Najava i analiza: Bundesliga, 9. kolo: ”Der Klassiker” na Signal Iduna parku, lider u Štutgartu

Pred nama je 9. kolo nemačke Bundeslige a svi mečevi biće u senci čuvenog ”El Klassikera”. Borusija će u Dortmundu doćčekati šampiona iz Minhena, a oba tima bila su ubedljiva u trećem kolu Lige šampiona. Biće još zanimljivih utakmica, Leverkuzen će sa novim trenerom dočekati Šalke, dok će Union Berlin na novo gostovanje, ovog puta u Štutgart. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Hofenhajm – Verder – GG3+ @ 1.73 u Meridianbet

Kolo otvara duel u Sinshajmu u kome domaći Hofenhajm dočekuje Verder iz Bremena. ”Zeleni” su se brzo adaptirali na Bundesligu, mada su iz nje izbivali samo jednu sezonu. Učinak im je sasvim zadovoljavajući, imaju 12 bodova i zauzimaju 8. mesto. U prošlom kolu ostavili su sjajan utisak i deklasirali Borusiju iz Menhengladbaha sa 5:1 na svom Vezeru. Hof ima dva vezana remija iza sebe i sa 14 bodova pao je na 5. poziciju. Da su bili uspešniji u duelima sa Hertom i Frajburgom, odnosno da su osvajali ceo plen, sada bi oni čekali ovaj meč kao lideri šampionata. Kada Verder igra golova ne manjka, posle Bajerna oni su najefikasniji tim Bundeslige, daju više od dva po utakmici, ali dosta i primaju. Naš predlog za ovaj meč zato je igra GG3+ sa kvotom 1.73 u kladionici Meridianbet.

Augzburg – Volfsburg – 0-2 @ 1.88 u CircusBet

Pobeda nad Štutgartom u prošlom kolu spasila je ”glavu” treneru Volfsburga Niku Kovaču. Do trijumfa su ”Vukovi” došli u sudijskoj nadoknadi golom Gerharda, ali je najvažnije da su pobedili, tek drugi put u sezoni. Pobedio je i Augzburg, još jednom na strani, ovog puta u Gelzenkirhenu identičnim rezultatom 3:2, kao Volfsburg protiv ”Švaba”. Augzburg je tako pobedio na tri od četiri gostovanja, dok na svom terenu ima upisanu samo jednu pobedu. Ta činjenica daje nadu Volfsburgu da može do još jednog trijumfa na strani, posle onog iznenađujućeg u Frankfurtu. ”Vukovi” su tek 13. na tabeli, a zabrinjava i efikasnost pošto daju samo gol po meču u proseku. Augzburg se muči na svom stadionu, pobedio je jednom, ali je u pitanju bio Bajern, dok su ceo plen odnosili mnogo slabiji timovi. Ne očekujemo goleadu, pa pokušajte sa 0-2 gola na ovom meču. Za ovaj tip kvota je 1.88 u kladionici CircusBet.

Leverkuzen – Šalke – 1,2+ @ 1.70 u MaxBet

Utakmica u Portu bila je poslednja za švajcarskog trenera Herarda Seoanea. poraz na Dragau bila je kap koja je prilia čašu u ovoj, za sada, užasnoj sezoni za ”Farmaceute”. Osim pobede nad Atletikom u Ligi šampiona, te trijumfa u Mjancu u Bundesligi, Bajer nije pobedio na preostalih 10 zvaničnih utakmica. U ligi su izgubili pet puta, dva puta su igrali nerešeno, a uspeli su da ispadnu iz DFB kupa u prvom kolu od nižerazrednog Elversberga. Tome treba dodati i poraze u Briži i Portu u Ligi šampiona. Sve u svemu do promene je moralo doći, a novi trener je poznati Čabi Alonso, bivši fudbaler Bajerna i trener u mlađim kategorijama Reala i Sosijedada. Na Baj arenu dolazi Šalke, povratnik u elitni rang. ”Kraljevsko-plavi” se nisu snašli na početku, sakupili su samo6 bdova, a u prošlom kolu su doživeli nezgodan poraz od Augzburga na svojoj Veltins areni. Novi trener uvek donese novu energiju, bar na početku, pa se time vodimo kada predlažemo jedinicu uz bar dva gola domaćina. Za 1,2+ kvota je 1.70 u kladionici MaxBet.

