Najava i analiza: Premijer liga, 11. kolo: Haland izbacuje Liverpul iz trke, Arsenal brani tron u Jorkširu

premijer liga

Odlično smo tipovali prethodno kolo, pogodili 9 od 10 utakmica, pogođena kvota bila je veća od 350, promašen je samo Lester. Novo kolo Premijer lige je pred nama a u njemu veliki derbi na Enfildu, Liverpul dočekuje Mančester Siti. Gosti su u mnogo boljoj situaciji, a ”Redsima” je ovo poslednja šansa da ostanu u šampionskoj trci. Arsenal je i dalje lider, predstoji im gostovanje u Lidsu, a uzbudljivo će biti na utakmicama Mančester junajted – Njukasl i Totenhem – Everton. Predložene kvote mogu biti izmenjene.

Brentford – Brajton – 0-2 @ 1.85 u Mozzartbet

Trener Poter je napustio Brajton u najtežem momentu po tim, ”Galebovi” su morali na megdan Liverpulu i Totenhemu u dbva prethodna kola i nisu bili loši. Novi trener, Italijan De Zerbi, uspeo je da ostane neporažen na Enfildu, ali je Totenhem odneo bodove iz najpoznatijeg engleskog letovališta. Ipak, sezona je i dalje više nego uspešna. Neće biti lako Brajtonu kod najmlađeg londoskog premijerligaša. Brentford je svoju debitantsku sezonu odligrao iznad očekivanja, sada je nešto slabiji ali ne bi smeo da dođe u opasnu zonu. ”Pčelice” su na 11. mestu, pobedili su samo dva puta, ali nemaju ni mnogo poraza, svega tri. U prošloj sezoni Brajton je dobio oba meča protiv Brentforda, a i sada je blagi favorit. Najrealniji tip je igra na mali broj golova, a za 0-2 kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.85.

Lester – Kristal Palas – T12+ @ 2.15 u MaxBet

Lester nas je koštao maksimalne uspešnosti u prognoziranju prethodnog kola. Da su ”Lisice” slavije u Bornmutu, a vodile su, pogodili bismo ukupnu kvotu veću od 700! Prava šteta. I pored njihove ”izdaje”, verujemo ponovo u Vardija i drugove. Prosto nam je neverovatno da tim sa takvim kvalitetom zauzima poslednje mesto na tabeli posle devet odigranih utakmica. Brendon Rodžers je pod pritiskom, svaki novi poraz mogao bi da ga pošalje na Biro, a to se poslednjih godina u Engleskoj veoma često dešava. Na King Pauer dolazi Kristal Palas koji je u prošlom kolu pobedio posle pauze od četiri kola. Vijerin tim je pobedio Lids na svom Selghurst parku, ali je i dalje u donjem delu tabele sa samo 9 bodova. Rodžers ne može da računa Mendija, Pereiru i Ndidija, ali mora da napadne iz svih oružja. Očekujemo još jedno dobro izdanje, poput onog protiv Notingema i bar dva gola protiv Palasa. Za T12+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Fulam – Bornmut – 1 @ 1.95 u Mozzartbet

Smena trenera Skota Parkera donela je mnogo toga dobrog povratniku u elitu, ekipi Bornmuta. Katastrofalni poraz na Enfildu od 9:0 došao je glave Parkeru, koji je pre dve sezone vodio upravo Fulam. Novi trener Geri O'Nil još nije izgubio, ”Trešnjice” su na prethodnih pet kola pobedili dva puta i tri puta remizirali i preselili se u gornji deo tabele. Ovaj tim ima 12 bodova, a postigao je samo 8 golova, što nam govori da je efikasnost najveći problem. kad smo već kod efikasnosti u ekipu Fulama se vraća Aleksandar Mitrović i prava je šteta što Parker nije više na klupi Bornmuta pošto sjajni centarfor ima s njim nerašćišćene račune. Fulam je vezao dva poraza, od Njukasla i Vest Hema i vreme je za povratak na pobednički kolosek da ne bi skliznuo u donju polovinu tabele. Predviđamo prvi poraz Bornmuta pod O'Nilom, a za jedinicu se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.95.

