Derbi dana: Real Madrid – Barselona: Rivali u prvi ovosezonski “El Klasiko” ulaze rame uz rame!

U nedelju nas očekuje dosta interesantnih susreta, a derbi dana se bez ikakve dileme igra na “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Real Madrida ugostititi Barselonu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Real Madrid: Stvari idu po planu!

Prošle sezone su Madriđani bez većih problema došli do titule šampiona Španije, a na sve to je četa Karla Ančelotija postala i šampion Evrope, pa nema nikakve sumnje da se radi o jednoj i više nego uspešnoj godini za najtrofejniji evropski klub.
Naravno, kraljevski klub i ovog puta ima najviše moguće ciljeve, a treba napomenuti da osim odlaska Kazemira u Mančester Junajted nekih značajnijih odlazaka nije bilo, a na sve to su klub pojačali Ridiger i Čuameni, pa slobodno možemo konstatovati da Madriđani imaju još jači tim nego prošle sezone.
Nakon osam odigranih kola La Lige, Real se nalazi na deobi prvog mesta sa Barselonom, koja mu između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu je kraljevski klub uz dosta muke slavio na gostovanju kod Hetaefea, a taj duel u predgrađu Madrida je završen rezultatom 0:1.
Na osam odigranih mečeva aktuelni šampion Španije je ostvario čak sedam trijumfa, uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Osasune kada je bilo 1:1.
Ne treba zaboraviti da su Madriđani već došli do prvog trofeja u ovoj sezoni, pošto su u finalu Superkupa Evrope savladali Ajntraht iz Frankfurta, pošto je taj duel završen rezultatom 2:0.
Kada je u pitanju Liga šampiona, u ovom trenutku se izabranici Karla Ančelotija nalaze na prvom mestu na tabeli grupe grupe F uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, a ono što treba napomenuti je da je Real već obezbedio plasman u nokaut fazu.
Do sada je kraljevski klub ostvario tri trijumfa i jedan remi, i to baš u prošlom kolu na gostovanju kod ukrajinskog Šahtjora, kada je bilo 1:1, uz podatak da je Real izjednačujući gol postigao u sudijskoj nadoknadi.
Pre toga je Real bio bolji od Seltika, Lajpciga i upravo Šahtjora, a nije nikakva tajna da je tim koji sa klupe predvodi Karlo Ančeloti, ponovo jedan od glavnih kandidata za trofej u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, što se tiče izostanaka, popularni Don Karlo za ovaj “El Klasiko” neće moći da računa na Kurtou i Sebaljosa.

Barselona: Na pomolu nova eliminacija iz Lige šampiona!

Nakon prošle sezone koja je bila neuspešna, uprava Katalonaca je u letnjem prelaznom roku dovela nekoliko vrhunskih fudbalera, a sve to u nameri da se konačno dođe do titule šampiona Španije.
Međutim, treba napomenuti da se Barselona nalazi u katastrofalnim finansijskim problemima, pa otuda čudi što je ekipa sa “Kamp Noa” na pojačanja u letnjem prelaznom roku potrošila čak 115 miliona evra, ali kako sada stvari stoje utisak je da je to bio dobar potez, pošto Katalonci izgledaju dosta dobro u ovogodišnjem izdanju La Lige.
Naime, nakon osam odigranih kola Barselona se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Real Madrid.
Nakon kiksa u prvom kolu na domaćem terenu protiv Valjekana kada nije bilo golova, Barsa je uspela da veže sedam trijumfa, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Selte, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Podatak koji je vredan pomena je da su Katalonci na osam odigranih mečeva do sada primili samo jedan gol i to na gostovanju kod Sosijedada kada je bilo 1:4.
Što se tiče Lige šampiona, Barsa se trenutno nalazi u veoma nezavidnoj situaciji, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da ovaj klub drugu godinu zaredom ne vidimo u nokaut fazi.
Naime, trenutno se Robert Levandovski i drugari nalaze na trećem mestu grupe C uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Inter koji je dobrano namučio Barselonu u dvomeču.
Prvo su izabranici SImonea Inzagija slavili na svom terenu rezultatom 1:0, da bi u prošlom kolu ova dva tima odigrala jedan spektakularan meč na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
Pored ta dva poraza Barselona je izgubila i na gostovanju kod Bajerna kada je bilo 2:0, iako je četa trenera Ćavija dominirala u prvom delu igre i pravo je čudo kako Katalonci nisu na odmor otišli makar sa golom prednosti.
Te promašaje je mašinerija iz Minhena i te kako znala da kazni i potpuno zasluženo dođe do trijumfa u Minhenu, a treba istaći i to da je Bajern već obezbedio plasman u nokaut fazu, što bi moglo da znači ekipi Barselone jer se ove dve tima sastaju u poslednjem kolu u kom bi Bajern možda mogao da izađe i sa nešto izmenjenjim timom.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan duel sa Realom, Ćavi ovog puta neće moći da računa na Kristensena, Arauha, Depaja i Beljerina.

Naš predlog

Real Madrid igra sjajno ove sezone, dok Barselona u poslednje vreme ima dosta problema, a to se nekako najbolje videlo u dvomeču sa Interom. Prednost ovog puta dajemo Realu, i savetujemo vam da probate sa jedinicom za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.35.

Golovi su nešto što ne bi smelo da se dovede u pitanje na ovom meču između dva ljuta rivala, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.54.

Madriđani će od prvog minuta krenuti silovito ka golu Barse, koja i na ovom meču igra bez dva jako važna igrača u odbrani, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 3.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.