Derbi dana: Ferencvaroš – Crvena zvezda: U Budimpeštu u šoping po bodove!

Nakon dva dana u kojima su u prvom planu bili mečevi Lige šampiona, četvrtak je po starom dobrom običaju rezervisan za Ligu Evrope, a od prošle sezone i Ligu konferencije.
Za vas smo ovog puta pripremili susret četvrtog kola Liga Evrope u kom će Ferencvaroš na svom stadionu ugostiti Crvenu zvezdu.
Početak duela je zakazan za 21h.

Ferencvaroš: Trijumf širom otvara vrata nokaut faze!

Utisak je da svi navijači Ferencvaroša imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovog omiljenog tima u ovoj sezoni.
Krenimo redom. Aktuelni mađarski šampion nije uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, pa je ovaj tim morao da se zadovolji sa Ligom Evrope.
U prvom kolu je Ferencvaroš slavio na domaćem terenu protiv rezultatom 3:2, iako je šampion Mađarske praktično ceo meč igrao sa igračem manje, nakon što je u šesnaestom minutu susreta isključen Ćivić.
Usledilo je veoma teško gostovanje kod Monaka, koji je na tom susretu važio za apsolutnog favorita, ali je četa trenera Čerčešova mimo svih očekivanja slavila u kneževi minimalnim rezultatom, golom Balinta Večeja u 80. minutu.
U trećem kolu je mađarski šampion gostovao kod Crvene zvezde kojoj je pobeda bila neophodna na tom susretu, što se i desilo pošto su crveno-beli bez većih problema slavili rezultatom 4:1, pa se posle tri odigrana kola izabranici trenera Čerčešova nalaze na prvom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova koliko ima i Monako, od koga kao što smo napomenuli Ferencvaroš ima bolji međusobni skor.
Što se tiče najkvalitetnijeg ranga mađarskog fudbala, svakako da ovaj tim i ovog puta slovi za glavnog favorita za osvajanje šampionske titule, a trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Kečkemeti.
U prošlom kolu su izabranici Stanislava Čerčešova slavili bez većih problema na svom terenu protiv Debrecena, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Na poslednjih pet susreta, Ferencvaroš je ostvario četiri trijumfa i jedan poraz, i to pre dva kola upravo od Kečkemtija, koji će po svemu sudeći biti glavni kandidat aktuelnom šampionu za naslov prvaka.
Do sada je Ferencvaroš odigrao šest mečeva na domaćem terenu u svim takmičenjima, i u tom periodu je ovaj tim ostvario isto toliko trijumfa, što je jasan pokazatelj da Crvenu zvezdu očekuje izuzetno težak posao na ovom gostovanju.
Posebno treba napomenuti da mađarski šampion ima sjajnu gol razliku u nacionalnom šampionatu, pošto je do sada ova ekipa na pet odigranih susreta postigla trinaest golova a primila samo jedan.
Za kraj, kada su izostanci za ovaj duel u pitanju, bivši selektor Rusije neće moći da računa samo na Adnana Kovačevića koji je nedavno doživeo povredu mišića.

Crvena zvezda: Crveno-beli u ozbiljnom naletu!

Godinama unazad Crvena zvezda dominira u srpskom fudbalu, a ostaje žal što najtrofejniji klub na ovim prostorima treći put zaredom nije uspeo da dođe do plasmana su Ligu šampiona.
Ovog puta je u plej-ofu Makabi iz Haife bio bolji, a da se radi o nimalo naivnom protivniku, najbolje je to na svojoj koži u utorak osetio italijanski Juventus koji je poražen u Haifi rezultatom 2:0.
Nakon te eliminacije klub je napustio Dejan Stanković, a na njegovo mesto je postavljen Miloš Milojević koji mu bio prvi pomoćnik u njegovoj prvoj sezoni u Zvezdi.
U prvom kolu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja crveno-beli su pružili jednu odličnu partiju protiv Monaka, ali su na kraju ipak fudbaleri tima iz kneževine slavili na najvećem srpskom stadionu, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz podatak da je srpski šampion prikazao više od svog protivnika na tom meču, ali je presudio jedan neoprezan start Slavoljuba Srnića koji je glavni sudija susreta okarakterisao kao penal, što je u gol pretvorio Embolo.
U drugom kolu smo prisustvovali jednoj od najslabijih partija Crvene zvezde u evropskim mečevima u poslednjih nekoliko godina, pošto je srpski šampion poražen na gostovanju kod Trabzona rezultatom 2:1, i to dosta lakše nego što to rezultat pokazuje.
Najzad, u prošlom kolu su izabranici Miloša Milojevića podsetili na sjajne partije iz prošlog izdanja Liga Evrope i na svom stadionu bez većih problema savladali Ferencvaroš rezultatom 4:1, pa se nakon tri odigrana kola tim sa “Marakane” nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz tri osvojena boda, koliko ima i trećeplasirani Trabzon, koji će u ovom kolu dočekati Monako.
Što se tiče domaćeg šampionata, u ovom trenutku se crveno-beli nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani TSC, a ono što je svakako najbitnije je da aktuelni šampion Srbije trenutno ima pet bodova viška u odnosu na svog najvećeg rivala, ekipu Partizana, koja se ruku na srce ozbiljno podigla u poslednje vreme.
U prošlom kolu su izabranici Miloša Milojevića slavili na svom terenu protiv Spartaka iz Subotice, a taj duel je završen rezultatom 3:0, što je zanimljivo bio i rezultat prvog poluvremena ovog susreta.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel, u stroj se vraćaju Bukari i Milunović, pa će trener crveno-belih posle duže vremena moći da računa na apsolutno sve raspoložive fudbalere, što nam obećava veoma zanimljiv meč na “Grupama Areni”.

Naš predlog

Mišljenja smo da nas ovog puta očekuje nešto drugačiji susret za razliku od pre nedelju dana, kada smo videli čak pet golova.
Ulog je ogroman, pa ne treba ovog puta očekivati da bude previše pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.91
.

Crveno-beli ne smeju da izgube na ovom susretu, jer bi to možda značilo i kraj ambicija ovog kluba da može treći put uzastopno da dođe do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, a ako se prisetimo onog što smo videli pre nedelju dana na stadionu “Rajko Mitić” smatramo da srpski šampion najmanje što može da uradi na ovom veoma teškom gostovanju je da izbegne poraz, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.56.

Za one najhrabrije, predlažemo vam da ovde odigrate i čistu dvojku, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.05.

Za kraj, Aleksandar Pešić na nekoliko vezanih susreta nije uspeo da zatrese mrežu, ali i pored toga popularni “Šilja” je u svim tim mečevima bio izuzetno opasan po gol rivala. Mišljenja smo da će Pešić na ovom susretu prekinuti post, a kvota za makar jedan njegov pogodak na ovom susretu u Meridianu iznosi 3.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.