Najava i analiza: La Liga, 10. kolo: Derbi u Kataloniji, na “Sančez Pichuan” sleću “slepi miševi”, Real čuva prvo mesto!

Španska Primera

Već od utorka su na programu mečevi vanrednog desetog kola španske La Lige, u kom nas očekuje dosta interesantnih mečeva.
Derbi kola se svakako igra u Kataloniji gde će Barselona ugostiti Viljareal, mada ništa manje zanimljivo neće biti ni u susretu između Sevilje i Valensije.
Prvoplasirani Real ne bi trebalo da ima većih problema na gostovanju kod Elčea, dok će Atletiko Madrid nakon veoma važne pobede nad Bilbaom na “Vanda Metropolitanu” ugostiti Rajo Valjekano.
Četvrtoplasirani Betis putuje na gostovanje kod zahuktalog Kadiza, a od ostalih susreta izdvajamo i meč između Sosijedada i Majorke.

Sevilja – Valensija – 1 @ 2.28 u CircusBet

Prvi meč vanrednog desetog kola španske La Lige se igra na “Sančez Pichuanu” gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Valensiju.
Nakon agonije koja je trajala skoro mesec dana, fudbaleri Sevilje su u prošlom kolu došli do veoma važnog trijumfa na gostovanju kod Majorke, kada je bilo 0:1, pa su Andalužani pobegli iz opasne zone.
Što se tiče Valensije, nažalost, “slepi miševi” u prošlom kolu nisu uspeli da slave na domaćem terenu protiv Elčea, a taj duel je završen rezultatom 2:2, nakon čega se tim sa “Mestalje” nalazi na solidnom sedmom mestu na tabeli.
Mišljenja smo da će Andalužani nastaviti sa dobrim partijama, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica CircusBet plaća sa sjajnom kvotom 2.28.

Hetafe – Atletik Bilbao – GG @ 2.05 u Maxbet

Hetafe će se kako sada stvari stoje skoro izvesno ove sezone boriti za opstanak, iako je utisak da su svi navijači ovog kluba možda i više očekivali.
Trenutno se tim iz predgrađa Madrida nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Hetafe remizirao na gostovanju kod Rajo Valjekana, kada nije bilo golova.
U goste im dolazi Atletik Bilbao koji je u prošlom kolu posle dosta vremena doživeo jedan poraz i to na svom terenu od Atletiko Madrida, kada je bilo 0:1, ali i pored toga je situacija za sada i te kako dobra pošto se Baskijci nalaze na sjajnom šestom mestu na tabeli.
Oba tima će bez ikakve sumnje ići na trijumf, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Maxbet pripremio odličan koeficijent 2.05.

Atletiko Madrid – Rajo Valjekano – 1 @ 1.55 u Mozzartbet

Iako Atletiko Madrid ima dosta problema u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, kada je u pitanju La Liga stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto.
Naime, Madriđani su na tri poslednja susreta ostvarili isto toliko trijumfa pa se u ovom trenutku nalaze na trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, a sigurno da će to i ovog puta biti primarni cilj Kolćoneresa.
U goste im stiže Rajo Valjekano koji se nalazi na sredini tabele trenutno i utisak je da ova simpatična ekipa neće imati previše problema da opstane u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Pobeda Atletika po našem mišljenju na ovom susretu na “Vanda Metropolitanu” ne bi smela da se dovede u pitanje pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.55.

Kadiz – Betis – 3+ @ 2.31 u Meridianbet

Poznato je da je Kadiz očajno startovao u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, međutim, kako vreme prolazi tako polako ali sigurno ova ekipa diže formu, pa je na četiri poslednja susreta u prvenstvu ovaj tim bez poraza, a u tom periodu je devetnaestoplasirani tim na tabeli ostvario jedan trijumf i čak tri remija.
U prošlom kolu je Kadiz remizirao na gostovanju kod Đirone, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Betisa, Andalužani igraju sjajno ove sezone i trenutno drže četvrtu poziciju koja donosi Ligu šampiona, što je davnašnji cilj “zelenih”.
U prošlom kolu je Betis bez većih problema na sdvom stadionu savladao Almeriju, a taj duel na “Benito Viljamarinu” je završen rezultatom 3:1.
Iako smo mišljenja da je Betis veliki favorit na ovom duelu, možda je realnije da probate sa golovima, i igrom 3+, koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.31.

Valjadolid – Selta – GG @ 1.80 u Maxbet

Koliko je Valjadolid nepredvidiva ekipa najbolje smo imali prilikeda vidimo u protekla tri kola, pošto je ovaj tim prvo slavio na gostovanju kod Hetafea, pa remizirao na svom terenu protiv ove sezone sjajnog Betisa, ali je onda sve to uprskao u prošlom kolu na gostovanju kod Espanjola, koje su Katalonci rešili u sovju korist rezultatom 1:0.
Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni.
U goste im dolazi Selta koja takođe igra promenljivo ove sezone, a trenutno se tim iz Viga nalazi na sredini tabele, koje između ostalog poslednjih nekoliko sezona i jeste rezervisano za ovu ekipu.
Vrlo lako se može desiti da bude golova na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Maxbet ceni sa koeficijentom 1.80.

