Najava i analiza: Premijer liga, 12. kolo: Bez duela vodećeg dvojca, ali igraju Junajted – Totenhem i Liverpul – Vest Hem

premijer liga

Englezi će raditi vanredno, ove sedmice nema evropskih kupova pa će na programu u naredna tri dana biti 12. kolo Premijer lige. U ovom kolu trebalo je da se igra veliki derbi između vodećeg Arsenala i šampiona Mančester Sitija, ali će se termin iskoristiti za zaostalu utakmicu Lige Evrope Arsenal – PSV, koja je odložena zbog smrti kraljice Elizabete. Pitanje je kome od ova dva tima odlaganje derbija više odgovara. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Brajton – Notingem forest – 0-2 @ 2.10 u MaxBet

Izgleda da je sa odlaskom Potera i Brajtno upao u krizu. Nije nam tako izgledalo posle onog remija na Enfildu koji je završen rezultatom 3:3, ali su nakon toga sledila dva uzastopna poraza i to bez postignutog gola. Prvo su na svom terenu izgubili od Totenhema, a onda u petak doživeli poraz i od Brentforda. Sada im na Ameks stiže Notingem forest, tim koji je posle prve četvrtine prvenstva viđen kao najveći kandidat za ispadanje. ”Šumari” su pobedili samo jednom, bilo je to još u 2. kolu kada su savladali Vest Hem, a od tada na narednih osam utakmica nisu osetili slast trijumfa. Prethodnog vikenda Forest je minimalnim rezultatom izgubio u Vulverhemptonu i ostao zakovan za dno tabele. U Brajtonu će pokušati da ostanu neporaženi, ”Galebovi” su svakako favoriti, ali nam je najrealnije da bude malo golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.10.

Kristal Palas – Vulverhempton – x @ 3.50 u CircusBet

Ishodom svojih utakmica u prethodnom kolu mogu biti zadovoljni i Palas i Vulvsi. ”Vukovi” su prekinuli niz poraza minimalnom pobedom na svom Molinjuu protiv Notingem foresta, dok su ”Orlovi” odoleli na King Paueru i odigrali bez golova sa Lesterom. Poznato nam je da su ovo dva tima koja igraju dosta tvrdo, i sa malim brojem pogodaka. Trenutno je tim Patrika Vijere bolje plasiran, ali ima samo bod više od tima Bruna Laža. Veća prednost londonskog kluba je to što imaju i jedan zaostali meč, pa mogu da računaju na povećanje bodovnog salda. Pred ovaj međusobni duel treba reći da su svih osam poslednjih okršaja u Premijer ligi završena u intervalu 0-2 gola, ali je samo jednom bilo nerešeno. Baš zato nams e čini da će ovaj biti okončan bez pobednika pošto bi bod, u ovom trenutku zadovoljio oba tima. Ako odigrate x u kladionici CircusBet koeficijent iznosi 3.50.

Bornmut – Sautempton – GG @ 1.83 u Mozzartbet

Pravu renesansu doživeo je Bornmut posle smene Skota Parkera i dolaska Gerija O'Nila na klupu. Od katastrofe na Enfildu i poraza od 9:0, kao privremeno rešenje postavljen je ovaj stručnjak, a sa njim su ”Trešnjice” ostvarile dve pobede i 4 remija u šest kola. U subotu su osvojile bod na Krejven Kotidžu protiv Fulama i tako nastavili ovaj niz nepobedivosti, najduži u njihovom premijerligaškom bistvovanju. Sautempton je u nedelju prekinuo niz od četiri uzastopna poraza u prvenstvu, ali sumnjamo da su na Sent Merisu zadovoljni samo jednim bodom protiv Vest Hema. Vodili su u tom duelu, ali su na kraju morali da se zadovoljo samo jednim bodom. ”Sveci” su sada u zoni ispadanja, tek na 18. mestu, pa im predstoji, već sada je jasno, teška borba za opstanak u eliti. Verujemo da oba tima u ovom meču vide šansu za pobedu, pa očekujemo otvoren meč sa golovima na obe strane. Za GG u kladionici Mozzartbet kvota je 1.83.

