Najava i analiza: Serija A, 11. kolo: Derbi u Rimu, Atalanta na oslabljeni Lacio, “ljubičasti” goste zahuktali Inter, lak posao za aktuelnog šampiona!

Od petka su na programu mečevi jedanaestog kola italijanske Serije A koje nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva.
Svakako najzanimljiviji se igra na “Olimpiku” gde će Roma koja igra sjajno ove sezone ugostiti Napoli koji se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli.
Atalanta će u Bergamu ugostiti oslabljeni Lacio koji će u narednom periodu biti bez pomoći Ćira Imobilea koji je doživeo neugodnu povredu.
Veoma interesantno će sasvim sigurno biti i na stadionu “Artemio Franki” gde će fudbaleri Fiorentine ugostiti Inter, dok Milan ne bi smeo da ima previše problema na svom terenu protiv Monce.
Od ostalih susreta izdvajamo duel između Juventusa i Empolija u Torinu što će ujedno biti i premijerni susret ovog kola, kao i okršaj Udineza i Torina.

Juventus – Empoli – GG @ 2.05 u Maxbet

Premijerni susret jedanaest kola italijanske Serije A se igra u Torinu gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Sasuolo.
Svakako da smo od “stare dame” daleko više očekivali a kako sada stvari stoje utisak je da Dušan Vlahović i drugari mogu da budu srećni ukoliko na kraju sezone završe na jednom od prva četiri mesta, što kao što je poznato donosi plasman u Ligu šampiona.
Ruku na srce u prošlom kolu je savladan gradski rival Torino, pa se u ovom trenutku “bjankoneri” nalaze na osmom mestu na tabeli.
Što se tiče Empolija, tim iz Toskane je u prošlom kolu odigrao još jedan dobar meč i slavio na svom terenu protiv Monce, pa je za ovu simpatičnu ekipu trenutno rezervisano deseto mesto na tabeli.
Iako smo mišljenja da će Juve slaviti na ovom duelu, odbrana “stare dame” je do sada pokazala baš dosta slabosti, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.05.

Salernitana – Specija – 1 @ 2.04 u CircusBet

Svi se sećaju načina na koji je ekipa Salernitane prošle sezone uspela da dođe do opstanka u Seriji A, a sigurno je da bi svi u klubu to ovog puta želeli da izbegnu.
U ovom trenutku se tim iz Salenta nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaue u opasnoj zoni.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa očekivano poražena na gostovanju kod Intera, a taj duel na stadionu “Đuzepe Meaca” je završen rezultatom 2:0.
Sa druge strane Specija godinama unazad važi za tim koji pruža sjajne partije na domaćem terenu, ali isto tako jako loše na strani.
Naime, do sada je tim iz Ligurije odigrao pet mečeva na strani i doživeo isto toliko golova, uz primljenih dvanaest golova, a ono što bi dobrano moglo da zabrine sve navijače ove ekipe je da Specija na gostovanjima do sada nije postigla niti jedan gol.
Svakako da je zbog svega ovog jasno zašto smo se ovde opredelili za jedinicu koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 2.04.

Milan – Monca – 3+ @ 1.62 u Meridianbet

Milan i ove sezone igra dosta dobro u Seriji A pa je utisak da će “Rosoneri” ponovo biti među glavnim kandidatima kada je u pitanju osvajanje Skudeta.
U ovom trenutku se izabranici Stefana Piolija nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na vodeći Napoli koji je do sada i naneo jedini poraz u prvenstvu nekadašnjem šampionu Evrope i to na “San Siru” kada je bilo 1:2.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Italije uz dosta muke uspeo da dođe do trijumfa na gostovanju kod Verone, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče Monce, poznato je da je ovaj tim u vlasništvu nekadašnjeg prvog čoveka Milana – Silvija Berluskonija, a zanimljivo je da je ova ekipa prošle sezone uspela da izbori istorijski plasman u Seriju A, gde će bez ikakve sumnje primarni cilj biti opstanak.
U prošlom kolu je Monca poražena na gostovanju kod Empolija, a utisak je da im to sledi i kod Milana, uz konstataciju da bi ovaj susret mogao da nam donese i dosta golova, zbog čega je idealno da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.

