Derbi dana: Barselona – Inter: Bitka za proleće u LŠ na Kamp Nou!

U sredu nas očekuje osam izuzetno zanimljivih susreta u okviru četvrtog kola Lige šampiona, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Kamp Nou gde će fudbaleri Barselone ugostiti Inter.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Barselona: Težak posao za Barsu!

Iako se klub nalazi u ogromnim finansijskim problemima, Barselona je ovog leta odradila jedan neverovatan prelazni rok, i utisak je da je tim makar po imena fudbalera jači za 50% nego što je to bio slučaj prošle sezone, koja je bila za zaborav.
Sve to polako ali sigurno dolazi na naplatu pošto se trenutno tim iz Katalonije nalazi na prvom mestu na tabeli španske La Lige, uz isti broj bodova kao i Real, i kako sada stvari stoje deluje da će dva španska velikana voditi bitku za titulu, možda i do poslednjeg kola.
Osim remija u prvom kolu na svom stadionu protiv Rajo Valjekana kada mimo svih očekivanja nije bilo golova, Robert Levandovski i drugari su pobedili na svim mečevima u šampionatu, a poslednji trijumf se desio u prošlom kolu kada je Barselona na svom terenu slavila protiv Selte rezultatom 1:0, iako valja napomenuti da je gost u drugom poluvremenu imao nekoliko fantastičnih prilika za postizanje gola, ali su na sreću Katalonaca Jago Aspas i drugari bili neprecizni.
Pored nacionalnog prvenstva, Barsu smo do sada imali prilike da gledamo i u Ligi šampiona, gde ovaj tim takođe ima velike ambicije, pogotovu nakon prošle godine u kojoj španski velikan nije uspeo da prođe grupnu fazu.
U prvom kolu je bez većih problema savladana Viktorija Plzenj, a taj duel na “Nou Kampu” je završen rezultatom 5:1.
U drugom kolu je usledio veliki derbi sa Bajernom iz Minhena, i bila je to lepa prilika da se Katalonci revanširaju Bavarcima za onu katastrofu od pre dve godine, kada je bilo 8:2.
Međutim, iako je četa Ćavija odigrala fenomenalno prvo poluvreme koje je samo igrom slučaja završeno bez golova, u nastavku su izabranici trenera Nagelsmana kaznili sve promašaje Barse i slavili sa 2:0, za prvo mesto na tabeli.
Prošlo kolo nam je donelo još jedan derbi u ovoj grupi, pošto je tim iz Katalonije gostovao kod Intera, koji je bio u velikim problemima pred taj duel, pa je otuda možda i iznenađenje što su Neroazuri na tom susretu slavili rezultatom 1:0 i tako pretekli Barselonu na tabeli, koja u ovom trenutku ima tri boda manje od milanske ekipe, pa je sigurno da je pobeda na večerašnjem susretu imperativ.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Ćavi ima baš dosta problema pred večerašnji susret, pošto neće moći da računa na Arauha, Kundea, Kristensena, Beljerina, Depaja i Kesija.

Inter: Stvari idu na bolje!

Mora se priznati da smo od Intera očekivali dosta više u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, pošto je trenutno situacija takva da se ekipa sa “Đuzepe Meace” nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji blista na startu ovog šampionata.
Nakon dva vezana poraza u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, Neroazuri su u prošlom kolu ostvarili veoma važnu pobedu na nimalo naivnom gostovanju kod Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji završen je pobedom gostujuće ekipe od 1:2.
Junak je i ovog puta bio Edin Džeko koji je postigao dva gola na ovom susretu, a treba konstatovati da Sasuolo nije bio u nimalo podređenom položaju, čime ovaj trijumf milanske ekipe još više dobija na značaju.
Poput Barselone, i Neroazuri žele da ostave što bolji utisak u Ligi šampiona, a u prvom kolu je Inter odigrao jedan dobar meč na svom terenu protiv Bajerna, ali je i pored toga milanski gigant poražen od Bavaraca, pošto je taj duel završen rezultatom 0:2.
U drugom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja predstavnik Italije je gostovao kod Plzena, i bez većih problema slavio sa 0:2, a već sada deluje da bi Inter unapred mogao da upiše tri boda protiv češkog predstavnika, koji se do sada blago rečeno nije snašao u elitnom takmičenju, o čemu najbolje govori i gol razlika 1:12 na tri odigrana susreta, što znači da je”fenjeraš” u grupi do sada primao čak četiri gola po susretu, đto je zaista previše.
Najzad, u prošlom kolu je Inter ponovo odigrao jedan odličan meč pred svojim navijačima, a dupke pune tribine “Đuzepe Meace” su imali šta da vide, pošto je njihova omiljena ekipa u jednom fenomenalnom susretu slavila protiv Barselone rezultatom 1:0, i pravo je čudo kako smo na tom meču videli samo jedan pogodak, s obzirom da je bilo dosta izglednih prilika i sa jedne i sa druge strane.
Trenutno se Neroazuri nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na Barselonu, i u nekim kombinacijama bi izabranicima Simonea Inzagija bio dovoljan i bod na ovom meču, pošto bi održali trenutno prednost na tabeli.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Intera za ovaj možda i ključni meč grupne faze neće moći da računa na Lukakua, Brozovića, Dalbera i Kordaza, dok je Korea koji je odigrao sjajno prvi meč između ova dva kluba, pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Barsa je pod moranjem, a na sve to treba dodati da Inter ima dosta problema na strani ove sezone, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.45.

Za razliku od prvog susreta između dveju ekipa, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje znatno otvoreniji meč, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.60.

Za kraj, vreme je da Levandovski proradi, i za očekivati je da poljski reprezentativac postigne makar jedan gol na ovom duelu, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.