Tip dana: Zenit – Soči: Mogu li gosti iz Sočija da pomrse konce aktuelnom šampionu Rusije?

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel ruske Premijer lige u kom će Zenit ugostiti Soči.
Meč između ova dva izuzetno kvalitetna tima je zakazan za 19 časova.

Zenit: Ima li Zenit dostojnu konkurenciju u Rusiji?

Fudbaleri Zenita godinama unazad vladaju ruskim fudbalom, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa bez većih problema došla do novog naslova prvaka.
Na kraju je tim iz Sankt Peterburga imao čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Soči, i treba istaći da se pitanje osvajača trofeja ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje.
Kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da ovo bude još jedno ne preterano interesantno izdanje najkvalitetnijeg ranga ruskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Sergeja Semaka nalaze na prvom mestu na tabeli ruske Premijer lige uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Spartak iz Moskve, koji ujedno ima i meč više, pošto je ekipa iz prestonice Rusije juče na svom terenu demolirala Himki, sa više nego ubedljivih 5:0.
Što se tiče Zenita, aktuelni šampion Rusije je do sada odigrao trinaest mečeva u Premijer ligi i ostvario čak deset trijumfa uz tri remija, što znači da klub iz Sankt Peterburga još uvek ne zna za poraz, što za mnoge poznavaoce ruskog fudbala nije iznenađenje, pošto je jasno kao dan da lider na tabeli ima daleko najjači igrački kadar.
U prošlom kolu su izabranici Sergeja Semaka slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Nižnjeg, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Ruku na srce, pre toga je Zenit odigrao jedan slab meč na gostovanju kod Fakela, koji je na kraju završen bez pobednika (1:1), međutim, ono što treba reći je da lider na tabeli i dalje drži sve u svojim rukama i eventualnim trijumfom na ovom susretu protiv Sočija bi stekao prednost od čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Spartak, što bi po svemu sudeći mogla da bude i nenadoknadiva razlika.
U ruskom Kupu koji se od ove sezone igra po nešto drugačijem modelu, Zenit se trenutno nalazi na deobi drugog mesta na tabeli grupe B uz isti broj bodova kao i Samara, a do sada je ova ekipa u drugom po kvalitetu ruskom takmičenju ostvarila dva trijumfa i dva poraza.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, trener Semak ovog puta neće moći da računa samo na Odoevskog, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za poslednji meč četrnaestog kola najkvalitetnijeg ranga ruskog fudbala.

Soči: Jako loše partije na strani!

Mimo svih očekivanja, fudbaleri Sočija su prošlu sezonu završili na sjajnom drugom mestu na tabeli, što bi da nije bilo sankcija zbog poznate situacije od strane UEFA ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pa otuda sigurno ostaje veliki žal što ovaj klub nije došao do istorijskog uspeha i prilike da se nadmeće sa najjačim evropskim klubovima.
Bilo kako bilo, na kraju je ova ekipa imala devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit, kod koga između ostalog večeras i gostuju, ali i tri boda više od trećeplasiranog Dinama iz Moskve, a ne treba zaboraviti da je Soči prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu konferencija eliminisan od Partizana.
U međuvremenu je Soči u letnjem prelaznom roku ostao bez nekoliko veoma bitnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na odlaske Kasijere i Rodirigaa u redove aktuelnog šampiona Zenita, koji je tako uspeo da oslabi tim koji je prošle sezone završio odmah ispod njih na tabeli.
Što se ovogodišnjeg izdanja ruske Premijer lige tiče, u ovom trenutku se Soči nalazi na osmom mestu na tabeli pa već sada možemo konstatovati da ova simpatična ekipa ove sezone pruža daleko slabije partije nego što je to bio slučaj prošle sezone.
Na poslednjih pet mečeva osmoplasirani tim na tabeli je ostvario dva trijumfa, isto toliko poraza i jedan remi, a možda i najveći problem Sočija ove sezone je to što ekipa nikako ne uspeva da veže nekoliko dobrih rezultata.
Primera radi, u prošlom kolu je aktuelni vicešampion Rusije doživeo poraz na gostovanju kod Samare, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Katastrofalno Soči igra na strani ove sezone, pošto su izabranici Vadima Garanina na sedam mečeva van svog terena ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak pet poraza.
Za razliku od očajnih partija na strani, osmoplasirani tim na tabeli i ove sezone igra dosta dobro na domaćem terenu gde je ovaj tim ostvario pet trijumfa i jedan remi, a u poslednjem susretu koji je Soči odigrao na domaćem terenu žrtva je bila Lokomotiva iz Moskve koja je poražena sa više nego ubedljivih 4:0.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Garanin za najteže gostovanje u ligi neće moći da računa na Angbana, dok je Zaika pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Zenit igra fenomenalno ove sezone, dok se Soči nije proslavio na strani, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.76.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel u Sankt Peterburgu donese pregršt golova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.07.

Vrlo interesantna je i kombinacija igara 1-1&3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.39.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.