Fiorentina – Inter – 2 @ 2.10 u Mozzartbet

Jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola se igra na stadionu “Artemio Franki” u Firenci gde će fudbaleri Fiorentine ugostiti Inter.
Svakako da smo od “viole” daleko više očekivali ali je trenutno situacija takva da se Luka Jović i drugari nalaze na trinaestom mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova.
U prošlom kolu su “ljubičasti” samo remizirali na gostovanju kod Lećea, a taj duel na stadionu “Via del Mare” je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Intera, nakon poprilično lošeg starta prvenstva, stvari polako ali sigurno idu na bolje u poslednje vreme, pa je tako milanski tim na dva poslednja susreta u Seriji A ostvario isto toliko trijumfa, od čega je poslednji bio u prošlom kolu na domaćem terenu u meču sa Salernitanom, koji je završen rezultatom 2:0.
Iako se kad tad očekuju bolje partije od domaćina, mišljenja smo da će “Neroazuri” nastaviti sa sjajnim partijama i na ovom gostovanju zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je Mozzartbet pripremio fantastičnu kvotu 2.10.

Udineze – Torino – 1 @ 2.01 u CircusBet

Udineze je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, što nam svakako najbolje pokazuje i tabela Serije A, pošto se u ovom trenutku popularne “zebre” iz Udina nalaze na šestom mestu uz samo pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
U prošlom kolu je Udineze odigrao još jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Lacija, koji inače igra sjajno na domaćem terenu, a taj susret na Olimpiku je završen bez golova, što je za mnoge bilo veliko iznenađenje.
Što se tiče Torina, “bikovi” igraju promenljivo u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, pa se trenutno klub za koji sa dosta uspeha nastupa nekoliko srpskih reprezentativaca nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji.
Nakon sjajnog starta šampionata, Torino na poslednjih pet mečeva ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa doživela čak četiri poraza i jedan remi, pa ako na taj način posmatramo stvari deluje da je tim iz Udina veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je CircusBet pripremio sjajnu kvotu 2.01.

Bolonja – Leće – 3+ @ 2.22 u Meridianbet

Od kako je Siniša Mihajlović napustio klupu Bolonje, ovaj tim ima još većih problema nego dok je srpski stručnjak bio “šef”.
Naime, na poslednja četiri susreta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, Bolonja je bez trijumfa, a u tom periodu je tim sa stadiona “Renato Dal’ Ara” samo jednom remizirao uz čak tri poraza.
U prošlom kolu je sedamnaestoplasirani tim na tabeli doživeo novi poraz i to na gostovanju kod prvoplasiranog Napolija, kada je bilo 3:2.
Što se tiče Lećea, u prošlom kolu je ovaj tim odigrao jedan dobar meč na svom stadionu protiv Fiorentine, koji je završen bez pobednika pošto je na kraju bilo 1:1.
Trenutno se povratnik u društvo najboljih nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe.
Veoma težak meč za prognoziranje, a sigurno je da je najrealnije da probate sa golovima, kojih bi i te kako trebalo da bude na ovom duelu. Igra 3+ u kladionici Meridianbet se ceni sa sjajnom kvotom 2.22.

Atalanta – Lacio – 1 @ 2.05 u Mozzartbet

Jedan od dva derbija jedanaestog kola italijanske Serije A se igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalante ugostiti Lacio.
Nakon prošle sezone koja je bila neuspešna, malo ko se nadao da će popularna “Boginja” pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju Serije A, pošto se trenutno izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na sjajnom drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
U prošlom kolu je Atalanta ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Sasuola, a taj duel između dve ekipe koje igraju za gol više je završen rezultatom 2:1.
U goste im dolazi Lacio koji je u prošlom kolu odigrao meč bez golova na svom stadionu protiv Udinezea, međutim, ono što nije dobro je što se Ćiro Imobile povredio i on kako sada stvari stoje neće moći da pomogne svojim saigračima do kraja godine.
Trenutno se Lacijali nalaze na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, a upravo to četvrto mesto i biće primarni cilj Rimljana.
Mišljenja smo da će Atalanta na pravi način iskoristiti odsustvo glavnog napadača Lacija, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.05.