Brentford – Čelsi – 2 @ 1.73 u MaxBet

Rekli smo pred utakmicu u Birmingemu da nam Čelsi izgleda odlično pod vođstvom Grema Potera. Pokazalo se to kao tačno i ”Plavci” su slavili protiv Vile u ovom meču. Možda Česli ne igra lepršavo u ovom trenutku, ali pobeđuje u seriji i verujemo da su navijači zadovoljni. Popeli su se na 4. mesto, imaju osam bodova manje od vodećeg Arsenala, ali i utakmicu manje, pa bi ih trijumf u gradskom derbiju sa Brentfordom doveo na pet bodova zaostatka, pošto će ”Tobdžije” preskočiti ovo vanredno kolo. Ne smemo unapred upisati bodove za goste, Brentford je veoma nezgodan tim, u petak su lako slavili protiv Brajtona i stigli do ”zlatne sredine”. Imaju po tri poraza i pobede, uz 4 remija, što je sasvim zadovoljavajući učinak za njih. U prošloj sezoni su se ova dva tima prvi put susrela u Premijer ligi, Čelsi je slavio na Komjunitiju sa 1:0, ali je Brentfod bio bolji na Stamford Bridžu čak sa 4:1. Naš predlog je dvojka, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.73.

Liverpul – Vest Hem – 1,2+ @ 1.63 u Meridianbet

Gol Mohameda Salaha koji je doneo pobedu nad Mančester Sitijem u velikom derbiju Premijer lige u nedelju ostavio je Liverpul u šampionskoj trci. Možda deluje da je zaostatak i sada preveliki, Arsenal ima 14 bodova više, uz jedan meč ”Redsa” manje, ali je Klopov tim pokazao da može i dalje da pobeđuje sve timove. Dugo je prvenstvo, doći će kriza i kod Arsenala, pa je i zbog toga trijumf nad ”Građanima” važan, pošto nam oni deluju, još uvek, kao najveći favorit za titulu. Sada nema nazad, Liverpul mora da pobeđuje u seriji i do pauze zbog Mundijala ne bi smeli da izgube bukvalno ni bod. Prvi rival je uvek i najteži, a sada se to može i potvrditi u slučaju Vest Hema. ”Čekićari” ne igraju najbolje, tačnije ne igraju u skladu sa očekivanjima, a u nedelju su remizirali sa Sautemptonom u gostima. To je bio peti uastopni meč bez poraza za tim Dejvida Mojesa, računajući i pobede koje su ostavrili u Ligi konferencija. Liverpul je prošle sezone na Enfildu ostvario minimalnu pobedu, a sada smatramo da ne smeju da rizikuju i da će slaviti uz bar dva postignuta gola. Za 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.63.

Njukasl – Everton – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

”Svrake” počinju da pokazuju ono što se od njih očekivalo i ranije, a to da su ravnopravni sa najjačim engleskim ekipama. Navijači su sanjali o pojačanjima i borbi za titulu, ali će na to morati još malo da sačekaju. Nije ni ovo sad loše, Njukasl je vezao pet kola bez poraza, a u aktuelnoj sezoni je poražen samo jednom i to duboko u sudijskoj nadoknadi meča na Enfildu protiv Liverpula. U nedelju su gostovali na Old Trafordu, mogli su da pobede ali i da izgube, pa je remi na kraju bio najrealniji. Zbog velikog broja nerešenih rezutata Njukasl je tek 6. na tabeli, imaju veliki zaostatak za vodećom trojkom, pa im je prvi cilj da održe korak sa timovima koji planiraju izlazak u Evropu naredne jeseni. Favoriti su protiv Evertona, ”Karamele” bolje izgledaju nego na startu sezone ali Lampard ima još mnogo problema sa povredama. Dosta lako su poraženi od Totenhema na Vajt Hart Lejnu, to im je bio drugi uzastopni poraz i ponvo su pali na tabeli. Sada je Everton na 14. mestu, a najveći problem je što su dali samo 8 golova, manje od jednog po meču. Naš predlog je jedinica, a za nju se dobija kvota 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Mančester junajted – Totenhem – x2,2+ @ 1.94 u Meridianbet

