računa na Kimpembea i Renata Sančesa za ovaj susret sa Benfikom.

Naš predlog

Oba tima pružaju fenomenalne partije na startu šampionata, i sva je prilika da nas očekuje pravi spetakl na “Lužu”.
Kvalitet je ipak na strani Parižana, koji bi trijumfom na ovom susretu mogli možda i definitivno da obezbede plasman u nokaut fazu, pa vam zbog svega toga savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.


Za očekivati je takođe i da nam ovaj meč u prestonici Portugala donese dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.24.

Za kraj, kako smo već ubeđeni da će Parižani ostvariti i treći vezani trijumf u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a sve miriše na dosta golova, idealna kombinacija za ovaj duel je igra 2&3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.