Vulverhempton – Notingem forest – 1 @ 1.75 u CircusBet

Sudar dve ekipe koje su u najlošijoj formi igraće se ma Molinjuu. Vulvsi su vezali tri poraza a za tih 270 minuta nisu dali ni gol, dok je Notingem osvojio samo jedan poen u poslednjih šest utakmica . Niz od pet neuspeha ”Šumari” su prekinuli u ponedeljak remijem sa Aston Vilom. Što se Vulverhemptona tiče imali su i teške rivale. Gubili su redom od Sitija, Vest Hema i Čelsija, ali ostaje i dalje otvorena njihova rak-rana, a to je efikasnost. Tim Bruna Laža postigao je samo dva gola na poslednjih osam utakmica i videćemo da li Dijego Kosta može nešto da doprinese, odnosno može li da zameni povređenog Himeneza. Forest je na nizbrdici, ako ovako nastave brzo će čekirati povratnu kartu za Čempionšip u kome su proveli prethodne 23 godine. Imaju samo pet bodova iz devet utakmica i jednu pobedu, ostvarenu još u drugom kolu protiv ”Čekićara”. Ovde je jedinica logičan izbor, a za nju se dobija koeficijent 1.75 u kladionici CircusBet.

Totenhem – Everton – 1,2+ @ 1.77 u Meridianbet

Posle poraza u derbiju severnog Londona od Arsenala Totenhem je odigrao tri dobre utakmice. U dvomeču sa Ajntrahtom u Ligi šampiona uzeli su četiri boda, a slavili su u Brajtonu minimalnu pobedu prošle nedelje u Premijer ligi. Prvi su pratioci vodećeg tandema na tabeli, ali moraju da nastave sa pobedama da se Arsenal i Siti ne bi odvojili na veću bodovnu udaljenost. Jedan dobar niz od šest utakmica bez poraza Everton je prekinuo u nedelju uveče kada je na svom Gudisonu poražen od Junajteda. Na tabeli nisu ostvarili neki poseban napredak s obzirom da su u seriji nepobedivosti upisali četiri remija i dva trijumfa. U tim bi trebalo da se vrati Kalvert-Luin, i on bi mogao biti najveća zdanica trenera Laparda pred gostovanje na Vajt Hart Lejnu. Prošle sezone Everton je doživeo katastrofu na ovom stadionu, bilo je 5:0 za ”Pevce”, a i sada očekujemo trijumf domaćina, naravno ne tako ubedljiv. Za kombinaciju 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.77.

Aston Vila – Čelsi – 2 @ 1.82 u CircusBet

U formu se vratio i Čelsi. ”Plavci” odlično izgledaju pod vođstvom Grema Potera i ređaju pobede. Slavili su dva puta protiv Milana u Ligi šampiona, a pobedili su Palas i Vulverhempton u domaćem prvenstvu. Na poslednja tri meča nisu primili gol, a dali su čak osam. Seriju bi trebalo da nastave na Vila parku u Birmingemu gde ih očekuje domaća Aston Vil, koja je bez poraza u poslednja četiri kola. Međutim, Džerarov tim ima tri remija i samo jednu pobedu u tom intervalu, pa je na tabeli ostavrila samo blagi napredak na 16. poziciju. Obamejang je ”izlečio” Čelsijev napad, pored golova londonski tim stvara i šanse i to je jedan od razloga dobrih rezultata. Malo golova pada na utakmicama Vile, ukupno ih je bilo pet na poslednja četiri meča, pa je moguće da Čelsiju bude dovoljan jedan gol za trijumf, a ”Plavci” su sposobni da svakom zatresu mrežu. Naš predlog je dvojka za koju je kvota 1.82 u kladionici CircusBet.

Lids – Arsenal – GG3+ @ 2.05 u MaxBet

Ma šta mislili od Lidsu, ”Tobdžije” će biti na teškom ispitu. Jorkširci su uspeli da pobede Čelsi na svom Eland Roudu, doduše to je bilo na početku sezone kada su bili u odličnoj formi, dok su sada bez pobede na prethodnih pet utakmica. Arsenal je lider i svakako je favorit u Lidsu, a pobeda nad LIverpulom donela je novu dozu samopuzdanja u tima koji odlično vodi Mikel Arteta. Posle devet odigranih utakmica Arsenal ima osam pobeda i samo jedan poraz ali nije uspeo da umakne na neku veću bodovnu razliku aktuelnom šampionu Mančester Sitiju. Haland i ”Građani” im dišu za vrat, zaostaju samo bod i čekaju prvi kiks ”Tobdžija” da bi izvršili rokadu na vrhu tabele. To je svakako pritisak za tim koji već deceniju ne uspeva da stigne ni do Lige šampiona, a kamoli do titule, ali šampionski naslov i nije u fokusu za ovu sezonu kod Arsenala. Očekujemo otvorenu utakmicu sa dosta golova na obe strane. Za GG3+ kvota je 2.05 u kaldionici MaxBet.

