Najava i analiza: La Liga, 11. kolo: Madriđani na teškim ispitima, Barsa dočekuje Bilbao, može li Elče do prvog trijumfa u sezoni?

Španska Primera

Od subote su na programu mečevi jedanaestog kola španske La Lige, a utisak je da nas ovog puta očekuje deset veoma interesantnih mečeva.
Derbi kola se igra na “Santjago Bernabeu” gde će Real Madrid ugostiti Sevilju, ali je utisak da ništa manje interesantno neće biti ni na “Benito Viljamarinu” gde će Betis ugostiti Atletiko Madrid, što će ujedno i biti duel dva tima koja će se po svemu sudeći do kraja šampionata boriti za plasman u Ligu šampiona.
Barselona nema nimalo lak posao u ovom kolu pošto im u goste dolazi Atletik Bilbao, a od ostalih susreta treba još izdvojiti i duel između ove sezone solidne Valensije i Majorke, kao i meč između Valjadolida i Real Sosijedada koji je na pet poslednjih susreta ostvario isto toliko trijumfa.
Podsećamo vas da su sve kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta.

Rajo Valjekano – Kadiz – 1 @ 1.73 u Maxbet

Premijerni susret ovog kola se igra u Valjehasu, gde će fudbaleri Rajo Valjekana ugostiti Kadiz. U prošlom kolu je Rajo uspeo da odigra nerešeno na gostovanju kod favorizovanog Atletiko Madrida i to nakon gola legendarnog Falkaa u poslednjim trenucima susreta.
Sva je prilika da Valjekano neće imati većih problema oko opstanka u društvu najboljih, a trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na desetom mestu na tabeli.
U goste im dolazi Kadiz, koji i pored toga da je do sada doživeo samo jedan poraz u prvenstvu, trenutno zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu je ova ekipa uspela da odoli na svom terenu protiv Betisa, a taj meč je završen bez pogodaka.
Mišljenja smo da će Rajo ovde ostvariti trijumf koji bi čak ovu ekipu mogao da približi i borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.73.

Valjadolid – Real Sosijedad – 2 @ 2.10 u Mozzartbet

Fudbaleri Valjadolida u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel sa Sosijedadom, pošto je ova ekipa u prošlom kolu odigrala verovatno i svoj najbolji meč u dosadašnjem toku prvenstva, pošto je na domaćem terenu demolirana ekipa Selte rezultatom 4:1.
U ovom trenutku se Valjadolid nalazi na jedanestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje ovaj tim zaista ne bi smeo da ima problema oko opstanka u društvu najboljih.
U goste im dolazi Real Sosijedad koji igra perfektno u poslednje vreme, a to nam najbolje govori i podatak da je ova ekipa na pet poslednjih susreta ostvarila isto toliko trijumfa i trenutno se nalazi na trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real.
U prošlom kolu je dosta teže nego što se očekivalo savladana Majorka, a taj meč na “Anoeti” je završen rezultatom 1:0.
Smatramo da će trećeplasirani tim na tabeli i na ovom susretu nastaviti sa serijom pobeda pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.10.

Valensija – Majorka – 3+ @ 2.26 u Meridianbet

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih sezona, sigurno je da svi navijači Valensije imaju dosta razloga da budu zadovoljni sa načinom na koji njihova omiljena ekipa igra u ovom šampionatu, a trenutno je situacija takva da se “slepi miševi” nalaze na osmom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je tim sa “Mestalje” uspeo da odoli na gostovanju kod Sevilje, a taj meč u Andaluziji je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Majorke, nakon odličnog starta prvenstva, deluje da ovaj tim polako ali sigurno gubi dah, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na najugroženije ekipe.
U prošlom kolu je ovaj tim doživeo poraz na gostovanju kod Sosijedada koji je u strašnom naletu, dok je pre toga Majorka poražena i od Sevilje rezultatom 0:1.
Valensija je ovde svakako favorit, a nije isključeno ni da će nam ovaj meč na “Mestalji” doneti dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.26.

Real Madrid – Sevilja – 1 @ 1.41 u CircusBet

Derbi kola se igra na “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Sevilju. Madriđani pružaju fenomenalne partije i ove sezone, a treba napomenuti da je prošle nedelje tim koji sa klupe predvodi legendarni Karlo Ančeloti slavio u “El Klasiku” protiv Barselone, kada je bilo 3:1 čime je kraljevski klub još jednom pokazao da je glavni kandidat za osvajanje šampionskog trofeja.
U prošlom kolu su Karim Benzema i drugari bez većih problema slavili na gostovanju kod Elčea, a taj duel je završen rezultatom 0:3, uz podatak da je Madriđanima čak tri gola poništio VAR.
Što se tiče Sevilje, utisak je da je klub malo prodisao od kako je na klupu seo Horhe Sampaoli, koji još uvek ne zna za poraz u svom novom klubu, ali svakako da su svi u prošlom kolu očekivali trijumf nad Valensijom, ali je taj susret na Sančez Pichuanu završen rezultatom 1:1.
Sigurno je da će se Andalužani odlučiti za izuzetno defanzivnu varijantu, ali veliko je pitanje koliko će to biti dovoljno za Real koji blista u poslednje vreme pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.41.

