Najava i analiza: La Liga, 9. kolo: Sve oči biće uprte u “El Klasiko”!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi devetog kola španske La Lige, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma zanimljivih duela, ali će ipak ovog puta sve oči biti uprte u “El Klasiko” pošto nas u ovom kolu očekuje najveći derbi španskog fudbala – duel između Reala i Barselone.
Situacija odavno nije bila zanimljivija s obzirom da se u ovom trenutku ova dva tima nalaze na prvom mestu na tabeli sa istim brojem bodova.
Od ostalih susreta izdvajamo duele između Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida, kao i meč između Viljareala i Osasune, koji će ujedno biti i poslednji susret ovog kola.

Rajo Valjekano – Hetafe – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

Prvi duel devetog kola španske La Lige se igra u Valjehasu gde će fudbaleri Rajo Valjekana na svom terenu ugostiti Hetafe.
Od početka šampionata Rajo igra po sistemu toplo hladno, a do sada je ova ekipa sakupila deset osvojenih bodova i nalazi se na desetom mestu na tabeli.
U goste im dolazi Hetafe koji je u prošlom kolu pružio dobar otpor Realu, ali je nažalost taj duel četa Karla Ančelotija rešila u svoju korist, i to rezultatom 0:1.
Trenutno se ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na šesnaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje ovom timu predstoji velika borba za opstanak.
Oba tima igraju fenomenalno na domaćem terenu, a dosta lošije na strani, što je jedan od razloga zbog čega vam ovde savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila odličan koeficijent 2.15.

Đirona – Kadiz – 3+ @ 2.44 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Đirone ugostiti Kadiz. Poznato je da se Đirona ove sezone vratila u najkvalitetniji rang španskog fudbala pa će samim tim primarni cilj svakako biti opstanak, a u ovom trenutku se Katalonci nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe.
U prošlom kolu je Đirona očekivano poražena kod Atletika kada je bilo 2:1. Što se tiče Kadiza, ova ekipa je katastrofalno startovala u prvenstvu, a stiče se utisak da stvari idu na bolje pošto je na tri poslednja susreta pretposlednji tim na tabeli bez poraza.
Ipak, on bi vrlo verovatno mogao da im se desi na ovom susretu, iako su daleko sigurnija varijanta golovi zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 2.44.

Valensija – Elče – 1 @ 1.44 u CircusBet

Kako vreme prolazi, tako i fudbaleri Valensije polako ali sigurno pružaju sve bolje partije, što se verovatno i najbolje videlo na gostovanju u prošlom kolu kod Osasune, kada je bilo 1:2, pogotovu ako uzmemo u obzir da tim iz Pamlone igra sjajno na startu šampionata.
Trenutno se izabranici Đenara Gatuza nalaze na sjajnom sedmom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Sosijedad.
U goste im dolazi Elče koji je nažalost do sada najmanje pokazao od svih ekipa. Trenutno se Pastore i drugari nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, a u prošlom kolu je Elče konačno odigrao jedan solidan susret i remizirao na svom terenu protiv Majorke, kada je bilo 1:1.
Mišljenja smo da će domaćin ovde slaviti bez većih problema pa vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je CircusBet pripremio koeficijent 1.44.

Majorka – Sevilja – 2 @ 2.60 u Meridianbet

Ako se po jutru dan poznaje, vrlo lako se može desiti da Majorka uopšte neće imati probleme oko opstanka u ligi, a to je bez ikakve sumnje prioritet ovog tima.
Trenutno se ovaj tim nalazi na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji, a u prošlom kolu je Majorka remizirala na nimalo prijatnom gostovanju kod Elčea, kada je bilo 1:1.
Što se tiče Sevilje ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će Andalužani imati ovoliko problema ove sezone i poražavajuće zvuči podatak da se Sevilja nalazi na osamanestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U međuvremenu je na klupu ovog tima seo Sampaoli, pred kojim je bez ikakve sumnje izuzetno težak zadatak.
Ukoliko žele da se pomakne iz najopasnije zone Andalužani prosto moraju da slave na ovom duelu a po našem mišljenju će se to i desiti, uz sjajnu kvotu u Meridianu koja iznosi 2.60.

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid – 1 @ 2.60 u Mozzartbet

Najprijatnije iznenađenje ovog šampionata su bez ikakve sumnje fudbaleri Atletik Bilbaa koji se u ovom trenutku nalaze na sjajnom trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani duo.
Do sada je ponos Baskije odigrao osam mečeva u prvenstvu i ostvario čak pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
U prošlom kolu je Bilbao odigrao odličan meč na gostovanju kod Sevilje, koji je završen rezultatom 1:1, a sigurno je da će sada tim iz Baskije dati sve da upiše veoma važan trijumf u borbi za plasman u evropska takmičenja.
Atletiko Madrid je u Ligi šampiona samo odigrao bez golova na svom terenu protiv Klub Briža, čime su “jorgandžije” ozbiljno dovele u pitanje svoj plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja.
U prvenstvu je četa Čola Simeonea slavila na svom terenu protiv Đirone u Kataloniji, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Smatramo da će domaćin iskoristiti sve slabosti Madriđana i slaviti na ovom susretu za šta je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.60.

