Najava i analiza: La Liga, 8. kolo: Real i Barsa nastavljaju trku, očajna Sevilja dočekuje najprijatnije iznenađenje šampionata!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi osmog kola španske La Lige koje nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva.
Ovog puta neće biti većih derbija, a utisak je da se najzanimljiviji susret igra na “Sančez Pichuanu” gde će Sevilja koja igra očajno na startu šampionata ugostiti Atletik Bilbao koji se trenutno nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli.
Barselona ne bi smela da ima previše problema na svom terenu protiv Selte, dok težak posao predstoji Realu koji gostuje kod Hetafea.
Četvrtoplasirani Betis će na gostovanje kod Valjadolida, dok petoplasirani Atletiko Madrid nakon pobede u Sevilji prošlog vikenda, ima dosta lakši posao ovog puta pošto mu gostuje Đirona.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Osasune i Valensije, kao i duel na “Anoeti” gde će Sosijedad ugostiti Viljareal.

Osasuna – Valensija – 1 @ 2.30 u CircusBet

Kako sada stvari stoje Osasuna polako ali sigurno izrasta u jednog stabilnog prvoligaša. Naime, ekipa iz Pamplone nekoliko sezona unazad igra zaista sjajno, a to je između ostalog slučaj i na startu ovog šampionata, pošto se u ovom trenutku ovaj tim nalazi na sjajnom šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je tim iz Pamplone uspeo nešto što nije niko u dosadašnjem toku La Lige, pošto je u gostima remizirao sa Realom, a taj duel na “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Valensije, utisak je svakako da je Rino Gauzo razmrdao popularne “slepe miševe” ali i dalje nekadašnji finalista Lige šampiona ima velikih problema na strani, gde je Valensija do sada na tri odigrana susreta doživela dva poraza, uz jedan remi.
Zbog svega toga prednost na ovom duelu dajemo domaćoj ekipi i hrabro vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila fantastičnu kvotu 2.30.

Almerija – Rajo Valjekano – 3+ @ 2.19 u Meridianbet

Premijerni duel subotnjeg programa se igra u Andaluziji gde će fudbaleri Almerije dočekati Rajo Valjekano.
Nažalost, tek sada se vidi koliko je igra Almerije zavisila od Umara Sadika koji je pre nekoliko sedmica prešao u Real Sosijedad, a od kako je bivši fudbaler Partizana prešao u drugi klub, povratnik u najkvalitetniji rang španskog fudbala je na četiri odigrana susreta doživeo isto toliko poraza.
Poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je Almerija doživela ubedljiv poraz na gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj meč je završen rezultatom 4:0.
Što se tiče Rajo Valjekana, ekipa iz Valjehasa je trenutno na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji i kako sada stvari stoje utisak je da Falkao i drugari neće imati previše problema da sačuvaju prvoligaški status.
U prošlom kolu je Rajo odigrao jedan sjajan meč na svom terenu i slavio protiv “fenjeraša” Elčea, a taj meč je završen rezultatom 2:1, uz podatak da je domaća ekipa do trijumfa došla u poslednjim sekundama utakmice.
Poznato je već da nam Almerijini mečevi ove sezone donose pregršt golova, a sve govori da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa kvotom 2.19.

Atletiko Madrid – Đirona – 1 @ 1.50 u Mozzartbet

Atletiko Madrid ima dosta problema na startu ove sezone, a ono što sasvim sigurno nikako nije dobro je da se tim sa “Vanda Metrpolitana” nalazi na pragu eliminacije iz Lige šampiona, gde su izabranici Čola Simeonea do sada ostvarili jedan trijumf i doživeli dva poraza.
Što se tiče La Lige, u prošlom kolu su Madriđani odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Sevilje i slavili rezultatom 0:2, nakon čega se ova ekipa nalazi na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Betis.
U goste im ovog puta dolazi Đirona koja za primarni cilj ima opstanak u društvu najboljih, a trenutno se katalonski tim nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu je povratnik u društvo najboljih poražen na domaćem terenu protiv Real Sosijedada kada je bilo čak 3:5.
Nakon kraha u Ligi šampiona, Madriđani prosto moraju da trijumfuju na ovom susretu, a mišljenja smo da će se to i desiti zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.50.

