Tip dana: Sampdorija – Roma: Da li je konačno došlo vreme za prvu pobedu Sampe?

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Sampdorije i Rome.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Sampdorija: Teški dani za Đenovljane!

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da su fudbaleri Sampdorije najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A.
Naime, Đenovljani se trenutno nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa svega tri osvojena boda, a cenu loših rezultata je platio trener Marko Đampaolo, koga je pomalo i neočekivano na klupi zamenio Dejan Stanković, kome će to ujedno biti i prvi trenerski posao u Italiji.
Do sada je Sampa odigrala devet mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i poražavajuće zvuči podatak da tim koji je pre početka šampionata imao velike ambicije još uvek nema trijumf u prvenstvu, pošto je na devet odigranih susreta Sampdorija ostvarila tri remija i čak šest poraza, pa otuda i ne sme da čudi ovo poslednje mesto na tabeli.
Prvi bezbedni tim na tabeli ima četiri boda viška, pa je sva prilika da klub iz Đenove do kraja šampionata očekuje grčevita borba za opstanak, što će ujedno biti i veliki trenerski izazov za Dejana Stankovića koji je nakon eliminacije Crvene zvezde od Makabija iz Haife u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, napustio ovaj klub.
U prošlom kolu je bivši fudbaler Lacija i Intera debitovao u svom novom klubu, i to na gostovanju kod Bolonje, kada nije bilo pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1, a utisak je da je Sampdorija posle dosta vremena odigrali jedan dobar meč.
Pre toga je Sampa doživela pravu katastrofu na svom terenu protiv Monce, što je zapravo i bio meč koji je presudio Đampaolu.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala pet susreta na “Marasiju” i doživela tri poraza, a dva puta je bilo nerešeno.
Kada su u pitanju međusobni susreti sa Romom, Đenovljani su na poslednjih pet okršaja ostvarili jedan trijumf, jednom je bilo nerešeno, a čak tri puta su Rimljani došli do trijumfa.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Dejan Stanković za ovaj veoma važan meč sa Romom neće moći da računa na Džejsona Murilja, dok su pod velikim znakom pitanja De Luka i Vinks.

Roma: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Posle duže vremena, jedan italijanski tim je prošle sezone došao do pehara u evropskom takmičenju, a to je učinila Roma koja je osvojila Ligu konferencija. Zanimljivo je da je to bio prvi evropski trofej za Rimljane, što je bio povod za veliko slavlje na ulicama prestonice.
U finalu je “Vučica” savladala holandski Fejnord, a svakako da je najzaslužniji čovek za sve dobro što se Romi događa u poslednje vreme Žoze Murinjo, koji je prošlog leta možda pomalo i neočekivano stigao u ovaj klub.
Trijumf u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je Rimljanima doneo direktan plasman u Ligu Evrope, mada bi Roma i bez toga došla do plasmana u ovo takmičenje, pošto su šampionat završili na šestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na sedmoplasiranu Fiorentinu.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Serije A, u ovom trenutku se izabranici Žozea Murinja nalaze na šestom mestu na tabeli i eventualnim trijumfom na ovom gostovanju kod Sampdorije bi došli do pozicije broj četiri, što i jeste primarni cilj, pošto je to poslednje mesto koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Roma uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Lećea, a taj duel je završen rezultatom 2:1, međutim, ono što nije dobro je da se na tom susretu povredio Dibala, čiji je nastup na Mundijalu pod velikim znakom pitanja.
Kada su u pitanju partije “Vučice” u Ligi Evrope, mora se priznati da smo dosta više očekivali, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na trećem mestu u grupi uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ludogorec, a ako je nešto dobra stvar onda je to svakako podatak da će Rimljani dva poslednja meča u grupi odigrati upravo protiv Ludogoreca i Helsinkija, i sa dva trijumfa u ta dva duela bi italijanski klub definitivno došao do plasmana u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče izostanka za ovo nimalo naivno gostovanje kod Sampdorije, Žoze Murinjo ovog puta neće moći da računa na Dibalu, Vajnalduma, Čelika i Darboa, dok su pod velikim znakom pitanja Kumbula i Karsdorp.

Naš predlog

Na mečevima između ova dva tima po nepisanom pravilu ne pada dosta golova, što bi slučaj mogao da bude i večeras u Đenovi, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.

Domaći tim će učiniti sve da dođe do prve pobede u sezoni, a i pored toga što je Roma daleko više pokazala u ovogodišnjem izdanju italijanske Serje A, mišljenja smo da Đenovljani neće doživeti poraz na večerašnjem susretu pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.