Tip dana: Atletiko Madrid – Klub Briž: Simeone i Kolćonerosi pred moranjem!

Nakon dosta uzbuđenja na mečevima Lige šampiona u utorak, sreda nam donosi osam novih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Vanda Metropolitano” gde će fudbaleri Atletiko Madrida dočekati Klub Briž.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Atletiko Madrid: Mogu li Madriđani da uhvate poslednji voz?

Godinama unazad je za fudbalere Atletika rezervisana jedna od prve četiri pozicije na tabeli u španskom fudbalskom prvenstvu a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa na kraju uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, iako nije sve bilo sjajno kao što se to očekivalo.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, osim odlaska Luisa Suareza koji se vratio u domovinu nije bilo nekih značajnijih odlazaka, što nam samo po sebi govori da je sačuvana okosnica tima, koji je pre samo godinu i nešto uspela mimo svih očekivanja da dođe do titule prvaka Španije.
Međutim, kada se sve sabere i oduzme, utisak je da smo od Atletika malo više očekivali na startu ovog šampionata.
Naime, u ovom trenutku se “jorgandžije” nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na Real i Barselonu koji trenutno dele prvo mesto na tabeli, ali i uz samo bod manjka u odnosu na trećeplasirani Atletik Bilbao, koji slovi za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige.
U prošlom kolu je četa Čola Simeonea uz dosta muke slavila na domaćem terenu protiv Granade, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Kada je u pitanju Liga šampiona, dosta više smo očekivali od Madriđana koji su svoj plasman u nokaut fazu doveli u ozbiljno pitanje.
Naime, trenutno se nekadašnji finalista ovog takmičenja neočekivano nalazi na poslednjem mestu na tabeli grupe B uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Klub Briž, koji između ostalog i dolazi u goste kod Atletika u ovom kolu.
Do sada je ekipa iz prestonice Španije odigrala tri meča u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarila samo jedan trijumf i dva poraza.
Što se tiče izostanaka za ovaj po mnogima ključan duel protiv Klub Briža, Čolo Simeone ovog puta neće moći da računa na Felipea, Ljorentea i Regelona.

Klub Briž: Malo ko je očekivao ovako dobre partije!

U Belgiji ništa novo. Klub Briž je odbranio titulu prvaka ove zemlje, a na kraju je ova ekipa imala četiri boda viška u odnosu na Rojal Union, koji je zanimljivo u plej-of ušao sa prvog mesta.
Ipak, kada je to bilo najpotrebnije, Klub Briž je igrao najbolje, pa je ova ekipa ključnu razliku napravila baš u doigravanju kada je dva puta savladana upravo Rojal Union, a potvrda šampionske titule se desila na gostovanju kod nimalo naivnog Antverpa, pa je tako Briž došao do treće uzastopne titule šampiona.
Ruku na srce i dalje ova sjajna ekipa nije najtrofejniji klub u Belgiji, pošto se na prvom mestu po broju osvojenih titula prvaka države nalazi Anderleht, koji do sada osvojio čak 24 trofeja.
Ovo leto je donelo baš dosta promena u ovom klubu, pošto je dosadašnji trener Šreder prešao u Ajaks, a njega je nasledio Karl Hefkens, i utisak je da je to bio sjajan posao ovog tima.
Naime, u ovom trenutku se belgijski predstavnik mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli Lige šampiona uz osvojenih maksimalnih devet bodova, što znači da je Briž na tri odigrana meča ostvario isto toliko trijumfa.
Da stvari budu još bolje, šampion Belgije u tom periodu nije primio niti jedan gol, a u prošlom kolu je četa trenera Hefkensa odigrala sjajan meč pred svojim navijačima protiv Atletiko Madrida, kada je bilo 2:0.
Pre toga je Klub Briž bio bolji od Leverkuzena na domaćem terenu, ali i od Porta i to na sred “Dragaa” kada je bilo više nego ubedljivih 0:4.
Kada je u pitanju nacionalni šampionat, u prošlom kolu je četa Karla Hefkensa neočekivano poražena na svom terenu od Vesterloa, kada je bilo 0:2, pa se u ovom trenutku aktuelni šampion nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Antverp, koji igra briljantno u poslednje vreme.
Do sada je Klub Briž odigrao šest mečeva u svim takmičenjima na strani i ima polovičan učinak, pošto je ova ekipa u tom periodu ostvarila tri trijumfa i doživela tri poraza.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener gostiju Hefkens za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na Bojatu, Rimsa i Vormera.

Naš predlog

“Jorgandžije” su pod moranjem, pošto najverovatnije samo pobeda donosi nastavak sna o nokaut fazi Lige šampiona, i bez obzira što Klub Briž igra fenomenalno u Ligi šampiona, mišljenja smo da će se to i desiti pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.50.

Za očekivati je da Madriđani od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu rivala, pa je zanimljiva kombinacija i prelaz 1-1 za koji je Meridianbet pripremio koeficijent 2.11.

Za kraj, “jorgandžije” bi po svemu sudeći morali da postignu dva ili više golova, na ovom susretu na “Vanda Metropolitanu” a tu igru kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.