Bohum – Ajntraht – 3+ @ 1.60 u Mozzartbet

Nade Bohuma da može igrati i naredne sezone u Bundesligi polako se gase. Posle osam kola ovaj tim ima samo jedan bod na kontu i ako ubrzo ne počnu da pobeđuju namenjena im je sudbina Grojter Firta iz prošle sezone. Podsetimo, tada je tim iz Firta bio očajan u jesenjem delu i to nije uspeo da ispravi u prošleće i pored mnogo boljih izdanja. Bohum je u prošlom kolu doživeo ubedljiv poraz u Lajpcigu, a jedini bod osvojili su u remiju sa Kelnom. Ajntraht je u seriji teških utakmica, prvo su pobedili Union Berlin na svom terenu u subotu, u utorak su igrali bez golova sa Totenhemom u Ligi šampiona, a posle Bohuma opet igraju sa ”Pevcima”, ovog puta na Vajt Hart Lejnu u Londonu. Taj meč je ključan kada je plasman u nokaut fazu u pitanju za frankfurtske ”Orlove”, pa u toj činjenici i Bohum traži svoju šansu u ovom meču. Izbeći ćemo konačan ishod i odigrati na golove. Za 3+ koeficijent iznosi 1.60 u kladionici Mozzartbet.

Majnc – Lajpcig – 2 @ 2.31 u CircusBet

Majnc je u seriji loših rezultata, dok za Ljapcig važi nešto drugačija ocena. Od dolaska trenera Marka Rozea ”Bikovi” su pobedili Dortmund i Bohum u Bundesligi, ali i Seltik u Ligi šampiona pre par dana. Bilo je i poraza, izgubili su od Reala u Madridu i, što je mngo teže palo svima, u Menhengladbahu od Borusije i to sa 3:0. Daleko je to od očekivanog učinka za Lajpcig, ekipu koja je već godinama najuporniji pratilac Bajerna i pre dve godine polufinalista Lige šampiona. Sada su tek 11. od ”Salatare” su se već oprostili, a pred njima je dug put do još jednog učešća u Ligi šampiona. Majnc je bez pobede na tri poslednje utakmice, izgubili su od Hofenhajma i Frajburga na strani, dok su na svom terenu osvojili bod protiv Herte. Majnc je dobio dve prethodne utakmice protiv Lajpciga na svom terenu, ali smatramo da je vreme i za pobedu ”Bikova”. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija kvota 2.31.

Dortmund – Bajern – GG4+ @ 2.09 u Meridianbet

Šta više reći o ”Der Klasikeru”, utakmici koja je obeležila Bundesligu u ovom veku. Ipak, u prethodnoj deceniji je uspostavljena dominacija Bajerna i Borusija sve teže uspeva da prati njihov ritam i ostaje bez šansi za titulu sve ranije i ranije. Ove sezone su posle osam kola izjednačeni po broju bodova, oba tima imaju po 15, a više razloga za nezadovoljstvo imaju ”Milioneri”. Naime, teško je očekivati da će Bajern imati još jednu onakvu krizu kada je bio četiri meča bez pobede, što Dortmund nije uspeo da iskoristi na bolji način i stekne barem neku prednost. U prošlom kolu ”Milioneri” su izgubili u Kelnu, a pošto je Bajern pobedio Leverkuzen, došlo je do poravnanja po broju bodova. Na dve poslednje utakmice Bajern je dao devet, a nije primio nijedan gol. Sigurno da nije prijatno Edinu Terziću i fudbalerima Borusije kada razmisle o tome, ali su se i oni brzo podigli posle poraza na Rajni i savladali Sevilju na Sančez Pishuanu sa 4:1 i tako uručili otkaz treneru Andalužana Đulenu Lopetegiju. Posredno je i Bajern smenio jednog trenera, doduše Leverkuzen je to uradio nakon poraza u Portu, ali je Seoane ”kažnjen” i zbog katastrofe na Alijanc areni. Gosti su favoriti, nije važno gde Bajern igra, ali vam predlažemo da odigrate na golove jer predviđamo novu goleadu iako u ekipama više nisu Halad i Levandovski. Za GG4+ kvota je 2.09 u kladionici Meridianbet.