Selta – Real Sosijedad – 3+ @ 2.23 u Meridianbet

Selta po starom dobrom običaju i ove sezone igra po sistemu toplo/hladno, a u ovom trenutku se tim iz Viga nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanestoj poziciji uz deset osvojenih bodova.
U prošlom kolu su Jago Aspas i drugari tesno poraženi na gostovanju kod Barselone, ali treba reći da je Selta na tom duelu vrlo lako mogla makar i do boda, međutim, gosti su u finišu propustili da iskoriste nekoliko stotpostotnih šansi za postizanje gola.
Što se tiče Sosijedada, tim sa “Anoete” trenutno drži šestu poziciju na tabeli i igra sjajno u poslednje vreme u prilog čemu idu i tri vezana trijumfa, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu protiv Viljareala kada je bilo 1:0.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali je najrealnije da probate sa golovima, kojih ne bi smelo manjkati u Vigu, za šta je Meridianbet odredio brutalan koeficijent 2.23.

Real Madrid – Barselona – GG @ 1.50 u Maxbet

U ovom kolu nas očekuje prava poslastica, pošto će snage odmeriti Real Madrid i Barselona u novom “El Klasiku”.
Madriđani igraju sjajno na startu šampionata o čemu svedoči ovo prvo mesto na tabeli, a u prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Hetafea, kada je bilo 0:1.
U Ligi šampiona je kraljevski klub golom u poslednjim trenucima susreta uspeo da remizira protiv Šahtjora, a izjednačujući gol delo je sve boljeg Ridigera.
U goste im dolazi Barselona koja osim onog kiksa u prvom kolu na domaćem terenu protiv Rajo Valjekana ima apsolutno sve trijumfe.
U prošlom kolu je Barsa uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Selte iz Viga, a taj meč na “Kamp Nou” je završen rezultatom 1:0.
Ćavi ima baš dosta problema sa izostancima, što ide na ruku Realu koji je po našem mišljenju i favorit na ovom meču ali je svakako bolja varijanta da probate sa golovima na obe strane što se retko kada dovodi u pitanje kada je “El Klasiko” u pitanju.
Sve to kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.50, uz konstataciju da bi mogli da prisustvujemo pravoj goleadi i novom spektakularnom susretu između dva najljuća rivala.

Espanjol – Valjadolid – 1 @ 2.15 u CircusBet

Očekivali smo dosta više od Espanjola, ali se trenutno manje popularan klub iz Barselone nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli i ima isti broj bodova kao i tim koji se nalazi u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Espanjol odigrao dobar meč na gostovanju kod Kadiza na kom smo videli čak četiri gola pošto je na kraju bilo 2:2.
U goste mu ovog puta dolazi Valjadolid koji ima do sada dva trijumfa, dva remija i četiri poraza. U poslednje vreme je ova simpatična ekipa popravila dosta svoju igru u odnosu na start sezone, pa je tako u prošlom kolu ostvaren remi na svom terenu protiv favorizovanog Betisa, a taj meč je mimo očekivanja završen rezultatom 0:0.
Poznato je da Espanjol ume da odigra dosta dobro na domaćem terenu što bi moglo da se desi i ove nedelje pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju CircusBet ceni sa kvotom 2.15.

Betis – Almerija – 3+ @ 1.83 u Meridianbet

Betis je u poslednje vreme malo pokvario onaj sjajan utisak sa početka sezone, ali ono što je ipak dobro je da je ova ekipa i dalje na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Atletiko Madrid, i vrlo lako se može desiti da ova dva tima vode veliku borbu do kraja šampionata za plasman u Ligu šampiona, što je između ostalog bio slučaj i prošle sezone. U prošlom kolu su Andalužani samo remizirali na gostovanju kod Valjadolida, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez golova.
U goste Betisu dolazi Almerija za koju smo dosta puta napomenuli da se igra novajlije u društvu najboljih raspala od kako je Sadik otišao iz kluba, a trenutno je situacija takva da se novi prvoligaš nalazi na petnaestom mestu na tabeli i po svemu sudeći mu predstoji velika borba za opstanak.
Ruku na srce u prošlom kolu je Almerija slavila posle dosta vremena na svom terenu protiv Rajo Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
I ovde bi se vrlo lako moglo desiti da bude dosta golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Viljareal – Osasuna – GG @ 1.93 u Maxbet

Poslednji duel devetog kola španske La Lige se igra na “El Madrigalu” gde će Viljareal dočekati Osasunu.
“Žuta podmornica” se nakon osam odigranih mečeva nalazi tek na devetom mestu na tabeli i sigurno je da smo od čete Unai Emeroja dosta više očekivali ove sezone.
U prošlom kolu je Viljareal doživeo poraz na gostovanju kod Real Sosijedada, a taj duel na “Anoeti” je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Osasune, tim iz Pamplone je u poslednje vreme pokvario sve ono dobro što je gradio dva meseca, pošto na tri poslednja susreta ova ekipa ne zna za trijumf, a u prošlom kolu je Valensija slavila u Pamloni rezultatom 1:2, i to dosta lakše nego što to rezultat pokazuje.
I jedni i drugi ne igraju najbolje u poslednje vreme pa je sigurno da će oba tima ići na trijumf, zbog čega vam savetujemo da probate sa golovima na obe strane za šta je Maxbet pripremio kvotu 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.