Najava i analiza: Premijer liga, 10. kolo: Lider Arsenal dočekuje Liverpul, Haland će se iživljavati na Sautemptonu

premijer liga

Premijer liga dobija na ubrzanju, sledi novo kolo, a i dalje je na vrhu tabele Arsenal koji odoleva napadima aktuelnog šampiona Mančester Sitija. Posle pobede u derbiju severnog londona ”Tobdžije” opet igraju derbi, sada na Emirejts stiže Liverpul koji nije u najboljem momentumu. Siti ne bi smeo da ima problema protiv tima iz najjužnije luke, a ne postavlja se pitanje da li će Erling Haland postići gol, već koliko komada. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Bornmut – Lester – 2 @ 2.14 u CircusBet

U prethodnom kolu Lester je stigao do prve prvenstvene pobede u sezoni, i tako prekinuo niz od šest uzastopnih poraza. To je najgora serija rezultata koju je bivši šampion imao u Premijer ligi, ali se navijači nadaju da će im posle pobede nad Notingemom sve krenuti nabolje. ”Lisice” su osvojile bod u prvom kolu protiv Brentforda, a od tada, sve do ponedeljka, nisu uspeli da osvoje nijedan. Trijumfom nad ”Šumarima” ratosiljali su se i ”fenjera”, koji su predali upravo timu iz Notingema. Bornmut je posle smene trenera Skota Parkera, zbog katastrofe na Enfildu, stabilizovao formu, i u prethodna četiri kola je bez poraza. Ipak, imaju samo jednu pobedu i tri remija, pa nisu značajno popravili plasman. Verujemo da je Lester skinuo teško breme sa leđa nakon prve pobede i da će sada izabranici Brendona Rodžersa igrati mnogo bolje i, pre svega, pobeđivati. Zato je naš predlog dvojka u Bornmutu, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.14.

Čelsi – Vulverhempton – 1 @ 1.45 u MaxBet

Izgleda da će Čelsi ponovo biti onakakv tim kakav je bio u dobrom delu prethodne decenije. Do pobede nad Palasom stigli su i uz malo sreće, pobedonosni gol postigli su u poslednjim sekundama nadoknade, ali su zato u Ligi šampiona deklasirali italijanskog prvaka Milan. Taj trijumf mnogo je doneo na psihološkom planu, ali ih je ostavio i u trci za plasman u osminu finala. Podsetimo da su u prva dva kola osvojili samo bod, s obzirom da su izgubili u Zagrebu i remizorali sa Salcburgom na Stamford Bridžu. Još dosta posla imaju u Ligi šampiona, ali pre revanša sa Milanezima moraju da pobede Vulverhempton na svom terenu. ”Vukovi” su u lošoj formi, vezali su dva poraza, a zanimljiv je podatak da je u startnoj postavi protiv Vest hema u prošlom kolu bilo čak osam Portugalaca, uz trenera Bruna Laža. Vulvsi su u zoni ispadanja i moraju podhitno da počnu da osvajaju bodove. Teško da će to učiniti protiv ”Plavaca”, pa je naš predlog jedinica sa kvotom 1.45 u kladionici MaxBet.

Mančester Siti – Sautempton – 1,4+ @ 1.82 u Meridianbet

Teško je pronaći iole podnošljivu kvotu za neki predlog kada Siti igra, posebno na svom terenu. ”Građani” su i prethodnih sezona torpedovali svoje rivale i postizali mnogo pogodaka, ali je ta igra podignuta na viši nivo dolaskom Erlinga halnada ovog leta. Naravno, nije sve samo zasluga sjajnog Norvežanina, iza njega su takvi majstori fudbala kao De Brujne, Marez, Bernardo Silva, Fil Foden Gundogan i ostali, a na njemu je samo da ubacuje loptu u mrežu, a on to čini rafalno. Haland je na osam prvenstvenih utakmica postigao već 14 golova, i to ranije nije uspelo nijednom fudbaleru. Pored toga izuzetno je efikasan i u Ligi šampiona, u sredu je dva puta pogodio mrežu Kopenhanega i očekujemo da seriju golova nastavi i u meču sa Sautemptonom. Siti zaostaje bod za Arsenalom i verujemo da žude za smenom na vrhu tabele, a ona će se dogoditi pre ili kasnije. Trenutno su u seriji od pet pobede, tri u Ligi šampiona i dve u prvenstvu, a u prošlom kolu su dali šest golova gradskom rivalu Junajtedu. Ne piše se dobro ni ”Svecima” koji su u seriji od tri uzastopna poraza, pa bi za njih uspeh bio i neki podnošljivi poraz. Naš predlog je jedinica uz bar četiri gola ukupno, a za za 1,4+ kvota je 1.82 u kladionici Meridianbet.

