Tiket dana Evroliga (utorak, 18.10.2022)

Evroliga samo što je krenula, a već smo kod 3. kola. Ove sedmice igraju se dva kola, treće u utorak i sredu, i 4. u četvrtak i petak. Evo predloga za prvi deo 3. kola. Kvote i granice bile su važeće u trenutku pisanja teksta.

Fenerbahče – Asvel – H1 (granica 9,5) @ 1.91 u Meridianbet

Mnogo promena bilo je u bivšem šampionu Evrope tokom leta, a za sada se čini da je pogođeno kod skvakog novajlije. Nov je i trener, na klupi je Aleksandra Đorđevića zamenio Dimitris Itudis, koji nije bio mnogo sa ekipom, ali se to ne primećuje na startu sezone. Fener ima dve pobede u prva dva kola, pobedili su ubedljivo Bajern u Minhenu i Makabi na svom parketu. U prvom meču u Nemačkoj iskočili su DžekiriKalates i Hajc, dok su protiv Izraelaca najbolji bili Gudurić, Motli i Vilbekin. I tu leži snaga ovog tima, puno je kvalitetnih igrača i ne znate ko će u nekom meču da iskoči, a dijapazon mogućnosti je širok. Parkerov Asvel je poražen u prvom kolu od Olimpije na svom parketu, ali je onda pobedio u gostima Valensiju u gostima. Ranije tim iz Vilerbana nije bio opasan gost, ali se izgleda i to, dolaskom iskusnog De Koloa promenilo. Bivši francuski reprezentativac, i do skoro igrač Fenerbahčea, bio je najbolji u oba meča, ubacio je 18 pa 16 koševa, i od njega će mnogo zavisiti uspeh Asvela u ovoj sezoni. Tu su i Kaudi, Lovernj, Obašon, Fal i Lajti, ali je to roster još uvek daleko od četvrtfinala. Naš predlog za ovaj meč je jedinica uz hendikep poena. Granica je na 9,5 koševa, a za pobedu od 10 poena, ili veću, kvota je 1.91 u kladionici Meridianbet.

Makabi – Monako – 2 @ 1.93 u Meridianbet

Nije nas Makabi oduševio na početku nove sezone. Ovaj tim je prvi ”potegao” kada je prelazni rok u pitanju i prvi se snabdeo ozbiljnim pojačanjima. Međutim, još uvek to ne deluje sve skladno, pa su u prvom kolu jedva izvukli pobedu na svom parketu protiv Žalgirisa, da bi u drugom lako položili oružje u Istanbulu protiv Fenerbahčea. Hilijard je još uvek van parketa, a glavni poenter na startu Evrolige je Boldvin, takođe letošnji novajlija. Lorenco Braun je odigrao dva odlična meča, ali se i kod njega vidi akumulirani umor posle Evrobasketa u kome je sa Španijom stigao do titule. Na drugoj strani Monako je angažovao opasne strelce pa više opasnost sa distance ne preti samo od Majka Džejmsa. On je u prvom kolu rafalnom paljbom i uz 26 koševa, gotovo sam pobedio Virtus u Bolonji, a u trijumfu nad Efesom, posle produžetaka, ponovo je bio najefikasniji, ali su mu pomogli Dijalo i Moteijunas. Još uvek se čekaju Okobo i Lojd, igrači za koje je trener Saša Obradović insistirao da se dovedu. Oni su navikli da budu prva opcija u timovima u kojima nastupaju, ato pored Džejmsa nije moguće. Možda je i ta koncentracija kvaliteta na spoljnim pozicijama problem za Monako, ali i pored toga smatramo da će oni uspeti da slave u Tel Avivu jer će biti rasterećeni nakon dve stratne pobede. Za dvojku se dobija koeficijent 1.93 u kladionici Meridianbet.

Partizan – Olimpija – UP+ (granica 157,5) @ 1.89 u Meridianet

Tim iz grada mode ima jednu pobedu pred dolazak u Beograd u krcatu Arenu. Šteta što Partizan nije slavio u Vitoriji jer bi atmosfera bila još bolja, a i dalje nam nije jasno kako su crno-beli ispustili pobedu. Vodio je Partizan sa dva poena na 7 sekundi pre kraja uz dva bacanja Nanelija. Pogodio je jedno, a onda je Panter nerazumno dozvolio Hauardu da pogodi trojku u poslednjoj sekundi, umesto da napravi faul. Šta je tu je, crno-beli su bili mnogo bolji nego na premijeri u Berlinu, ali konkretne koristi nije bilo. Raduje odlična igra Lesora protiv Baskonije, dok je doprinos drugog centra Balše Koprivice još uvek premali. Partizan ima problem i na mestu organizatora igre, Madar nema dovoljno iskustva, a Avramović neće igrati do Nove godine. Panter je bio dobar u Vitoriji, barem kada je napad u pitanju, kao i Ledej, dok se od Nanelija više očekuje. Olimpija je slavila na gostovanju u Lionu, protiv Asvela su blistali Bili Beron i Nikolo Meli, dok su najbolji u porazu od Albe u Milanu bili Kevin Pengos i Šejvon Šilds. Zanimljivo je da ove dve ekipe mnogo toga povezuje, prošle sezone su u Partizan iz Olimpije stigli Ledej i Panter, a pričalo se da će Pengos u Beograd, ali je on završio u Milanu. Oba tima igraju odlično u napadu, dok je odbrana, posebno kod Partizana, i dalje problematična. Zato je naš predlog više poena ukupno od ponuđene granice, a ona je na 157,5 koševa. Za (+) poena se u kladionici Meridianbet dobija kvota 1.89.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 6.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.