Sosijedad – Majorka – 3+ @ 1.93 u Meridianbet

Fudbaleri Sosijedada pružaju sjajne partije u poslednje vreme, pošto je ekipa sa “Anoete” na četiri poslednja susreta ostvarila isto toliko trijumfa i trenutno se nalazi na deobi četvrtog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Betis, i deluje da bi ova dva tima do kraja šampionata mogla da vode veliku bitku za plasman na tu četvrtu poziciju, koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Sosijedad slavio na teškom gostovanju kod Selte, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče Majorke, u prošlom kolu je ovaj tim u jednom bledom susretu poražen na svom stadionu od Majorke, i trenutno se nalazi na dvanaestom mestu na tabeli.
Domaći tim je veliki favorit na ovom duelu, koji nam može doneti i dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Elče – Real Madrid – 2 @ 1.36 u CircusBet

Kako sada stvari stoje, utisak je da je Elče najozbiljniji kandidat da na kraju sezone napusti najkvalitetniji rang španskog fudbala, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda.
Na devet odigranih susreta “fenjeraš” ne zna za trijumf, a u tom periodu je ovaj klub tri puta remizirao i doživeo čak šest poraza.
U prošlom kolu je Elče u jednom sjajnom susretu na kom smo videli četiri gola remizirao na gostovanju kod Valensije, kada je bilo 2:2.
Sa druge strane Real na ovo gostovanje dolazi u veoma lepom raspoloženju pošto je u prošlom kolu savladana Barselona čime su se Madriđani osamili na prvom mestu na tabeli.
Sve osim pobede čete Karla Ančelotija na ovom meču bi bila senzacija pa vam savetujemo da odigrate 2 koju CircusBet plaća sa kvotom 1.36.

Almerija – Đirona – 3+ @ 2.22 u Meridianbet

Almerija je sjajno startovala ove sezone, međutim, nakon odlaska Umara Sadika u Sosijedad je sve palo u vodu, pa se u ovom trenutku ova simpatična ekipa nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i povratak u Segundu.
U prošlom kolu je Almerija doživela novi poraz i to na gostovanju kod Betisa, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
U goste im dolazi Đirona koja dosta dugo ne zna za trijumf, a u prošlom kolu su Katalonci remizirali na svom terenu protiv Kadiza i to nakon gola legendarnog Stuanija u desetom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje domaćih navijača.
Sigurno je da će oba tima pokušati da zabeleže ovde trijumf, pa nas po svemu sudeći očekuje jedan otvoren meč zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.22.

Osasuna – Espanjol – 1 @ 2.25 u Mozzartbet

Fudbaleri Osasune polako ali sigurno postaju jedan stabilan prvoligaš, pošto se u poslednjih nekoliko sezona opstanak nijedne sekunde nije dovodio u pitanje, a kako sada stvari stoje sva je prilika da će to biti slučaj i u ovom šampionatu, pošto se tim iz Pamplone trenutno nalazi na sredini tabele.
Što se tiče Espanjola, Katalonci su u prošlom kolu posle duže vremena konačno zabeležili jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Valjadolida kada je bilo 1:0, pa se u ovom trenutku nalaze na trinaestom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, što svakako nije fina zaliha pred nastavak prvenstva.
Vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj susret u Pamploni ne donese mnogo golova, ali smatramo da se jedinica ne sme dovesti u pitanje pa vam preporučujemo da probate sa 1 za koji je Mozzartbet pripremio fantastičnu kvotu 2.25.

Barselona – Viljareal – 3+ @ 1.57 u Meridianbet

Poslednji meč vanrednog desetog kola se igra na “Kamp Nou” gde će fudbaleri Barselone ugostiti Viljareal.
Nažalost, Katalonci su u prošlom kolu doživeli svoj prvi poraz u ovom šampionatu i to na gostovanju kod Reala, a taj duel na “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 3:1.
Madriđani su od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali stvari na terenu i mora se priznati da su potpuno zasluženo došli do trijumfa i pokazali da su u ovom trenutku bolji rival, a samim tim i glavni favorit za odbranu naslova prvaka.
Što se tiče Viljareala, utisak je da smo od “žute podmornice” možda očekivali malo i više, pa će se ove sezone kako sada stvari stoje ozbiljno dovesti u pitanje i plasman u neko od evropskih takmičenja, što u prethodnih nekoliko godina nije bio slučaj.
Barsa je svakako veliki favorit na ovom susretu, koji bi trebalo da nam donese i mnogo golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.