Derbi dana: Čelsi – Mančester Junajted: Poter preporodio Čelsi, Junajted je najviši stepenik do sada!

Pregršt veoma zanimljivih mečeva je na programu ove subote, a po našem mišljenju se derbi dana igra na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija ugostiti Mančester Junajted.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Čelsi: Mogu li “Plavci” do plasmana u Ligu šampiona?

I pored neverovatnih ulaganja u letnjem prelaznom roku. Čelsi nije na najbolji mogući način započeo ovaj šampionat, a cenu loših rezultata platio je trener Tomas Tuhel koji je smenjen posle samo mesec dana od početka sezone, što je svakako bilo iznenađenje za sve, pošto je ovaj stručnjak ne tako davno doneo trofej Lige šampiona u London.
Za novog menadžera imenovan je Grejem Poter koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha vodo ekipu Brajtona, i sigurno da je bio najzaslužniji za sjajne partije ovog tima koji je nakon njegovog odlaska dosta pao u igri, i na četiri vezana susreta ne zna za trijumf.
Utisak je da je ovaj stručnjak za kratko vreme uspeo da probudi “Plavce” koji pod njegovim vođstvom još uvek ne znaju za poraz.
Naime, trenutno se ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, pa ako uzmemo u obzir koliko je problema klub imao na početku šampionata, sigurno je da situacija nije nimalo loša.
Nažalost, nakon jednog sjajnog niza od čak četiri vezana trijumfa, Čelsi je u prošlom kolu samo remizirao na gostovanju kod Brentforda, a taj susret je završen bez golova, iako je gostujuća ekipa imala nekoliko neverovatnih prilika za postizanje pogotka.
Što se tiče Lige šampiona, u ovom trenutku se tim iz Londona nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Salcburg, i tri boda viška od trećeplasiranog Milana, od koga je Čelsi bio bolji u dvomeču i tako sebi trasirao put ka osmini finala, a sve to nakon šokantnog poraza u prvom kolu od Dinamo Zagreba, nakon kog je Tuhel dobio otkaz.
U preostala dva kola, londonska ekipa gostuje kod Salcburga i dočekuje Dinamo na svom terenu, pa se zaista pitanje plasmana u nokaut fazu Lige šampiona nijedne sekunde ne sme dovesti u pitanje.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj derbi meč sa Mančesterom, Grejem Poter ovog puta neće moći da računa na Kantea, Džejmsa i Fofanu.

Mančester Junajted: Punih pet godina bez poraza od Čelsija u prvenstvu!

Poput Čelsija i Junajted je imao ogromna ulaganja u letnjem prelaznom roku, a u klub je stiglo nekoliko zaista vrhunskih fudbalera, tu pre svih mislimo na Kazemira, Antonija, ali i Martineza i Malasiju.
Međutim, na startu šampionata su “crveni đavoli” imali baš dosta problema, pošto je jedan od najtrofejnijih engleskih klubova tek nakon tri kola došao do prvog trijumfa u sezoni, i to u najvećem derbiju engleskog fudbala sa Liverpulom.
Nakon tog susreta je Junajted podigao nivo svoje igre, uspeo je tim koji sa klupe predvodi Ten Hag da dođe i do trijumfa nad Arsenalom, što je ujedno jedini poraz do sada za lidera na tabeli, i sve je nekako funkcionisalo dobro sve do derbija Mančestera u kom je Siti demolirao gradskog rivala rezultatom 6:3.
Ipak, brzo se Mančester Junajted oporavio od tog bolnog poraza od Sitija pošto je već u narednom kolu na teškom gostovanju savladan Everton rezultatom 1:2.
Kada su svi očekivali ponovno buđenje tima sa “Old Traforda” usledio je samo remi na domaćem terenu protiv Njukasla, koji ruku na srce ove sezone igra zaista sjajan fudbal i legitimni je kandidat za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Najzad, u prošlom kolu su izabranici Ten Haga odigrali možda i najbolji meč ove sezone i bez većih problema savladali Totenhem rezultatom 2:0, a pravo je čudo kako su fudbaleri domaće ekipe na tom susretu postigli samo dva gola.
Ne treba zaboraviti da Junajted ove sezone nastupa i u Ligi Evrope, gde se na dva kola pre kraja grupne faze ovaj tim nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Sosijedad, koji je do sada i naneo jedini poraz “đavolima” i to na “Old Trafordu” u prvom kolu kada je bilo 0:1 za tim sa “Anoete”.
Za kraj, što se tiče odsutnih fudbalera za ovaj veoma važan duel sa Čelsijem, treba podsetiti da je Kristijano Ronaldo suspendovan od strane kluba i on sigurno neće igrati na ovom duelu, a pored njega Ten Hag neće moći da računa ni na Grinvuda, Marsijala, Van Bisaku, Van De Beka, dok je Megvajer pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Ono što je veoma zanimljivo je da punih pet godina Mančester Junajted nije doživeo poraz od Čelsija u Premijer ligi, a po našem mišljenju to se neće desiti ni večeras, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.72.

Na poslednja četiri međusobna duela između Čelsija i Mančester Junajteda nije bilo pobednika, a sva četiri puta nije bilo više od dva gola i mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje duel sa malo golova zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.99.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, u poslednje vreme ova dva tima najčešće igraju nerešeno, što bio mogao da bude slučaj i večeras, pa vam hrabro savetujemo da odigrate X koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.