Najava i analiza: Bundesliga, 10. kolo: Dva velika derbija u nedelju, Union dočekuje Dortmund, Frajburg na Alijanc areni u Minhenu

U prošlom kolu pogodili smo 8 od 9 utakmica u Bundesligi. Verujemo da ćemo i sada biti približno uspešni. Nastavlja se nemačka Bundesliga koja je, za sada, mnogo interesantnija nego što se to pretpostavljalo posle starta. Ispalo je da Bajern češće gubi bodove, pa je tako lider i posle devetog kola Union Berlin. Sledi odlični Frajburg, a tek onda dva najveća favorita za ”Salataru”, Bajern i Borusija iz Dortmunda. Četiri prvoplasirana tima međusobno se sastaju, a ta dva meča igraju se u nedelju zbog utakmica koje su ovi timovi imali u Evropi. Kvote koje su predložene bile su važeće u trenutku pisanja teksta.

Šalke – Hofenhajm – 3+ @ 1.63 u Meridianbet

Stvari se ne odvijaju dobro za povrtnika u Bundelsigu. Šalke je izgubio mnogo bodova u utakmicama u kojima to nije smeo, a dueli sa onim najjačim rivalima tek mu predstoje. Trenutno se ”Kraljevsko-plavi” nalaze na 16. mestu, onom koje donosi baraž na kraju sezone i sigurno je da im je cilj da se pomere makar jedno mesto napred. Iza sebe imaju tri vezana poraza, i dok su oni u Dortmundu i Leverkuzenu možda i očekivani, poraz od Augzburga u Gelzenkirhenu bio je veliki udarac. Sada na Veltins arenu stiže Hofenhajm, tim koji igra dosta promenjivo na početku prvenstva, ali nije izgubio korak sa vodećim ekipama. Hof nije pobedio na prethodna tri meča, nakon dva remija u prošlom kolu su porađženi od Verdera u svom Sinshajmu. Sada igraju sa drugim povratnikom u Bundesligu, i očekuje ih još jedan težak ispit. Oba tima igraju dosta otvoreno, pitanje je da li im je to opredeljenje ili su tanki u odbrani, uglavnom trebalo bi da vidimo barem tri gola ma ovom meču. Za 3+ koeficijent iznosi 1.63 u kladionici Meridianbet.

Ajntraht – Leverkuzen – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

U turobnom raspoloženju dočekuju međusobni duel Ajntraht i Bajer. Oba tima doživela su poraze u Ligi šampiona u sredu i znatno su umanjili svoje šanse da i na proleće igraju, ne samo u elitnom takmičenju, već uopšte u Evropi. Eipa iz Frankfurta je debitant u Ligi šampiona, pa smo sigurni da nisu nezadoljni, mada su im šanse još uvek realne s obzirom da je grupa izjednačena. Leverkuzen ima mnogo slabije izglede za prolaz jer je Briž već u osmini finala, a oni su trenutno poslednji. Da se vratimo na Bundesligu, ”Farmaceuti” su taman proigrali po dolasku trenera Ćabija Alonsa, pobedili su Šalke sa 4:0 i trebalo bi da krenu ka sredini tabele, pošto su sada tik iznad zone ispadanja. Domaćin je u lošoj formi gledajući prethodnih sedam dana, a zbog poraza od Totenhema i, onog mnogo više iznenađujućeg, od Bohuma u prošlom kolu. To je Bohumu bila prva pobeda u sezoni, a za osvajača Lige Evrope poraz od 3:0 stvarno je ponižavajući. Treba reći da je trener Oliver Glasner izveo kombinovan tim u Bohumu, baš zbog utakmice sa Totenhemom, ali mu se to ni u jednom slučaju nije isplatilo. Kada igraju Ajntraht i Leverkuzen golovi su zagarantovani, a naš predlog je igra GG3+ sa kvotom 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Štutgart – Bohum – 0-2 @ 2.09 u CircusBet