Sevilja – Atletik Bilbao – GG @ 1.85 u Maxbet

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da su fudbaleri Sevilje najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
Naime, Andalužani se trenutno nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli i imaju samo bod viška u odnosu na osamnaestoplasiranu Almeriju, a poznato je da to 18. mesto na tabeli na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U međuvremenu, klub se zahvalio Lopategiju na saradnji, a novi trener ovog kluba postao je Horhe Sampaoli koji će imati pakleno težak zadatak da preporodi “berberine” kojima ne ide na oba fronta.
Što se tiče Bilbaa, deluje da su Baskijci nasuprot Sevilji najprijatnije iznenađenje u ovom šampionatu, pošto se ovaj tim nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Real i Barselonu.
U prošlom kolu je Atletik na svom terenu demolirao Almeriju, a taj meč u Baskiji je završen sa više nego ubedljivih 4:0.
Sevilja sa novim trenerom traži trijumf, dok ne treba zanemariti da Bilbao igra sjajno na startu šampionata, pa je svakako sjajna kombinacija za ovaj duel igra GG koju Maxbet plaća sa kvotom 1.85.

Hetafe – Real Madrid – 2 @ 1.52 u CircusBet

Godinama unazad fudbaleri Hetafea slove za jednu od najboljih domaćih ekipa u ligi, međutim, u dosadašnjem toku prvenstva je tim iz predgrađa Madrida na četiri odigrana susreta na domaćem terenu ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak dva poraza.
Trentno se ova simpatična ekipa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Real Madrid je u prošlom kolu potpuno neočekivano remizirao na svom terenu protiv Osasune, a taj duel protiv tima iz Pamplone je završen rezultatom 1:1, iako je vrlo lako taj duel mogao da bude završen ubedljivom pobedom kraljevskog tima.
Naravno, ne trebas zaboraviti da je Benzema promašio penal, a samo dva minuta nakon toga je kraljevskom klubu poništen gol, nakon intervencije VAR-a.
Što se tiče Lige šampiona, na domaćem terenu je savladan Šahtjor rezultatom 2:1, pa trenutno ovaj tim ima maksimalan učinak u svojoj grupi, a sva je prilika da će Madriđani sa sjajnim partijama nastaviti i u ovom kolu zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.52, uz podatak da se vrlo lako može desiti da nam ovaj meč u predgrađu Madrida donese baš dosta golova.

Valjadolid – Betis – 3+ @ 2.01 u Meridianbet

Fudbaleri Valjadolida igraju poprilično dobro u dosadašnjem toku šampionata, a trenutno je situacija takva da se ovaj tim koji je u vlasništvu legendarnog Ronalda nalazi na petnaestom mestu na tabeli, i ako se po jutru dan poznaje ova ekipa ne bi trebalo da ima većih problema kada je opstanak u pitanju.
U prošlom kolu je Valjadolid odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Hetafea i ostvario trijumf, a na tom susretu u predgrađu Madrida smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 2:3.
U goste im u ovom kolu dolazi Betis, i to u poprilično lepom raspoloženju pošto je ova ekipa u okviru trećeg kola grupne faze Liga Evrope slavila na gostovanju kod Rome, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče prvenstva, trenutno se Andalužani nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je četa Manuela Pelegrinija doživela svoj drugi poraz u sezoni i to pomalo neočekivano na gostovanju kod Selte u Vigu, kada je bilo 1:0.
Pre toga je tim koji ima velike ambicije ove sezone ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Đirone, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Kada se sve sabere i oduzme, stiče se utisak da su “Zeleni” veliki favoriti na ovom susretu, koji bi pored toga mogao da nam donese i dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa koeficijentom 2.01.