Roma – Napoli – 3+ @ 1.79 u Meridianbet

Derbi kola se igra na “Olimpiku” gde će četvrtoplasirana Roma na svom stadionu ugostiti prvoplasirani Napoli.
Utisak je da svi navijači Rome imaju razloga za zadovoljstvo, pošto se njihova omiljena ekipa u ovom trenutku nalazi na poziciji koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što jeste primarni cilj za ovu sezonu.
U prošlom kolu su Rimljani slavili na veoma teškom gostovanju kod Sampdorije kojoj su bodovi na tom susretu bili neophodni, a taj susret u Đenovi je završen pobedom Rome od 0:1.
Što se tiče Napolija, velika dilema je da li Napolitanci igraju bolje u Seriji A gde se nalaze na prvom mestu na tabeli, ili u Ligi šampiona gde ovaj tim na četiri odigrana susreta ima isto toliko trijumfa i već je stigao do plasmana u nokaut fazu, što jeste bio primarni cilj u ovom delu sezone.
U prošlom kolu prvenstva lider na tabeli je u jednom sjajnom susretu slavio na svom terenu protiv Bolonje, a taj meč je završen rezultatom 3:2.
Veoma težak meč za prognoziranje, možda je vreme i za prvi poraz Napolija u sezoni, ali su od toga daleko sigurnija varijanta golovi kojih će po našem mišljenju i te kako biti na “Olimpiku” pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.79.

Kremoneze – Sampdorija – GG @ 1.75 u Maxbet

Kremoneze bez ikakve sumnje važi za jednog od glavnih kandidata za selidbu u niži rang, a nažalost, sva je prilika da to važi i za Sampdoriju, pošto će ovo biti duel između timova koji se nalaze na pretposlednjem i poslednjem mestu na tabeli.
Kremoneze je u prošlom kolu odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Specije koja inače važi za tim koji igra sjajno na domaćem terenu, a taj duel u Liguriji je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče Sampdorije, utisak je da ni Dejan Stanković nije uspeo da probudi uspavane Đenovljane, koji se trenutno nalaze na poslednjem mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Sampa poražena na domaćem terenu od Rome, kada je bilo 0:1, što je bio već sedmi poraz ovog tima, koji ni nakon deset odigranih kola još uvek ne zna za trijumf u Seriji A, što je između ostalog slučaj i sa Kremonezeom, koji ruku na srce ima jedan poraz manje, a jedan remi više.
Oba tima će učiniti sve da dođu do prvog trijumfa, zbog čega je nekako i logično da probate sa igrom GG za koju je Maxbet pripremio koeficijent 1.75.

Sasuolo – Verona – 3+ @ 1.71 u Meridianbet

Poslednji duel jedanaestog kola italijanske Serije A se igra u Ređo Emiliji gde će fudbaleri Sasuola ugostiti Veronu.
Iako je Sasuolo u prošlom prelaznom roku ostao bez nekolicine veoma važnih fudbalera, nema se šta preterano zameriti ovoj simpatičnoj ekipi koja se trenutno nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je očekivano ovaj tim poražen na gostovanju kod Atalante koja igra sjajno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz podatak da su gosti prvi došli do vođstva.
Sa druge strane, Verona je sasvim sigurno jedno od najvećih razočarenja dosadašnjeg toka šampionata, pošto se klub iz grada ljubavi nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz samo pet osvojenih bodova.
Poražavajuće izgleda podatak da je Verona na poslednjih pet mečeva doživela isto toliko poraza, a poslednji se desio u prošlom kolu na domaćem terenu od aktuelnog šampiona Milana, kada je bilo 1:2.
Sasuolo je bez ikakve sumnje ovde favorit, ali vrlo lako bi i ovo mogao da bude meč sa velikim brojem golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.