Najnovija trenerska glava pala je u Štutgartu. Loši rezultati ”Švaba” u prvih devet kola, posle kojih su još bez pobede, dovela je do smene Pelegrina Mataraca. Ispada da mu je presudio poraz od lidera Union Berlina, a baš u tom meču Štutgart je prikazao jednu od boljih partija ove sezone. Šta je tu je, pojavila su se imena kandidata za naslednika, a među njima su i Adi Hiter, Domeniko Tedesko, Sebastijan Henes, Peter Boš i Herardo Seoane, sve bivši treneri bundesligaških ekipa. Ne žele u Štutgartu da se kockaju, opstanak su prošle sezone obezbedili golom u sudijskoj nadoknadi u poslednjem kolu, a sva je prilika da im se smeši isti scenario ako nešto ne promene. Priliku za prvi trijumf imaju protiv Bohuma, ekipa koja je do prošlog kola bila jedina uz njih koja još nije slavila. Pobeda nad Ajntrahtom donela je povratak optimizma u redove Bohuma i oživela nade u povoljan rasplet sezone. Bohum je i dalje poslednji, to je tako od prvog kola, ali bi pobedom u Štutgartu ”fenjer” predali upravo svom rivalu. Biće ovo žestok okršaj, pobeda vredi šest bodova pošto ne verujemo da će obe ekipe igrati naredne sezone u Bundesligi. Naš predlog je mali broj golova, za 0-2 kvota je 2.09 u kladionici CircusBet.

Verder – Majnc – x2 @ 1.60 u MaxBet

”Zeleni” su se uželeli Bundeslige, mada su van nje proveli samo jednu sezonu. Igraju izvanredno od početka pa su, i pored teškog rasporeda koji su imali, sakupili sasvim solidnih 15 bodova i nalaze se na 5. mestu. Imao je Verder neke sjajne pobede, poput one u Dortmundu ili one u prošlom kolu u Sinshajmu protiv Hofenhajma. To im je bila drga vezana, pošto su u poslednjem meču koji su odigrali u Bremenu slavili ubedljivo sa 5:1 protiv Menhengladbaha. Ipak, mnogo im bolje ide kada gostuju nego kad igraju na svom Vezeru. Taj trijumf protiv Menhengladbaha bio je prvi u Bremenu, a na strani imaju već tri pobede i nisu nijednom poraženi. Sada im u goste dolazi još jedan tim koji blista na strani, a na svom terenu ne može nikog da pobedi. Radi se o Majncu. Oni su doneli već devet bodova sa gostovanja, dok su na svom terenu uzeli samo tri, a postigli su dva gola na četiri meča u Majncu. Sve to nam govori da gosti nisu bez šansi, naprotiv, pa predlažemo da pokušate sa duplom šansom na Majnc. Za x2 kvota je 1.60 u kladionici MaxBet.

Volfsburg – Menhengladbah – x @ 3.55 u CircusBet

Niko Kovač je nekako preživeo na klupi Volfsburga, bar za sada, a tome je pomogla činjenica da su ”Vukovi” osvojili četiri boda u dva prethodna kola. Imali su i mnogo sreće, Štutgart su pobedili golom u sudijskoj nadoknadi, dok su u Augzburgu remizirali. Situacija na tabeli i dalje je nepovoljna, bivši šampion Nemačke nalazi se tek na 13. mestu, a to nije bio plan za ovu sezonu. Borusija je imala svojih dobrih trenutaka do sada, ali i nekih većih promašaja. Protiv Verdera primili su pet golova pre dve sedmice, ali su isti broj golova postigli u duelu sa Kelnom na svom terenu prošle nedelje. Taj duel sa ”Jarčevima” bio je veoma važan, radi se o čuvenom ”Derbiju Rajne”, a ova dva tima su najveći rivali. Taj trijumf doneo je stabilnost treneru Danijelu Farkeu, a pobeda u Volfsburgu učvrstila bi Menhengladbah u vrhu tabele. No, do njega će teško stići, a najrealniji ishod je nerešen. Za remi se u kladionici CircusBet dobija kvota 3.55.

RB Lajpcig – Herta – 1,2+ @ 1.65 u MaxBet

”Bikovi” su u naletu, videlo se to i u Glazgovu gde su ostavrili veoma bitan trijumf u Ligi šampiona. U bindesligi još uvek nisu na mestu na kom bi želeli da budu i pored činjenice da su osvojili četiri boda u dva prethodna kola. Lajpcig ima po tri pobede, remija i poraza od početka sezone i još je jako daleko od mesta koje vodi u Ligu šampiona, što je primarni cilj ovog tima. Od dolaska Marka Rozea na klupu napredak je vidljiv, više sve ne zavisi od Nkunkua u napadu već je golove u seriji počeo da postiže i povratnik Timo Verner. Priliku da nastave uspešnu seriju imaju u duelu sa Hertom, ekipom koja se uzdigla nakon očajnog starta, ali je i dalje u donjem delu tabele. Berlinci su bez poraza na prethodnih pet kola, ali su na poslednja četiri meča igrali samo nerešeno, pa to nije donelo neki vidljiv napredak po broju bodova. Ipak, Herta izgleda mnogo bolje i mogla bi da se nečemu nada i u Lajpcigu gde je prošle sezone izgubila sa 6:0. Naš predlog je, i pored svega, trijumf domaćina uz bar dva gola. Za 1,2+ kvota u MaxBet-u je 1.65.