Menhengladbah – Keln – 3+ @ 1.63 u MaxBet

Pobeda nad Dortmundom je najveća i najvažnija za Keln u ovoj sezoni. Bio je to čudan meč, ”Milioneri” su dominirali u prvih 45 minuta, ali su ”Jarčevi” za vrlo kratko vreme u nastavku postigli čak tri gola, i osim smanjena rezultata, Borusija nije mogla ništa više. Keln je u seriji utakmica četvrtak-nedelja i to može da bude problem za tim koji nema baš neki dug roster, a ostao je i bez najboljeg igrača i strelca i to posle početka sezone. Bez Entonija Modesta ”Jarčevi”, za sada, uspevaju da napadački izgledaju dobro, ali čudi loša igra odbrane i dosa primljenih golova. Sada igraju sa još jednom Borusijom, onom iz Menhengladbaha. Odlaze na ovo gostovanje sa željom da ostanu neporaženi, kao što su bili i na svim ovosezonskim gostovanjima, izuzimajući meč u DFB kupu kada su izgubili od Regenzburga nakon produžetaka. Na dve utakmice Lige konferencija, kao i na četiri u Bundesligi, nisu osetili gorčinu poraza. ”Ždrepci” su u sredini tabele, a u prošlom kolu su doživeli fijasko na gostovanju u Bremenu. Izgubili su sa čak 5:1 i tako upropastili utisak iz dve prethodne utakmice, remija u Frajburgu i pobede nad Lajpcigom. Predlažemo golove, za 3+ kvota je 1.63 u kladionici MaxBet.

Herta – Frajburg – x @ 3.45 u CircusBet

Berlinci izgledaju mnogo bolje nego na početku sezone i vezali su četiri utakmice bez poraza u Bundesligi. Nisu osvojili mnogo bodova jer su tri puta igrali nerešeno, a pobedili su samo Augzburg u gostima. U Berlinu su još bez pobede, na četiri meča imaju tri remija i poraz od Dortmunda, pa očekuju da i taj neprijatan niz prekinu u meču sa Frajburgom. To neće biti lako, gosti su odličan tim i zasluženo se nalaze na deobi prvog mesta sa Union Berlinom. Frajburg je posebno opasan na strani, na četiri gostovanja imaju tri pobede i jedan remi, i to bez golova u Sinshajmu. Frajburg je izgubio samo od Dortmunda na svom terenu i odlazi u Berlin po trijumf. Problem je što su oni opterećeni igranjem u Ligi Evrope, pa je najrealnije da u prestonici bude nerešeno. Za x se u kladionici CircusBet dobija kvota 3.45.

Štutgart – Union Berlin – 0-2 @ 1.70 u Mozzartbet

Poraz u Frankfurtu pokazao je Berlincima da oni ipak nisu Bajern i da ne mogu računati na pobede na svim utakmicama i na svakom gostovanju. Bio je to hladan tuš u gradu na Majni, ali je Union i dalje ostao na vrhu tabele. Sada dele prvo mesto sa Frajburgom a za petama su im Bajern i Dortmund, i pored svega, najveći kandidati za osvajanje ”Salatare”. Bilo kako bilo, i ovako je Union uradio mnogo od početka sezone, imaju 17 bodova, a taj poraz u Frankfurtu bio im je prvi u Bundelsigi u aktuelnoj sezoni. Sledi im još jedno gostovanje, ovog puta u Štutgartu i tamo im neće biti ništa lakše. ”Švabe” su jedini tim bez pobede, pored Bohuma, u prih osam kola, ali su sakupili pet bodova s obzirom da su toliko puta igrali nerešeno. Sada su vezali dva neuspeha, prvo protiv Ajntrahta na svom terenu, a onda i u Volfsburgu u samom finišu tog duela. Meč će biti tvrd, bodovi su neophodni i jednima i drugima, a naš predlog je 0-2 gola na meču sa koeficijentom 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.