Tip dana: Osasuna – Valensija: “Slepi miševi” na teškom ispitu u Pamploni!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč osmog kola španske La Lige, u kom će Osasuna u Pamploni ugostiti ekipu Valensije.
Početak meča je zakazan za 21h.

Osasuna: Sjajne partije na startu šampionata!

Iako je u nekom dužem periodu Osasuna igrala u Segundi, od kako se ekipa iz Pamplone vratila u najkvalitetniji rang španskog fudbala, mora se priznati da ovaj tim pruža fantastične partije.
Naravno, kao i u nekoliko ranijih sezona primarni cilj će svakako biti opstanak u društvu najboljih, ali ako se po jutru dan poznaje zaista deluje da to ne bi smeo da bude veći problem za ovu ekipu.
Čak, nakon sedam odigranih kola slobodno možemo govoriti i o tome da je Osasuna najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka ovogodišnjeg izdanja španske La Lige.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Pamplone nalazi na visokom šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, što bi sasvim sigurno bilo nešto što bi i te kako oduševilo sve navijače ove simpatične ekipe.
Do sada je šestoplasirani tim na tabeli odigrao sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvario četiri trijumfa, jedan remi i dva poraza.
U prošlom kolu je Osasuna uradila nešto što do sada ove sezone još niko nije uspeo, a to je da isčupaju bod kod aktuelnog šampiona Španije – Reala, a taj meč na “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 1:1, uz podatak da su Madriđani na desetak minuta pred istek regularnog toka promašili jedanesterac, a nakon samo dva minuta od promašenog penala Benzeme, VAR je Madriđanima poništio pogodak, nakon čega nije bilo nekih većih šansi do kraja susreta u Madridu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Osasuna odigrala tri meča u Pamploni i ima sjajan skor od tri trijumfa i jednog poraza, koji se mimo svih očekivanja desio u poslednjem meču koji je ova ekipa odigrala na svom terenu, kada je Hetafe slavio sa 0:2.
Ruku na srce ovaj tim igra nešto slabije na gostovanjima, međutim, kako sada stoje stvari sve to bi u nastavku sezone moglo da se popravi, pošto šestoplasirani tim na tabeli uglavnom igra podjednako dobro i na strani, kao i na svom terenu, gde Osasuna zaista retko gubi.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Jagoba Arasate za ovaj duel sa Valensijom neće moći da računa na Garsiju koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, i Severija koji odustvuje zbog povrede Ahilove tetive.

Valensija: Može li Gatuzo da odvede Valensiju u neko od evropskih takmičenja?

Pamtimo svi da je nekada Valensija bila značajan faktor na evropskoj sceni, pošto je ova ekipa znala i da igra dva vezana finala Lige šampiona, iako su ruku na srce oba izgubili.
Tim sa “Mestalje” poslednjih sezona pruža dosta loše partije u španskom prvenstvu u kojima ova ekipa ne samo da nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što se pre nekoliko godina uopšte nije dovodilo u pitanje, već “slepi miševi” već dve godine zaredom ne mogu da dođu do plasmana čak ni u Ligu Evrope.
Zbog svega toga, sigurno da je svima poznato koji je primarni cilj ovog tima kada je ova sezona u pitanju, a to je svakako plasman u neko od evropskih takmičenja, čak, deluje da bi sve najvernije navijače ovog kluba i te kako zadovoljio i plasman u Ligu konferencije.
Nakon sedam odigranih mečeva Valensija se nalazi na devetom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Osasunu, kod koje između ostalog i gostuje u ovom kolu.
U prošlom kolu je ekipa koju od ove sezone predvodi legendarni Đenaro Gatuzo remizirala na gostovanju kod Espanjola, u duelu na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Naravno, treba napomenuti podatak da su popularni “slepi miševi” do tog boda stigli nakon gola u šestom minutu sudijske nadoknade, što je dovelo do ogromnog slavlja fudbalera gostujuće ekipe.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je Valensija odigrala tri meča i još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je tim sa “Mestalje” doživeo čak dva poraza uz jedan remi.
Na poslednjih pet susreta u društvu najboljih, izabranici Đenara Gatuza su ostvarili dva trijumfa, dva poraza i taj pomenuti remi u prošlom kolu na gostovanju kod Espanjola.
Na domaćem terenu je do sada devetoplasirani tim na tabeli odigrao četiri susreta i ostvario čak tri trijumfa, uz samo jedan poraz i to od favorizovanog Atletiko Madrida kada je bilo 0:1.
Što se tiče izostanaka, Gatuzo ima nešto više problema od svog kolege na klupi Osasune pri sastavu tima za ovo gostovanje u Pamploni, pošto temperamentni italijanski stručnjak neće ovog puta moći da računa na Domeneka i Andrea, dok je pod velikim znakom pitanja Sami Kastiljeho, koji je ovog leta stigao iz Milana.

Naš predlog

Generalno, Osasuna igra sjajno ove sezone, što se najbolje videlo u prošlom kolu na gostovanju kod Reala, kada je ova ekipa uspela da izvuče bod na “Santjago Bernabeu”.
Sa druge strane, Valensija se do sada nije proslavila na strani, pa je utisak da je domaćin favorit na ovom duelu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.35
.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je na dva od poslednja tri međusobna susreta slavio tim iz Pamplone, ali je isto tako Valensija prošle sezone na gostovanju kod ovog tima slavila sa ubedljviih 1:4. Sve ukazuje na to da nas očekuje dosta golova na ovom susretu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.22.

Za kraj, na sedam od poslednjih osam međusobnih susreta dveju ekipa je i jedan i drugi tim postigao makar po jedan gol, i sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta, pa vam savetujemo da odigrate igru GG za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.