Njukasl – Brentford – 1 @ 1.83 u MaxBet

Trijumf nad Fulamom u Londonu bio je tek drugi Njukaslom u sezoni, a na njega su čekali od prvg kola i pobede nad Notingem Forestom. U međuvremenu nisu mnogo ni gubili, samo od Liverpula i to golom u sedmom minutu nadoknade, ali su čak pet puta igrali nerešeno. Na Krejven Kotidžu im je posao olakšao Čaloba dobivši crveni karton već na početku meča, ali i povreda Mitrovića zbog koje je morao van terena, pa ”Svrake” niu imale nikavih problema da dođu do trijumfa. Sada na Sent Džejms park dolazi Brentford, još jedan londonski tim, koji je u prošlom kolu uzeo bod u Bornmutu igrajući 0:0. ”Pčelice” su u sredini tabele, i niko kod njih ne bi imao problem da se prvenstvo tako i završi. Njukasl je favorit, ima kvalitetniji tim, ali umele su ”Pčelice” da ubodu i jače rivale. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.83.

Brajton – Totenhem – 0-2 @ 1.88 u CircusBet

Težak ispit očekuje ”Pevce” na jugu Engleske. Brajton je najprijatnije iznenađenje u ovom prvenstu i nalazi se na 4. mestu sa 14 bodova i utakmicom manje. U prošlom kolu ”Galebovi” su dali tri gola na Enfildu ali je to bilo dovoljno samo za bod protiv Liverpula. Junak na toj utakmici bio je Belgijanac Trosar, trostruki strelac. Bio je to debi novog trebera De Zerbija, koji je došao umesto Grejema Potera, a koji je u Čelsiju zamenio Tuhela. Izgleda da će Brajton igrati dobro i pod vođstvom Italijana, a možda će biti još efikasniji. Totenhem je doživeo poraz u derbiju severnog Londona od najvećeg rivala Arsenala i sada za ”Tobdžijama” zaostaje četiri boda. Između dva prvenstvena kola ”skoknuli” su do Frankfurta gde su u trećem kolu Lige šampiona protiv domaćeg Ajntrahta igrali bez golova. Već kroz par dana Nemci dolaze u London, a taj meč mogao bi biti presudan u nastojanju Totenhema da se nađe u osmini finala ovog takmičenja. Ne očekujemo neki lepršav meč u Brajtonu na Ameksu, pa je naš predlog igra na mali broj golova. Za 0-2 koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.88.

Kristal Palas – Lids – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Nisu ”Orlovi” imali sreće protiv Čelsija u prethodnom kolu i poraženi su golom u poslednjim trenucima i to ga je postigao njihov bivši fudbaler Galager. Palas je prvi poveo u gradskom derbiju, ali nije uspeo da sačuva ni bod. Kao Palas, ni Lids nije slavio na prethodne četiri utakmice. Jorkširci su u prethodnom kolu odigrali bez golova sa Aston Vilom, ali i dalje imaju veliki problem kada napuste svoj Eland Roud. Na tri gostovanja uzeli su samo jedan bod, pa bi sigurno bili prezadovoljni da sa još jednim napuste Selhurst park. Tim Patrika Vijere je i dalje nekopletan, ali nema izbora, mora da pobedi Lids i krene ka sredini tabele pošto se sada nalaze tik iznad zone ispadanja sa samo šest bodova. Naš predlog je jedinica, a za pobedu Palasa u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 2.20.

Vest Hem – Fulam – 1 @ 1.83 u MaxBet

”Čekićari” su pobedeli Vulvse u prošlom kolu, ostvarili tek drugi trijumf i prvi put postigli dva gola na nekom meču u Premijer ligi ove sezone. Prosto je neverovatno da tim sa takvim napadačkim potencijalom postigne samo 5 golova u osam utakmica u prvenstvu. Srećom da je odbrana na visokom nivou, pa su primili svega devet pogodaka. Sa pet golova skor od 7 bodova i nije toliko loš, ali je sigurno da se od tima Dejvida Mojesa očekivalo mnogo više. U Evropi guraju dobro, u prva tri kola Lige konferencija zabeležili su sve tri pobede, poslednju u četvrtak u Briselu protiv Anderlehta. Fulam dolazi u komšiluk posle neprijatnog poraza od Njukasla na svom terenu, prvog na Krejven Kotidžu u aktuelnoj sezoni. Problem za trenera Silvu je povreda najboljeg strelca i igrača Aleksandra Mitrovića, koji bi mogao da propusti ovaj meč na Olimpijskom stadionu. Na prethodnom meču na strani Fulam je ostvario pobedu, bilo je to u Notingemu, i to sa tri postignuta gola. Ne verujemo da mogu biti tako efikasni protiv Vest Hema, naprotiv, smatramo da je domaćin bliži pobedi i predlažemo jedinicu sa kvotom 1.83 u kladionici MaxBet.

