Tip dana: Fiorentina – Lacio: Da li je vreme za prvi poraz Fiorentine na “Artemio Frankiju”?

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji duel devetog kola italijanske Serije A, u kom će Fiorentina na stadionu “Artemio Franki” ugostiti Lacio.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Više smo očekivali od “Viole”!

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, fudbaleri Fiorentine su konačno prošle sezone uspeli da ostvare svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu konferencije, što će zanimljivo biti prvi izlazak “ljubičastih” na evropsku scenu još od sezone 2016/17, što možda i najbolje pokazuje da se Fiorentina nije proslavila u proteklih nekoliko sezona.
Takođe, treba podsetiti da je “Viola” do plasmana u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje došla pobedom u poslednjem kolu i to protiv Juventusa, a oni malo bolji poznavaoci italijanskog fudbala, sigurno znaju kolika netrepeljivost vlada između navijača ova dva kluba.
Letnji prelazni rok je bio poprilično dobar za ovu italijansku ekipu pošto je potpisan novi ugovor sa Nikolom Milenkovićem koji je ujedno dobio i najveću platu u timu, a u Firencu je iz Real Madrida stigao Luka Jović. Pored toga, “ljubičasti” su sačuvali gotovo sve najbitnije fudbalere, pa je pre početka sezone delovalo da bi ovaj tim mogao da istakne kandidaturu i za nešto više od Lige konferencije.
Međutim, nakon osam odigranih mečeva, nekadašnji učesnik Lige šampiona se nalazi tek na trinaestom mestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova.
Do sada su izabranici Vinćenca Italijana odigrali osam mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarili samo dva trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu je Fiorentina doživela novi poraz i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Atalante, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Na poslednjih pet susreta “ljubičasti” su ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, a sigurno je da Fiorentina može i mora dosta bolje od toga.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je trinaestoplasirani tim na tabeli odigrao četiri susreta na “Artemio Frankiju” i ostvario dva trijumfa i dva remija, ali daleko gore “Viola” igra na strani gde je ovaj tim na osam odigranih mečeva bez trijumfa, uz jedan remi, i čak tri poraza, i uz samo jedan postignut gol.
Što se tiče Lige konferencija, u ovom trenutku se “ljubičasti” nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo četiri osvojena boda, a tek u prošlom kolu su Luka Jović i drugari upisali prvi trijumf u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pošto su na gostovanju kod Hartsa slavili sa 0:3.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Italijano za ovaj duel sa Lacijom neće moći da računa na Baraka, Kastrovilija i Sotila.

Lacio: Rimljani napadaju Ligu šampiona!

Godinama unazad fudbaleri Lacija nemaju većih problema da dođu do plasmana u neko od evropskih takmičenja, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone.
Naravno, prva želja je bila Liga šampiona, ali su na kraju Rimljani morali da se zadovolje petim mestom na tabeli i plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, gde će sasvim sigurno ovaj tim imati ogromne ambicije.
Pre svega, u letnjem prelaznom roku su Lacijali pre svega sačuvali okosnicu tima, a tu pre svih mislimo na ostanke Milinković-Savića i Imobilea, koji godinama unazad važe za najbolje fudbalere ovog tima.
Maurisio Sari je zadovoljio čelnike kluba iz prestonice, ali se ovog puta od njega traži stepenik više, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.
Nakon osam odigranih mečeva Lacijali se nalaze na šestom mestu na tabeli, uz meč manje u odnosu na pet prvoplasiranih ekipa na tabeli, pa ukoliko tim sa “Olimpika” slavi na ovom poprilično teškom gostovanju kod Fiorentine, doći će do pozicije broj četiri koja i jeste poslednja koja na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su Sergej Milinković-Savić i drugari odigrali jedan fantastičan meč na svom terenu i bez većih problema savladali Speciju, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Zanimljivo, bio je to treći uzastopni trijumf Lacijala, ali i treći vezani susret na kom ova ekipa nije primila gol.
Poprilično su efikasni Rimljani u poslednje vreme, pošto je ova ekipa na dva poslednja meča postigla čak osam golova.
Kada je u pitanju Liga Evrope, trenutno se italijanski predstavnik nalazi na trećem mestu na tabeli, a u prošlom kolu je četa Maurisija Sarija remizirala na gostovanju kod Šturma, kada nije bilo golova.
Inače, veoma zanimljivo je da posle tri odigrana kola sva četiri tima imaju isti broj bodova, a u sledećem kolu Liga Evrope Lacio na svom terenu dočekuje Šturm, i sigurno je da se pobeda ne dovodi u pitanje.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Maurisio Sari za ovaj duel neće moći da računa na Kasalea i Faresa, koji vrlo verovatno i da su zdravi ne bi bili u prvoj postavi.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju kada su međusobni mečevi između ova dva tima u pitanju, doći ćemo do zaključka da se uglavnom radi o susretima koji nam donose veliki broj golova.
Nešto slično nas sasvim sigurno očekuje i ove večeri u Firenci, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.87.


Fiorentina igra sjajno na domaćem terenu, ali i Lacio ume da odigra dosta dobro na strani, a sva je prilika da Rimljani neće doživeti poraz na ovom susretu, a ako na to nadovežemo i igru na golove, doći ćemo do zaključka da je igra X2&3+ možda i idealna kombinacija kada je ovaj susret u pitanju, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.