Kadiz – Espanjol – GG @ 2.05 u Maxbet

Kadiz je zaista katastrofalno započeo ovaj šampionat, pošto je ova ekipa na pet odigranih susreta doživela isto toliko poraza.
Ipak, u šestom kolu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala je u gostima savladana ekipa Valjadolida, kada je bilo 0:1, a u prošlom kolu je devetnaestoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan sjajan meč na svom terenu protiv favorizovanog Viljareala, kada nije bilo golova, pa je jasno da stvari polako ali sigurno idu na bolje.
Što se tiče Espanjola, ono što je karakteristično za ovu ekipu u dosadašnjem toku šampionata su mečevi sa velikim brojem golova.
U prošlom kolu je katalonski tim remizirao na svom terenu protiv Valensije u jednom sjajnom duelu na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Utisak je da golovi ne bi smeli da izostanu ni u Kadizu, a po našem mišljenju će ih biti na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 2.05.

Real Sosijedad – Viljareal – 3+ @ 1.82 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na “Anoeti” gde će fudbaleri Sosijedada ugostiti Viljaeral.
Sosijedad igra sjajno u Ligi Evrope, i slobodno možemo reći da je tim iz San Sebastijana obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja, pošto se trenutno David Silva i drugari nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih devet osvojenih bodova.
U prošlom kolu La Lige je ovaj tim odigrao jedan briljantan meč na gostovanju kod Đirone, a taj susret u Kataloniji nam je doneo čak osam golova, pošto je na kraju bilo 3:5.
U goste im dolazi Viljareal, koji je po svemu sudeći mogao više u dosadašnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Što se tiče prvenstva, trenutno se “žuta podmornica” nalazi na osmom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su izabranici Unai Emerija samo odigrali nerešeno na gostovanju kod Kadiza, koji za sada nije pokazao puno u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Pre toga je Viljareal na svom terenu remizirao i protiv Sevilje, pa je sigurno da će tim sa “El Madrigala” na ovom susretu morati da ide na sva tri boda, ali su daleko sigurnija varijanta golovi, i igra 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Barselona – Selta – 1-1 @ 1.78 u Mozzartbet

Barselona blista u prvenstvu, ali treba napomenuti da su Katalonci ozbiljno doveli u pitanje plasman u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je ekipa koju sa klupe predvodi Ćavi u prošlom kolu doživela poraz na gostovanju kod Intera, kada je bilo 1:0.
Ruku na srce, za nešto manje od nedelju dana nam predstoji revanš na “Nou Kampu” gde je do sada Barsa odigrala nekoliko spektakularnih susreta.
U prošlom kolu La Lige, Robert Levandovski i drugari su teškom mukom došli do trijumfa na gostovanju kod Majorke, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Sa druge strane, Selta je ostvarila veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv možda i favorizovanog Betisa, a taj duel u Vigu je završen rezultatom 1:0.
Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanestoj poziciji, i utisak je zaista da Selta nema šta da traži na gostovanju kod Barselone, pa je idealna kombinacija za ovaj duel prelaz 1-1 za koji je Mozzartbet pripremio sjajnu kvotu 1.78.

Elče – Majorka – 3+ @ 2.09 u Meridianbet

Poslednji duel osmog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Alikanteu, gde će Elče ugostiti Majorku.
Nakon sedam odigranih mečeva domaćin ovog susreta se nalazi na poslednjem mestu na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da je ovaj tim najozbiljniji kandidat da se na kraju šampionata preseli u Segundu.
Do sada je “fenjeraš” odigrao sedam mečeva u sezoni i doživeo čak šest poraza uz samo jedan remi, a u prošlom kolu je Elče poražen od Rajo Valjekana, rezultatom 2:1.
Što se tiče Majorke, ova ekipa na startu prvenstva igra po sistemu toplo hladno, a uglavnom se dobre partije ovog tima dešavaju na domaćem terenu.
To je bio slučaj i u prošlom kolu kada je Majorka dobrano namučila Barselonu, ali su na kraju Katalonci ipak dobili taj duel rezultatom 0:1.
I jedni i drugi će sasvim sigurno ići na trijumf, pa se čini da su golovi odličan izbor zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.