Tiket dana Evroliga (četvrtak, 06.10.2022)

Kreće nova sezona u košarkaškoj Evroligi. Titulu brani turski Anadolu Efes, koji je bio najbolji u tri prethodne sezone, a osvojio je dva pehara, prvi u Kelnu, pa onda u Beogradu, dok se sezona 2019/20 nije okončala. Ove sezone neće biti ruskim timova, zbog poznatih razloga, ali će zato Srbija imati dva predstavnika. Sve u svemu, biće izuzetno zanimljivo, a mi ćemo pokušati da posvetimo više pažnje ovom takmičenju. Za početak evo predloga tiketa za četvrtak kada je na programu pet utakmica. Kvote su bile važeće u trenutku pisanja teksta.

Asvel Vilerban – Olimpija Milano – UP + (granica 151,5) @ 1.89 u Meridianbet

U ekipi Milana bilo je mnogo promena ovog leta, ali tako je u skoro svim timovima. Nezadovoljstvo zbog ispadanja u četvrtfinalu prošle sezone d Efesa, kada su imali prednost domaćeg parketa, sigurno je uticala na odluku da se sa nekim igračima rastane, a da stignu novi. U timu više nisu Dilejni, Rodrigez, Mitoglu, Bentil i Tarzucki, ali su stigli sjajni Kevin Pengos, Bili Beron, Naz Mitru-Long, Dešon Tomas, Stefano Tonut, Johanes Fojtman i Brendon Dejvis. Imaće Olimpija odličan napadački potencijal, to je jasno, a videćemo kako će Etore Mesina sve to uklopiti. S druge strane Asvel je doveo Nanda De Koloa, ali i još jednog bivšeg reprezentativca Francuske, nekadašnjeg kapitena Partizana Žoa Lovernja. Novajlije su i Džona Metjus, koji će uz Kaudija, Fal i Dioa činiti odličan sastav. Možda Parkerov tim neće uspeti da ode u četvrtfinale, ali će mnogima zagorčati život. Što se prvog meča tiče sve je moguće, Asvel je mnogo jači kada igra u Vilerbanu, pa se odlučujemo na poene, a ne na konačan ishod. Naš predlog su + poeni, a granica za ukupan broj koševa u kladionici Meridianbet iznosi 15,5. Za (+) kvota je 1.89.

Panatinaikos – Real Madrid – 2 @ 1.41 u Meridianbet

Jedan od timova sa najviše promena u odnosu na prethodnu sezonu je Panatinaikos. ”Zeleni” su doveli trenera Dejana Radonjića, a igrački roster je skoro kompletno promenjen. Radonjić je sa sabom iz Zvezde doveo Nejta Voltersa, ali se sjajni plejmejker povredio i propustiće početak sezone. Tu su još Paris Li, odlični šuter Endrju Endrjuz, litvanski dvojac Marijus Grigonis i Arturas Gudaitis, dvojica Kalaiscakisa i Derik Vilijams. Ipak, mnogi su i otišli, Nemanja Nedović u Zvezdu, Papapetru u Partizan, ali i Vajt, Mejkon, Sent-Roz, Siva i Naz Long. Real je ostao bez trenra, Pablo Laso je punu deceniju predvodio Madriđane, a sada je na klupi njegov pomoćnik Ćus Mateo. Došli su Mario Hezonja, Džanan Musa, Petr Koneli, a vratio se Ćaćo Rodrigez. Bilo je i odlazaka, ne mnogo, Tompkins i Tejlor, a od ranije i Toma Ertel. Čeka se i razvoj situacije sa Fagundom Kampacom, od koga bi magao da zavisi i ostanak Najdžela Vilijamsa-Gosa. Sa igračima koji su ostali, sigurno su među najvećim favoritima za trofej. Početak sezone bio je dobar za Real, ali nije za Pao, koji je poražen od Olimpijakosa dosta lako. Naš predlog je dvojka sa kvotom 1.41 u kladionici Meridianbet.

Makabi – Žalgiris – H1 (granica 6,5) @ 1.69 u Meridianbet

Kako je počeo prelazni rok u Makabiju mislili smo da će dovesti 50 igrača. Na kraju se to nije dogodilo, ali je velikih promena bilo u ”Ponosu Izraela”. Imena Lorenca Brauna, Vejda Boldvina, Daruna Hilijarda, Ostina Holinsa, Džoša Niboa, Kolsona, Martina i ostalih znače nešto u evropskoj i svetskoj košarci. Istina, otišli su Skoti Vilbekin, Naneli, Žižić, Rejnords, Kalojaro i još neki, pa je dosta posla pred trenerom Katašom, barem na početku sezone. Dobra stvar za njih je što prvi meč igraju pred svojim navijačima i protiv tima koji ne bi smeo da ih ugrozi. Žalgiris je, čini se, još slabiji ove sezone. Otišli su Vebster, Blažević, Nibo, Gifaj, Lovernj, Strelnijeks, a Jankunas je prestao da igra. Došli su Ignas Brazdekis, Kinan Evans, Rolands Smit i Kevarijus Hejs. Pretanko je to za Top 8 svakako. Pobeda Makabija je izvesna, a verujemo da će pobediti sa više od 6,5 koševa razlike. Za H1(granica 6,5) kvota je 1.69 u kladionici Meridianbet.

Bajern – Fenerbahče – UP + (granica 152,5) @ 1.89 u Meridianbet

Kao i u većini drugih timova i ove dve ekipe imale su veliku fluktuaciju košarkaša. Fener ima i novog trenera, umesto Aleksandra Đorđevića stigao je Dimitris Itudis, a na klupi Bajerna je i dalje Anrdrea Trinkijeri. Bajern je zato ostao bez nekolicine igrača koji su imali zapaženu ulogu, pre svih Nihata Đedovića, Daruna Hilijarda i Dešona Tomasa, ali i K.C. Riversa i Leona Radoševića. Stigli su sjajni šuterKeđas Vinston, kao i Isak Bonga i Fredi Gilespi. Ostali su Lučić, Jaramaz, Vajler-Beb i Kori Volden, koji bi trebalo da budu nosioci i dalje. U Feneru više nema Nanda De Koloa, Jana Veselog i Ahilea Polonare. Međutim, potrošeno je dosta novca na dovođenje Skotija Vilbekina, Nika Kalatesa, Tonjea Džekirija i Najdžela Hejsa, pa mislimo da turski šampion nije slabiji. U Minhenu očekujemo uspešnu napadačku igru sa obe strane i logično je da bude više poena od ponuđene granice, a ona iznosi 152,5 poena. Za (+) koševe ukupno u kladionici Meridianbet kvota je 1.89.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 8.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.