Mančester junajted – Njukasl – GG @ 1.64 u Meridianbet

”Crveni đavoli” su se dva puta umalo obrukali protiv kiparske Ominije u Ligi Evrope, ali su oba puta uspeli da slave, u četvrtak tek golom Mektominija u 93. minutu. Sada Evropu ostavljaju po strani i pokušavaju da uhvate priključak sa timovima iz samog vrha. Junajted je pred ovo kolo 5. na tabeli, ali im Arsenal već beži devet bodova, s tim da ekipa iz Mančestera ima meč manje odigran. Možda j uteha to da su jedini do sada uzeli meru ”Tobdžijama” i naneli im za sada jedini poraz u prvenstvu. Njukasl dolazi na Old Traford posle odlične igre i ubedljive pobede nad Brentfordom na svom terenu, koja se nadovezala na trijumf protiv Fulama na Krejven Kotidžu. U ta dva meča ”Svrake” su dale čak devet golova, jedan više nego na prethodnih sedam utakmica od početka prvenstva. Junajted je dobijao Njukasl na svom terenu dosta lako u prethodnih pet sezona, a postigao je u tih pet mečeva čak 18 golova. ”Svrake” su rado viđen gost na ”Teatru snova”, ali bi sada mogli da budu ”mina”. Naš predlog je igra gol-gol, a kvota za GG je 1.64 u kladionici Meridianbet.

Sautempton – Vest Hem – x @ 3.40 u CircusBet

”Sveci” su izgubili na prethodna četiri meča i već se nalaze u opasnoj zoni, tik iznad zone ispadanja. Serija poraza mora pod hitno biti prekinuta, ali je pitanje da li je Vest Hem pravi rival za tako nešto. ”Čekićari” su proigrali, vezali su četiri pobede, dve u Ligi konferencija protiv Anderlehta i dve u Premijer ligi protiv Vulvsa i Fulama. Još uvek su u donjem delu tabele, a dali su samo 8 golova u 9 utakmica. Sautempton je na svom ”Sent Merisu” pobedio samo Čelsi, a jednom su slavili i na strani. Vest Hem je u gostima pobedio Aston Vilu, a dva puta je gubio minimalnim rezultatom. Čini nam se da je Dejvid Mojes stegao tim, odbrana je odlična a čeka se napad da profunkcioniše. S druge strane za trenera Sautemptona Ralfa Hazenhitla svaki naredni poraz mogao bi da znači i odlazak iz najjužnije engleske luke. Zato je remi u ovom meču nekako najrealniji ishod. Za x se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 3.40.

Liverpul – Mančester Siti – GG3+ @ 1.98 u Meridianbet

Za kraj prava i istinska poslastica, duel dve najbolje engleske ekipe prethodnih godina. Vicešampion dočekuje aktuelnog šampiona na Enfildu u trenutku kada je ”sedmicom” u Glazgovu uneo neophodnu dozu optimizma nakon mnogo promašaja od starta sezone. Liverpul je puno zaostao posle prve četvrtine prvenstva, 14 bodova za Arsenalom a 13 za Sitijem, uz meč manje za Klopov tim. Upravo je nemački trener, posle poraza od Arsenala u prošlom kolu rekao da su ispali iz trke za šampionkom krunom, ali je liga toliko jaka da bi i to moglo da se promeni ukoliko bi pobedili Gvardiolinu četu pred svojim navijačima. Okršaji ova dva tima odlučivali su o prvaku u prethodnim sezonama, a sada bi pobeda gostiju značila da ”Redsi” ostaju bez ikakvih šansi i da će morati da se povete Ligi šampiona. U tom takmičenju su u sredu pbedili Rendžers sa 7:1 u gostima, a proradio je napokon i Mo Salah koji je postigao het-trik za nešto više od šest minuta igre i postavio novi rekord. Siti je gostovao u Kopenhagenu, odigrao bez golova, a Gvardiola je poštedeo napora Erlinga Halanda. Norvžanin će istrčati na Enfild i eto muka za poroznu odbranu Liverpula. Ovo je meč koji ne može da se završi bez golova, to vam je jasno a samo je pitanje koliko će ih biti i u čijoj mreži više. Naš predlog je GG3+ sa kvotom 1.98 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.