Najava i analiza: Serija A, 10. kolo: Derbi Torina, Lacio dočekuje zahuktale “zebre”, miriše na goleadu u Bergamu!

Od subote su na programu mečevi desetog kola italijanske Serije A. Ono nam između ostalog donosi i veliki derbi Torina u kom će snage odmeriti istoimena ekipa i Juventus, koji se nalazi u velikim problemima u poslednje vreme.
Što se tiče ostalih susreta sigurno je da treba izdvojiti meč na “Olimpiku” u kom će trećeplasirani Lacio ugostiti četvrtoplasirani Udineze koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Serije A.
Milan očekuje teško gostovanje u Veroni, dok Inter ne bi smeo da ima previše problema na svom stadionu protiv Salernitane.
Lider na tabeli Napoli dočekuje Bolonju na stadionu “Diego Armando Maradona” i kada uzmemo u obzir sve ono što smo od Napolitanaca videli u dosadašnjem toku sezone, utisak je da tim koji sa klupe predvodi Lučano Spaleti apsolutni favorit na ovom susretu.
Za kraj, očekuje nas veoma interesantan i uzbudljiv meč i u Bergamu, gde će fudbaleri Atalante ugostiti Sasuolo, a vrlo lako se može desiti da nam taj susret donese pregršt golova.

Empoli – Monca – X2 @ 1.55 u Meridianbet

Prvi meč desetog kola italijanske Serije A se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Moncu.
U poslednje vreme Empoli ne igra baš sjajno i sigurno je da ukoliko ovako nastavi ovom timu predstoji velika borba za opstanak, što prošle sezone nije bio slučaj.
U prošlom kolu je ruku na srce tim iz Toskane odigrao jedan dobar meč i na gostovanju kod Torina remizirao, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
U goste im dolazi Monca koja nakon katastrofalnog starta šampionata igra fenomenalno u poslednje vreem, o čemu najbolje svedoči podatak da je tim koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija ostvario tri vezana trijumfa i popeo se na dvanestu poziciju na tabeli.
Mišljenja smo da će Monca iskoristiti lošu formu Empolija i da neće izgubiti na ovom susretu, pa je idealno da probate sa duplom šansom X2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Torino – Juventus – GG @ 1.98 u Maxbet

Subota nam donosi i veliki derbi Torina u kom će popularni “Bikovi” na svom stadionu ugostiti Juventus koji ima ogromnih problema u poslednje vreme.
Torino je u prošlom kolu nekako došao do boda na svom terenu protiv Empolija, pa se u ovom trenutku Saša Lukić i drugari nalaze na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, a ono što nikako nije dobro je da forma ovog tima ide silaznom putanjom.
Šta tek reći za Juve koji je sredinom nedelje doživeo blamažu na gostovanju kod Makabija iz Haife, pošto je izraelski šampion slavio na tom susretu rezultatom 2:0 i praktično izbacio Juve iz daljeg toka Lige šampiona, iako kakva takva nada još uvek postoji.
Što se tiče Serije A, u prošlom kolu je Juve odigrao još jedan jako loš meč i doživeo poraz na gostovanju kod Milana kada je bilo 2:0, pa je utisak da izabranici Masimilijana Alegrija moraju da idu na sve ili ništa.
Torino po tradiciji igra odlično na domaćem terenu i smatramo da je najrealnije da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak za šta je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.98.

Atalanta – Sasuolo – 3+ @ 1.66 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola se igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalante ugostiti Sasuolo.
Iako je bilo dosta priče o tome da nakon nekoliko uzastopnih učešća u evropskim takmičenjima, Atalanta nakon prošle sezone u kojoj nije uspela da dođe do toga, neće biti konkurent u borbi za neku od tih pozicija, izabranici Đanpjera Gasperinija su sve demantovali.
Naime, popularna “Boginja” se trenutno nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na vodeći Napoli.
U prošlom kolu je Atalanta u jednom sjajnom susretu u Udinama remizirala sa “zebrama” a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče Sasuola, i pored brojnih odlazaka, tim iz Ređo Emilije i ove sezone pruža odlične partije u Seriji A. U prošlom kolu je ovaj tim dobrano namučio Inter, koji je nekako uspeo da slavi na tom duelu rezultatom 1:2, nakon čega se Sasuolo nalazi na devetom mestu na tabeli.
Sve miriše na to da će nam ovaj duel u Bergamu doneti pregršt golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66.

Inter – Salernitana – 1-1 @ 1.85 u Mozzartbet

Nakon ne baš najboljeg starta šampionata, fudbaleri Intera kako vreme odmiče polako ali sigurno pružaju sve bolje partije, a to smo najbolje imali prilikeda vidimo u prošlom kolu Lige šampiona, kada su Neroazuri nadigrali Barsu u gostima, i odigrali nerešeno, u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
Inače, što se Serije A tiče, u prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija koji je po svemu sudeći “preživeo” na klupi Intera, slavili na teškom gostovanju kod Sasuola kada je bilo 1:2.
Salernitana sa druge strane ima samo jedan cilj, a to je naravno opstanak u društvu najboljih, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na sjajnom jedanaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je tim iz Salenta golom u sudijskoj nadoknadi došao do trijumfa na domaćem terenu protiv Verone, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Utisak je ipak da je ovde Inter veliki favorit pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.85.