Keln – Augzburg – x2 @ 2.20 u Mozzartbet

”Jarčevi” su pobedu nad Dortmundom platili porazima od Partizana i Menhengladbaha. U ovom trenutku ne znamo ishod meča u Beogradu, ali je izvesno da tim iz grada na Rajni nije u dobrom momentumu. Protiv Borusije su primili pet golova i to im je bio prvi poraz na strani u Bundesligi ove sezone. Osim ubitka bodova Keln je za duže vreme ostao i bez austrijskog reprezentativca Ljubičića, koji se na tom meču povredio već u prvom poluvremenu. Sve manje opcija Baumgart ima u napadu, pogotovo od kada je Entoni Modest prešao u Dortmund, ali se problemi pojavljuju i u odbrani, pošto je već duže povređen i golam Timo Horn. Augzburg je loše počeo ali je strpljivo igrao i sakupljao bodove, pa ih sad ima već 13 i nalazi se na 10. mest pred ovo kolo. Na strani je Augzburg veoma opasan, na četiri gostovanja pobedo je tri puta, a nije bez izgela ni u Kelnu. Naš predlog je dupla šansa na goste, a za x2 kvota je 2.20 u kladionici Mozzartbet.

Union Berlin – Dortmund – 3+ @ 1.92 u CircusBet

Jedan od derbija kola igra se na ”Starom šumskom stadionu” u Berlinu. Lider Bundeslige posle devet kola je domaći Union i to je jedna od većih misterija univerzuma u ovom trenutku. Šalu na stranu, Berlinci su potpuno zasluženo na vrhu, igraju najkonstantnije i sada samo moraju biti opušteni bez velikih očekivanja, koja bi mogla da ih pojedu. Posle poraza u Frankfurtu, prvog u ovom prvesntvu, Union je pobedio Štutgart u gostima, ali dosta teško. Da li je to najava pada forme videćemo u meču sa Dortmundom koji je takođe imao evropske obaveze, samo su ”Milioneri” svoj meč igrali dva dana ranije od Uniona u Ligi Evrope i imali su više vremena za odmor. Ne znamo šta su Berlinci uradili protiv Malmea, a Dortmund nije uspeo da drugi put u sedam dana pobedi Sevilju. ”Milioneri” su bez poraza u dva prethodna kola u Bundesligi, posle poraza u Kelnu uspeli su u poslednjoj sekundi da izbegnu poraz od Bajerna na svom Signal Iduna parku i da sačuvaju mesto u vrhu tabele. Sa Bavarcima dele treće mesto, oba tima imaju po 16 bodova i više nemaju prostora ni za kakav kiks. Borusija je dobila tri prethodna duela sa Unionom, ali će sada biti mnogo teže. Najsigurnji su golovi, a trebalo bi da ih bude barem tri. Za 3+ kvota je 1.92 u kladionici CircusBet.

Bajern – Frajburg – 1,3+ @ 1.62 u Meridianbet

Kolo zatvara meč između Bajerna i Frajburga koji dolazi u trenutku u kom su gosti bolje plasirani od šampiona. Frajburg je posle devet kola na drugom mestu i ima dva boda više od Bavaraca. Međutim, čini se da Bajern tek sada počinje da igra kako smo navikli i u dve utakmice sa češkim šampionom Plzenjom postigao je 9 golova. U Dortmnudu, u ”Der Klassikeru” nisu imali sreće, ali ni koncentracije, pa su prosuli dva gola prednosti u finišu, primivši gol za izjednačnje u poslednjoj sekundi. Kada je Entoni Modest poslao loptu iza leđa Manuela Nojera to je najteže palo Oliveru Kanu na tribinama, što se lepo videlo i u tv prenosu. Frajburg retko gubi, bez poraza su bili na deset uzastopnih mečeva pred gostovanje u Nantu, čiji ishod ne znamo, i nadaju se da mogu ostati neporaženi i na Alijanc areni. Međutim, u ovom veku samo jednom im je uspelo da uzmu bod u Minhenu, bilo je to pre četiri godine, a sve ostale mečeve dobio je Bajern. I sada smatramo da će bdovi ostati u glavnom gradu Bavarske, a uz jedinicu dodajemo barem tri gola ukupno. Za 1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.