Derbi dana: Roma – Napoli: Murinjo gasi Vezuv na Olimpiku!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a po našem mišljenju se derbi dana igra na Olimpiku gde će fudbaleri Rome ugostiti Napoli.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Roma: Može li “Vučica” da nanese prvi poraz Napoliju?

Prošla sezona će biti upamćena po tome što je Roma došla do trofeja u Ligi konferencija, što je zanimljivo bio prvi evropski trofej u istoriji rimskog kluba, a sve to je bio povod za veliko slavlje na ulicama prestonice Italije.
Letnji prelazni rok je bio izuzetno interesantan pošto je u klub stiglo nekoliko vrhunskih pojačanja, a tu pre svih mislimo na Dibalu, Vajnalduma, Belotija i Matića.
Nakon deset odigranih kola “Vučica” se nalazi na četvrtom mestu na tabeli a upravo ta pozicija i jeste primarni cilj izabranika Žozea Murinja, pošto je to poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu Roma je odigrala još jedan dobar meč na gostovanju kod Sampdorije, kojoj su bodovi na tom susretu bili preko potrebni, ali je na kraju rimski tim slavio u Đenovi rezultatom 0:1.
Bio je to ujedno i sedmi trijumf Rimljana u ovogodišnjem izdanju Serije A, a pored toga je četa Žozea Murinja doživela i dva poraza, ali i jedan remi.
Kada su u pitanju partije “Vučice” u Ligi Evrope, mora se priznati da smo dosta više očekivali, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na trećem mestu u grupi uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ludogorec, a ako je nešto dobra stvar onda je to svakako podatak da će Rimljani dva poslednja meča u grupi odigrati upravo protiv Ludogoreca i Helsinkija, i sa dva trijumfa u ta dva duela bi italijanski klub definitivno došao do plasmana u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Inače u prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja pružili dosta dobar otpor na gostovanju kod španskog Betisa, pošto Andalužani igraju odlično ove sezone, a taj duel na “Benito Viljamarinu” je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1, pa Rimljani nisu uspeli da se osvete španskom timu za poraz na “Olimpiku” kada su izabranici trenera Manuela Pelegrinija slavili sa 1:2.
Za kraj, što se izostanaka za ovaj duel sa Napolijem tiče, Žoze Murinjo neće moći da računa na Vajnalduma, Dibalu i Čelika, dok je Kumbula pod velikim znakom pitanja.

Napoli: Fenomenalne partije Napolitanaca na startu sezone!

Napoli je blistavim partijama zaludeo Apenine! Naime, nakon deset odigranih kola izabranici Lučana Spaletija koji radi sjajan posao u ovom klubu se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Atalantu.
Do sada je tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” odigrao desest susreta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je lider na tabeli ostvario osam trijumfa, uz samo dva remija.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A Napoli je ostvario isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu su Napolitanci na svom terenu u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak pet golova pobedili Bolonju, pošto je na kraju bilo 3:2.
Inače, na strani je do sada četa Lučana Spaletija odigrala pet susreta i ostvarila četiri trijumfa, uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Fiorentine kada nije bilo golova.
Malo ko je mogao da pretpostavi da će Napoli igrati ovoliko dobro i u Ligi šampiona, pošto se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” trenutno nalazi na prvom mestu u grupi sa maksimalnih dvanaest osvojenih bodova, što znači da je ova ekipa na dva kola pre kraja obezbedila plasman u nokaut fazu, čime je jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone već ostvaren.
Posebno je impozantna gol razlika Napolitanaca koji su na četiri odigrana susreta postigli čak sedamnaest golova, što nam daje prosek od četiri i više datih golova po susretu.
Uostalom, u dvomeču sa Ajaksom Napoli je postigao čak deset golova, a treba podsetiti i na blistavu partiju protiv Liverpula u prvom kolu kada je bilo čak 4:1, a vrlo lako je taj trijumf italijanskog tima mogao da bude i ubedljiviji.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel u Seriji A protiv Rome, Lučano Spaleti neće moći da računa na Angisu i Rahmanija.

Naš predlog

Zanimljivo je da Roma na pet poslednjih međusobnih mečeva nije uspela da pobedi Napoli, a u tom periodu su Napolitanci ostvarili tri trijumfa, dok je dva puta bilo nerešeno.
Ipak, ovog puta smo mišljenja da je konačno došlo vreme za jedan trijumf “Vučice” u međusobnim duelima, kao i da je vreme za prvi poraz lidera na tabeli u sezoni, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičan koeficijent 2.90.


Na poslednja tri međusobna duela između Rome i Napolija nije bilo više od dva gola, smatramo da će ovog puta pasti makar toliko pogodaka, ali ne više od tri, zbog čega vam predlažemo da se opredelite za igru 2-3 gola koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Za kraj, za one koji su pomalo skeptični kada je u pitanju pobeda Rimljana na ovom susretu smatramo da je dupla šansa 1X i više nego pristojna varijanta, za šta je Meridianbet odredio koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.