Nekako nam se čini da Totenhem još uvek nije spreman za igranje na vrhunskom nivou i u Premijer ligi i u Ligi šampiona. Oba takmičenja su neverovatno zahtevna, a tim kooji ima na raspolaganju Antonio Konte je previše oslonjen na dvojac Kejn-Son. Kada oni igraju dobro Totenhem pobeđuje, ali je dovoljno da jedan podbaci i eto nevolje. Protiv Evertona mrežu gostiju je načeo Kejn, a pobedu je potvrdio Hojbjerg. ”Pevci” su sada na deobi drugog mesta sa Sitijem i ne smeju da dozvole da izgube korak. Problem je pto u ovom vanredno kolu odlaze na Old Traford kod Junajteda, koji nije uspeo da pobedi Njukasl i sada nema izbora, mora da slavi. Bod, gotovo smo sigurni, ne bi bio po meri ni domaćinu ni gostu, ali ovo je derbi, a u takvim utakmicama sve je moguće. Čini nam se da Junajted nema kapacitet da se bori za titulu i pored toga što su trenutno na visokom 5. mestu, ali im je za utehu da su jedini pobedili Arsenal do sada. Nama deluje da Totenhem neće izgubiti u Mančesteru, a uz duplu šansu na goste dodajemo barem dva gola ukupno. Za x2,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.94.

Fulam – Aston Vila – 1x,2+ @ 1.93 u MaxBet

U tim Fulama vratio se Aleksandar Mitrović i odmah se upisao u strelce. Gol je, doduše, dao sa bele tačke, ali je doneo bod svom timu u meču sa Bornmutom. Tim remijem nisu zadovoljni u londonskom timu, mada su dva puta jurili prednost rivala. Već tri kola je Fulam bez pobede i to se moralo odraziti na tabelu, pa su pali na 10. mesto. Dolazak Aston Vile prilika je za prekind tog mini niza, ali daleko od toga da se bodovi mogu unapred upisati. Ekipa Stivena Džerarda nije u dobom momentumu, u seriji su od tri meča bez pobede, a posle dva remija u nedelju su položili oružje pred Čelsijem na svom Vila parku. Efikasnost je problem za Vilu u ovom prvenstvu, dva gola su dali samo u prvom olu kada su savladali Everton, a od tada ni na jednom meču nisu mrežu rivala pogodili više od jednom. Na Krejven Kotidžu se igraju efikasne utakmice, pa očekujemo jednu takvu i sada. Ne verujemo u pobedu gostiju pa je naš predlog dupla šansa na domaćina uz dva gola ukupno. Za 1x,2+ kvota iznosi 1.93 u kladionici MaxBet.

Lester – Lids – GG @ 1.61 u CircusBet

Po nama ovo je najteži meč za prognoziranje u ovom vanrednom kolu. Ne zna se ko je u lošijoj formi, da li Lester koji ima samo jednu pobedu u ovom prvesntvu ili Lids koji je vezao šest utamica bez trijumfa. U problemu su i treneri, nad glavom Brendona Rodežrsa i Džesija Marša vidi Damoklov mač smene, i moguće je da za jednog od njih dvojice ovo bude poslednji meč na klupi Lestera ili Lidsa. Naravno, ovo je samo pretpostavka, ali je jasno da vreme polako curi i da ”Lisice” i ”Jorkširci” moraju da krenu sa pobedama. U proplom kolu Lester nije uspeo da zatrese mrežu Palasa na svom King Paueru, dok je Lids odigrao odličan meč protiv Arsenala na svom Eland Roudu, ali je na kraju ostao praznih šaka. Očekujemo da oba tima pokušaju da dođu do trijumfa, možda je tome nešto bliži Lester, ali ni Lids nije bez izgleda. Izbegnite konačan ishod i odigrajte na golove, a očekujemo da bude barem po jedan na obe strane za GG se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.