Arsenal – Liverpul – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Derbi kola svakako je okršaj vodećeg Arsenala i prošlogodišnjeg vicešampiona Liverpula. Čudan je osećaj kada su ”Tobdžije” bolje plasirane od ”Redsa”, što baš i nije bio čest slučaj u prethodnoj deceniji. Pobedom nad Totenhemom u derbiju severnog Londona Artetin tim je i definitivno potvrdio da ima šampionske ambicije. Koliko je to relano saznaćemo posle dual sa Liverpulom, pošto je to najteži ispit izuzimajući okršaj sa šampionom Sitijem. Četa Jirgena Klopa mogla bi već sada, eventualnim neuspehom u Londonu, da se gotovo oprosti od borbe za naslov, pošto bi ih poraz ostavio na 14 bodova minusa u odnosu na Arsenal, doduše uz jedan zasotali meč. Prošle sedmice ”redsi” nisu uspeli da pobede Brajton na svom terenu mada su stigli i prestigli dva gola prednosti gostiju, ali ih je Trosar još jednom šokirao na kraju kada je izjednačio na 3:3, postigavši svoj treći gol na meču. U Ligi šampiona su pobedili Rendžers, a sledi im gostovanje u Glazgovu. Arsenalu ne odgovara Liverpul ako protivnik, samo su jednom ”Tobdžije” slavile u prethodnih 18 utakmica, računajući sva takmičenja, a na prethodnih 13 prvenstvenih izgubili su čak 9 puta od Liverpula. Biće ovo vatromet golova, oba tima imaju odličan napad, dok je odbrana Liverpula izgledala tragično protiv Brajtona. Za GG3+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Everton – Mančester junajted – GG @ 1.71 u Meridianbet

Dule na Gudisonu igra se u nesvakidašnje vreme kada je Premijer liga u pitanju, u nedelju u 20 časova. To je zbog velikog broja timova koji igraju u Evropi, a već od utorka igra se novo kolo u evropskim kupovima. Junajted je u četvrtak slavio na Kipru, to im je druga gostujuća pobeda u Evropi, posle startnog poraza od Sosijedada na Old Trafordu. Čak i da su izgubili navijači se ne bi previše potresli, posebno posle meča sa Sitijem u subotu koji su izgubili sa 6:3. Taj rezultat je na kraju ispao i dobar, s obzirom da su ”Građani” vodili sa 6:1 u jednom trenutku i da Pep Gvardiola nije izvadio iz igre De Brujnea i još neke prvotimce, ko zna kako bi se završio gradski derbi. Navijači Junajteda počeli su da napušataju Etihad još u prvom poluvremenu kada su domaći poveli sa 4:0. Po tri gola Ju ajtedu su dali Foden i Haland. Everton se nada da može do pobede, oni su popravili formu i bez poraza su na šest poslednjih utakmica. Posle četiri uzastopna remija tim Frenka Lamparda je vezao dve pobede, protiv Vest Hema u Liverpulu i na gostovanju u Sautemptonu. Čini nam se da bismo mogli da vidimo bar po gol na obe strane, a za GG kvota je 1.71 u kladionici Meridianbet.

Notingem forest – Aston Vila – x @ 3.45 u CircusBet

Kolo zatvara duel u Notingemu gde povratnik u elitu Forest dočekuje Aston Vilu. Domaći se nisu najbolje snašli na početku prvenstva, što nije ni čudo jer su van elite bili 23 godine. Posle poraza u Lesteru preuzeli su ”fenjer” od ”Lisica”, a imaju samo 4 boda na kontu. ”Šumari” su vezali pet poraza u Premijer ligi a na tih pet mečeva primili su čak 18 golova. Jedini trijumf ostavrili su kao domaćini, ali je to bilo protiv Vest hema još u drugom kolu. Meč sa Vilom im je veoma važan, moraju da idu na pobedu nače će već posle četvrtine sezone biti glavni kandidati za ispadanje. Tim iz Birmingema nije izgubio na tri prethodne utakmice, imaju pobedu i dva remija, a primili su samo jedan gol. U Notingem idu po bodove, ali je to lakše isplanirati nego ostvariti. Nekako nam se čini da je remi najrealniji ishod, pa vam to i predlažemo. Za x se u kladionici CircusBet dobija kvota 3.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.