Lacio – Udineze – GG @ 1.58 u Maxbet

Ako gledamo tabelu, derbi kola se bez ikakve sumnje igra na “Olimpiku” gde će fudbaleri Lacija ugostiti Udineze.
Lacio igra sjajno u poslednje vreme, a Sergej Milinković-Savić i drugari su na četiri poslednja susreta u Seriji A ostvarili isto toliko trijumfa.
Poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na nimalo prijatnom gostovanju kod Fiorentine, kada su Lacijali demolirali “violu” i slavili sa 0:4.
Što se Udinezea tiče, sigurno je da su popularne “zebre” najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, što će nam najbolje potvrditi i trenutno četvrto mesto na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je ekipa iz Udina uspela da na svom terenu stigne prednost Atalante i na kraju izvuče veoma važan bod.
Poznato je da Lacio igra sjajno na domaćem terenu, ali i Udineze briljira na strani, pa je najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.58.

Specija – Kremoneze – 1 @ 2.49 u CircusBet

Fantastične partije Specije na domaćem terenu su ono što godinama unazad ovoj ekipi donosi opstanak u društvu najboljih.
I ovog puta tim iz Ligurije igra sjajno na svom stadionu, s obzirom da je ova ekipa na četiri odigrana susreta ostvarila dva trijumfa i dva remija.
Naravno, daleko slabije partije Specija pruža na strani, a u prošlom kolu je ovaj tim poražen u gostima kod Monce kada je bilo 2:0.
U goste im ovog puta dolazi Kremoneze koji se nakon devet odigranih kola nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli i vrlo lako se može desiti da se ovaj tim ekspresno vrati u Seriju B.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa poražena na svom terenu od prvoplasiranog Napolija, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Kao što smo već napomenuli, Specija igra sjajno na domaćem terenu i očekuje se da ovaj tim to potvrdi i na ovom meču zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju CircusBet plaća sa kvotom 2.49.

Napoli – Bolonja – 3+ @ 1.56 u Meridianbet

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Napolija pružati ovako dobre partije na oba fronta, pošto se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” u ovom trenutku nalazi na prvom mestu u grupi Lige šampiona, ali i na prvom mestu na tabeli Serije A, uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu su Napolitanci bez većih problema slavili na gostovanju kod Kremonezea, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
I u Ligi šampiona je tim koji sa klupe predvodi Lučano Spaleti slavio na domaćem terenu protiv Ajaksa čime je obezbeđen plasman u nokaut fazu.
Sa druge strane Bolonja je dobila novog trenera, pošto je Sinišu Mihajlovića nasledio Tijago Mota, ali je utisak da to nije popravilo stanje u ovoj ekipi, kojoj po svemu sudeći ove sezone sledi grčevita borba za opstanak.
U prošlom kolu je tim sa stadiona “Renato Dal’ Ara” samo remizirao na svom terenu protiv Sampdorije, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Mečevi Napolija nam donose pregršt golova, i sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.

Verona – Milan – 2 @ 1.58 u Mozzartbet

Fudbaleri Verone ni blizu ne igraju onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, i tek sada se vidi da je najzaslužniji čovek za fantastične partije tima iz grada ljubavi bio Igor Tudor koji je u međuvremenu preuzeo Marsej, sa kojim takođe blista u Ligi 1.
Trenutno Ivan Ilić i drugari nalaze na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je hit prošlog prvenstva poražen na gostovanju kod Salernitane i to nakon gola u poslednjim trenucima susreta.
Milan u ovaj meč ulazi nakon još jednog neprijatnog poraza od Čelsija u Ligi šampiona, kojim je ova ekipa dobrano sebi zakomplikovala situaciju.
Za razliku od toga, u Seriji A stvari idu po planu pošto se Rosoneri nalaze na deobi četvrtog mesta na tabeli a u prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija odigrali jedan sjajan duel na svom stadionu i savladali Juventus, rezultatom 2:0.
Mišljenja smo da će tim sa “San Sira” iskoristiti katastrofalnu situaciju u kojoj se Verona nalazi i slaviti na ovom gostovanju za šta je Mozzartbet pripremila kvotu 1.58.

Sampdorija – Roma – 3+ @ 1.93 u Meridianbet

Daleko više smo od Sampdorije očekivali u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, međutim, trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda.
Cenu loših rezultata je platio trener Đampaolo, koga je nasledio Dejan Stanković, a srpski stručnjak je već na svom debiju uspeo da izbori remi na nimalo prijatnom gostovanju kod Bolonje, kada je bilo 1:1.
U goste Sampi dolazi Roma koja je u četvrtak imala težak meč na gostovanju kod Betisa u okviru Liga Evrope, a taj duel u Andaluziji je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Serije A, Rimljani za sada igraju u skladu sa očekivanjima, a u prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja teškom mukom slavili na svom terenu protiv Lećea kada je bilo 2:1
Ipak, ono što ne valja je da je Roma po svemu sudeći na duži vremenski period ostala bez Paula Dibale koji se povredio na tom meču i čak je u nastup na Mundijalu pod velikim znakom pitanja.
Domaćinu su bodovi neophodni, a sigurno je da će i Roma ići na trijumf, što nam svakako obećava golove pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.93.

Leće – Fiorentina – 1 @ 3.65 u CircusBet

Poslednji meč desetog kola se igra na stadionu “Via del Mare” gde će fudbaleri Lećea ugostiti Fiorentinu.
Kao što smo već dosta puta napomenuli, Leće se prošle sezone vratio u Seriju A, i svakako da će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih.
Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je Leće doživeo očekivani poraz na gostovanju kod Rome, kada je bilo 2:1.
Što se tiče Fiorentine, sigurno je da smo od “ljubičastih” daleko više očekivali u ovom šampionatu, a u prošlom kolu je tim sa stadiona “Artemio Franki” doživeo pravu katastrofu na svom terenu od Lacija kada je bilo 0:4.
Trenutno se “viola” nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šesnaestoplasirani Leće kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
Tim iz Firence igra katastrofalno na strani što bi Leće mogao i morao da iskoristi pa vam hrabro savetujemo da ovde odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila fenomenalnu kvotu 3.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.