Tip dana: Atalanta – Sasuolo: Gasperini i Atalanta prespavaće na vrhu tabele ako pobede!

U subotu je zaista fantastična ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Bergamu, gde će fudbaleri Atalante ugostiti Sasuolo.
Meč između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Sjajne partije “Boginje” na startu sezone!

Nakon nekoliko izuzetno dobrih sezona u kojima je Atalanta dolazila do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, nažalost prošle sezone je popularna “Boginja” ostala bez toga, pošto je na kraju šampionata ekipa koju sa klupe predvodi harizmatični Đanpjero Gasperini završila na osmom mestu na tabeli.
Ako se vratimo na prošlu sezonu doći ćemo do zaključka da je Atalanta ponovo sve držala u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu konferencije, međutim, u poslednjih nekoliko kola je tim iz Bergama odigrao nekoliko izuzetno loših mečeva, što je iskoristila Fiorentina i na kraju potpuno zasluženo došla do plasmana u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Što se ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A tiče, utisak je da svi navijači “Boginje” imaju pregšt razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se trostruki uzastopni učesnik Lige šampiona nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, a kako Napolitanci svoj meč desetog kola igraju u nedelju, Atalanta će biti u prilici da prenoći na prvom mestu.
U prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija remizirali na gostovanju kod Udinezea, koji pruža brutalne partije ove sezone, a taj duel u Udinama je završen rezultatom 2:2.
Vodili su gosti sa dva gola razlike, ali su u drugom delu igre popularne “zebre” zaigrale fenomenalno i potpuno zasluženo došli do remija.
Naravno, treba napomenuti podatak da “Boginja” još uvek ne zna za poraz u Seriji A, pošto je drugoplasirani tim na tabeli na devet odigranih mečeva ostvario šest trijumfa i tri remija.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Atalanta odigrala četiri meča na svom stadionu i ostvarila dva trijumfa i dva remija.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Đanpjero Gasperini za ovaj veoma važan meč sa Sasuolom neće moći da računa na Zapatu, Toloija, Palomina, Hatebursa, Đimsitija i Musa, dok je Zapakosta pod velikim znakom pitanja.

Sasuolo: Odlasci najboljih fudbalera se nimalo ne osećaju!

Sasuolo godinama unazad igra jako dobro u društvu najboljih, a kada se sve sabere i oduzme utisak je da ekipa iz Ređo Emilije iz sezone u sezonu ulazi sve slabija, ali se to nimalo ne oseća na partije ovog simpatičnog kluba.
Naime, od kako je ušao u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, Sasuolo nijednom nije imao problema oko opstanka u eliti, čak je jednom ovaj tim uspeo da dođe i do plasmana u Ligu Evrope, ali je to onaj zlatni period ove ekipe kada je klub sa klupe predvodio Euzebio Di Frančesko.
Zanimljivo je da je tada do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje Sasuolo stigao preko Crvene zvezde, nakon trijumfa u Ređo Emiliji (3:0), a revanš u Beogradu je završen rezultatom 1:1.
Inače, prošlu sezonu je ovaj tim završio na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, a utisak je da je Sasuolo bio malo konstantniji verovatno bi se uključio u borbu za neku od pozicija koje donose izlazak na evropsku scenu.
U letnjem prelaznom roku su iz kluba otišli Skamaka i Raspadori, kao i Filip Đuričić, dok je Sasuolo u rekordnom transferu doveo Pinamontija.
Nakon devet odigranih kola klub iz Ređo Emilije se nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni.
U prošlom kolu je devetoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan meč na svom terenu protiv favorizovanog Intera, ali su na kraju ipak nekako Neroazuri došli do trijumfa na tom meču, koji je završen rezultatom 1:2.
Na poslednjih pet susreta Sasuolo je ostvario dva trijumfa, jedan remi i dva poraza, a što se tiče partija na strani do sada su izabranici Alesija Dionisija ostvarili jedan trijumf, dva remija i samo jedan poraz, i to u prvom kolu kod Juventusa, kada je bilo 3:0.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Dionisi za ovaj duel sa Atalantom neće moći da računa na Defrela i Muldura, dok je Romanja pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Reč je o dve ekipe koje gaje ofanzivni stil fudbala, pa se zato golovi ne smeju dovesti u pitanje zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.60.

Mišljenja smo da je sasvim pristojna varijanta za ovaj duel u Bergamu i igra 3+ za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 1.66.

Za kraj, ako se malo osvrnemo i na tradiciju, Atalanta je na poslednjih šest međusobnih mečeva protiv Sasuola na svom stadionu ostvarila isto toliko trijumfa, pa apsolutno nikakvog razloga nema da tako ne bude i sada zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.