Tip dana: Lil – Monako: Na severu hladan doček za Kneževe!

Nakon subote koja nam je donela nekoliko fenomenalnih susreta, treba istaći da je ponuda za klađenje fenomenalna i u nedelju, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lila i Monaka.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lil: Mogu li “Doge” do plasmana u neko od evropskih takmičenja?

Nakon one senzacionalne titule šampiona Francuske u sezoni 2020/21, prošla sezona nije bila uspešna za popularne “Doge” pošto je ovaj tim na kraju završio tek na desetoj poziciji na tabeli što znači da Lil nije izborio plasman u neko od evropskih takmičenja, što svakako jeste bio primarni cilj prošle sezone, a biće i ove, i kako sada stvari stoje biće to izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se domaćin ovog susreta nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Monako, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, pa će to biti lepa prilika za “Doge” da preskoče popularne “Kneževe” koji su bez ikakve sumnje jedan od glavnih kandidata za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, mada iz ove perspektive gledano, čelnike Lila će zadovoljiti i plasman u Ligu Evrope, a skoro izvesno i u Ligu konferencije.
Na poslednjih pet duela šampion Francuske od pre dve sezone je ostvario tri trijumfa i dva remija, a u prošlom kolu su izabranici Paula Fonseke slavili na veoma teškom gostovanju kod Strazbura, i to dosta lakše nego što su svi očekivali, pošto je taj duel završen rezultatom 0:3.
U 41. minutu Dejvid je pogodio iz penala za prednost gostiju. Isti igrač je u 76. minutu povisio na 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio iskusni Kabelja četiri minuta kasnije.
Bila je ovo treća pobeda za “Doge” na strani, koje su pored toga van svog terena jednom remizirali, ali i doživeli dva poraza.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada su izabranici Paula Fonseke odigrali pet mečeva na svom stadionu i ostvarili tri trijumfa, uz dva poraza, uz podatak da je Lil poslednja dva meča na svom terenu dobio i to prvo protiv Tuluza kada je bilo 2:1, a potom i protiv Lansa, pošto je taj susret završen minimalnom pobedom domaćina.
Inače, poslednji međusobni susret između Lila i Monaka je odigran krajem prošle sezone, a na tom susretu je tim sa stadiona “Luj II” slavio rezultatom 1:2.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, bivši trener Rome za ovaj duel neće moći da računa na Fontea, Andrea i Virdžinijusa.

Monako: Brutalne partije na strani!

Iz sezone u sezonu primarni cilj popularnih Kneževa je plasman u Ligu šampiona, i ako na taj način posmatramo stvari onda je sigurno da svi navijači ovog tima nemaju previše razloga za zadovoljstvo.
Naime, ono što se timu iz Kneževine dešava drugi put uzastopno je eliminacija u kvalifikacijama, pošto su izabranici Filipa Klemona bili lošiji u dvomeču sa PSV-om.
Monako se morao zadovoljiti drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a u ovom trenutku se francuski predstavnik nalazi na trećem mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Trabzon koji je u prošlom kolu demolirao Monako na svom stadionu, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 4:0.
Do sada su Kneževi ostvarili dva trijumfa u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope i to na gostovanju kod Crvene zvezde u prvom kolu kada je bilo 0:1, ali i na svom stadionu protiv aktuelnog šampiona Turske, pošto je taj duel na stadionu “Luj II” završen rezultatom 3:1.
Što se tiče francuskog šampionata, nakon ne baš najboljeg starta, fudbaleri Monaka kako vreme prolazi pružaju sve bolje partije, pa se u ovom trenutku izabranici Filipa Klemona nalaze na šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Lorijen, a upravo ta druga pozicija i jeste primarni cilj tima iz Kneževine, pošto to mesto na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Monako prekinuo jednu sjajnu seriju pobeda, pošto je na svom terenu samo remizirao protiv Klermona, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Treba napomenuti da se šestoplasirani tim na tabeli nije proslavio na domaćem terenu, ali zato na strani Monako igra fenomenalno, pa je tako ova ekipa na pet odigranih susreta ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Filip Klemon za ovaj veoma važan susret sa Lilom neće moći da računa na Agilara, Badiašila, Kamaru i Gebelsa.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Monako igra izuzetno dobro na strani ove sezone, pošto je ekipa iz Kneževine na pet odigranih susreta van svog terena ostvarila čak četiri trijumfa, uz samo jedan remi, i to na najtežem gostovanju u ligi kod PSŽ-a, pa smo mišljenja da ovaj tim neće doživeti poraz ni kod Lila, zbog čega vam savetujemo da odigrate duplu šansu X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.

Ako se osvrnemo malo na međusobne mečeve između ova dva kluba, doći ćemo do zaključka da nam ovi susreti uglavnom donose dosta golova, pa je logično da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.70.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, po našem mišljenju je Monako favorit na ovom duelu, a vrlo lako se može desiti da “Kneževi” postignu dva ili više golova na ovom nimalo prijatnom gostovanju, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.