Espanjol – Elče – 3+ @ 1.94 u Meridianbet

Ukoliko fudbaleri Espanjola nastave da pružaju ovakve partije, sigurno je da im ne gine velika borba za opstanak.
Naime, Katalonci se u ovom trenutku nalaze na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe, a u prošlom kolu je ovaj tim poražen na gostovanju kod Osasune, pošto je taj meč u Pamploni završen rezultatom 1:0.
U goste im možda i na sreću ovog puta dolazi Elče, koji je bez ikakve sumnje tim koji je do sada najmanje pokazao u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda.
U prošlom kolu je Elče doživeo svoj sedmi poraz u šampionatu i to na domaćem terenu protiv Real Madrida, a taj meč je završen rezultatom 0:3.
Svakako da je i Espanjol veliki favorit protiv “fenjeraša” ali vam pre toga preporučujemo igru na dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.

Betis – Atletiko Madrid – GG @ 1.93 u Maxbet

Drugi derbi jedanaestog kola španske La Lige se igra u Andaluziji gde će petoplasirani Betis ugostiti četvrtoplasirani Atletiko Madrid.
Betis igra dosta dobro ove sezone, a raduje podatak da se ovaj tim trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Atletiko Madrid, a poznato je da ta četvrta pozicija na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Nažalost, u prošlom kolu su Andalužani samo remizirali na gostovanju kod Kadiza, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez golova, iako se očekivao otvoren meč na obe strane.
Atletiko Madrid je u prošlom kolu dozvolio sebi da na domaćem terenu primi gol u sudijskoj nadoknadi od Elčea, pa je taj duel završen rezultatom 1:1, što je bio prvi neuspeh Madriđana nakon tri vezana trijumfa u španskoj La Ligi.
Već smo pričali da se radi o duelu između dva tima koja imaju isti broj bodova, i sigurno je da će i jedni i drugi učiniti sve da dođu do trijumfa, pa je najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.93.

Đirona – Osasuna – X2 @ 1.53 u Mozzartbet

Đirona je po ulasku u najkvalitetniji rang španskog fudbala postavila sebi jasan cilj, a to je naravno opstanak u društvu najboljih, međutim od samog starta šampionata se čini da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se Katalonci nalaze na osamnaestoj poziciji na tabeli koja je ujedno i poslednja koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Đirona i pored toga što je odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Almerije, izgubila taj duel, koji je završen pobedom domaćeg tima od 3:2.
Što se tiče Osaasune, uz Sosijedad je ovaj tim svakako najprijatnije iznenađenje šampionata, o čemu najbolje svedoči i trenutno sedmo mesto na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Atletik Bilbao.
Smatramo da Osasuna sigurno neće izgubiti na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.53.

Viljareal – Almerija – 3+ @ 1.71 u Meridianbet

Nije ovo onaj Viljareal kog smo navikli da gledamo u prethodnih nekoliko sezona. Naime, “žuta podmornica” se nakon deset odigranih kola nalazi tek na devetom mestu na tabeli i vrlo lako se može desiti da tim koji sa klupe predvodi Unai Emeri nakon nekoliko veoma uspešnih godina naredne sezone ne gledamo u nekom od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu je tim sa “El Madrigala” doživeo težak poraz na gostovanju kod Barselone, pošto je taj meč na “Kamp Nou” završen rezultatom 3:0.
Što se tiče Almerije, konačno je ova simpatična ekipa u prošlom kolu ostvarila jedan trijumf i to na svom terenu protiv Đirone i na trenutak se pomakla iz opasne zone, pošto se u ovom trenutku dojučerašnji drugoligaš nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe.
Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom jako teškom meču za prognoziranje, pa je najrealnije da probate sa golovima zbog čega vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.71.

Barselona – Atletik Bilbao – 1 @ 1.61 u CircusBet

Nakon poraza u “El Klasiku” Barselona je dobro reagovala pošto je u prošlom kolu bez većih problema slavila na svom terenu protiv nimalo naivnog Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 3:0, što je zanimljivo bio i rezultat prvog poluvremena.
Sledeće sedmice Barselonu očekuje veoma važan meč Lige šampiona sa Bajernom, ali čak ni pobeda Kataloncima ne garantuje plasman u nokaut fazu, pošto Inter ima dosta lak posao jer će na svom terenu ugostiti Plzen.
U goste Barseloni dolazi Atletik Bilbao koji je u poslednjih nekoliko sedmica upropastio sve ono dobro što je radio u dosadašnjem toku šampionata.
Naime, na tri poslednja meča ponos Baskije ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa doživela jedana poraz i dva remija.
U prošlom kolu je šestoplasirani tim na tabeli samo remizirao na gostovanju kod Hetafea, u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:2.
Iako Barsa ima dosta problema u međusobnim duelima protiv Bilbaa, mišljenja smo da će Katalonci dosta lakše nego što se to očekuje slaviti na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate 1 koju CircusBet plaća sa kvotom 1.61.

Selta – Hetafe – 3+ @ 2.28 u Meridianet

Poslednji meč jedanaestog kola se igra u Vigu, gde će fudbaleri Selte ugostiti Hetafe. Domaćin ovog susreta se u ovom trenutku nalazi na četrnaestom mestu na tabeli a ono što nikako nije dobro je da tim iz Viga u poslednje vreme igra jako loše, pošto je ova ekipa doživela tri vezana poraza od kojih je poslednji bio baš ubedljiv, na gostovanju kod Valjadolida, kada je mimo svih očekivanja domaći tim slavio sa više nego ubedljivih 4:1.
U goste Selti ovog puta dolazi Hetafe koji se u ovom trenutku nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je tim iz predgrađa Madrida remizirao na svom terenu protiv Bilbaa, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Vrlo teško je prognozirati ovaj duel, najviše iz razloga što Selta po starom običaju igraju izuzetno promenljivo, što bi možda i mogao da iskoristi Hetafe, ali svakako mislimo da je najbolje da probate sa golovima, odnosno sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.