Derbi dana: Crvena zvezda – Trabzon: Zvezda se sveti za poraz na obali Crnog mora i hvata poslednji voz!

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto su na programu mečevi petog kola Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će Crvena zvezda ugostiti Trabzon.
Susret između aktuelnog srpskog i turskog šampiona je zakazan za 21h.

Crvena zvezda: Mogu li crveno-beli do novog plasmana u nokaut fazu?

Nažalost, crveno-beli ponovo nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, pošto je najtrofejniji srpski klub eliminisan u plej-ofu od Makabija, nakon čega je ostavku podneo Dejan Stanković, a sve to nakon trećeg neuspelog pokušaja da se domogne plasmana u elitno takmičenje.
U međuvremenu je na klupu Zvezde seo Miloš Milojević, koji kako vreme prolazi polako ali sigurno pokazuje da klub nije nimalo pogrešio njegovi angažovanjem.
Naime, u Superligi se aktuelni šampion trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na Partizan, što bi po svemu sudeći mogla da bude dovoljna bodovna zaliha za petu uzastopnu titulu kluba sa stadiona “Rajko Mitić” ako uzmemo u obzir koliko teško i Crvena zvezda i Partizan gube bodove u domaćem šampionatu.
U prošlom kolu je Zvezda slavila na veoma teškom gostovanju kod Radničkog iz Niša i to nakon gola Aleksandra Pešića u poslednjim trenucima susrta, a na sve to je i Partizan samo remizirao na svom terenu protiv Javora (3:3), i sigurno je da zbog svega toga četa Miloša Milojevića u veoma lepom raspoloženju dočekuje ovaj duel sa Trabzonom.Do sada su crveno-beli odigrali četiri meča u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju i iako se trenutno najtrofejniji srpski klub nalazi na poslednjem mestu na tabeli, daleko od toga da je Zvezda razočarala.
U prvom kolu je trener Miloš Milojević postavio fantastičnu taktiku za meč sa Monakom, koja bi vrlo verovatno bila dovoljna makar za jedan bod, da nije bilo trenutka nepažnje Slavoljuba Srnića koji je napravio penal koji su fudbaleri tima iz Kneževine lako pretvorili u pogodak.
U drugom kolu je aktuelni srpski šampion verovatno odigrao i svoju najslabiju partiju u evropskim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina i doživeo poraz na gostovanju kod Trabzona, kada je bilo 2:1, a utisak je da je turski tim dosta lakše slavio nego što to rezultat pokazuje.
Ipak, izabranici Miloša Milojevića su se probudili u trećem kolu i bez većih problema na svom terenu demolirali Ferencvaroš, a taj susret je završen rezultatom 4:1.
Nažalost, u četvrtom kolu je Zvezda poražena od istog rivala u Mađarskoj, kada je bilo 2:1, a po mnogim mišljenjima su crveno-beli i pored tog poraza bili bolji tim na terenu.
Računica je jasna, ukoliko aktuelni srpski šampion želi da dođe do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, prosto mora da slavi na domaćem terenu protiv Trabzona, što zapravo i nije toliko nerealno, s obzirom da turski predstavnik igra katastrofalno na gostovanjima u ovogodišnjem izdanju drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Miloš Milojević ovog puta neće moći da računa na Sanoga što će svakako biti ogroman hendipek za crveno-bele, a po poslednjim informacijama koje stižu iz prestonice, na poziciji zadnjeg veznog bi opet mogli da vidimo Slavoljuba Srnića, pošto, kako sada stvari stoje Kangva nije u potpunosti oporavljen od blaže povrede.

Trabzon: Turski šampion drži sve u svojim rukama!

Ekipa Trabzona je prošle sezone mimo svih očekivanja došla do titule šampiona Turske, i to prvi put nakon čak 38 godina, što je svakako bio povod za veliko slavlje navijača ovog tima.
Na kraju je aktuelni prvak imao čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče, a deluje da bi ta prednost bila još i veća da Trabzon u poslednjih nekoliko mečeva nije odigrao nešto slabije nego većim delom šampionata, što je donekle bilo i očekivano pošto je ovaj tim imao ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Nažalost, ta titula ovoj ekipi nije donela plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto je Trabzon zaustavljen na korak od ulaska u Ligu šampiona, pa se četa Abdulaha Avčija morala zadovljiti sa plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Što se ovogodišnjeg izdanja turske Superlige tiče, u ovom trenutku se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Fenerbahče, pa kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da ova dva tima ponovo vode veliku bitku za naslov prvaka, uz konstataciju da u ovom trenutku Fener ima i meč manje.
U poslednjem kolu nacionalnog šampionata, Trabzon je odigrao jedan ne baš najbolji meč, ali je i pored toga ova ekipa slavila na domaćem terenu protiv Sivasa, u duelu koji je završen rezultatom 1:0, a jedino gol delo je legendarnog Mareka Hamšika, koji igra na visokom nivou ove sezone.
U Ligi Evrope Trabzon igra promenljive partije, tačnije, turski šampion igra fenomenalno na domaćem terenu, ali i poprilično loše na strani.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Abdulaha Avčija nalaze na drugom mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova, što je za tri boda manje u odnosu na prvoplasirani Ferencvaroš, ali i za tri boda više u odnosu na poslednjeplasiranu Crvenu zvezdu, kod koje Trabzon kao što smo već napomenuli i gostuje u ovom kolu.
U prvom kolu je turski šampion doživeo poraz na gostovanju kod Ferencvaroša kada je bilo 3:2, a svakako poražavajuće deluje podatak da je ovaj tim postigao čak dva gola sa igračem manje.
U drugom kolu je četa trenera Avčija koji radi sjajan posao u ovom klubu slavila na svom terenu protiv Crvene zvezde rezultatom 2:1, i to dosta lakše nego što rezultat pokazuje.
Usledio je bolan poraz na gostovanju kod Monaka kada je bilo 3:1, da bi istu ovu ekipu Trabzon na svom terenu demolirao rezultatom 4:0, čime je i pretekao tim iz Kneževine na drugom mestu na tabeli, pošto ima bolji međusobni skor, što bi na kraju moglo da bude veoma važno.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Trabzona neće moći da računa na petoricu fudbalera, i to na Višću, Tokoza, Gediklija, Đaninija i Asana.

Naš predlog

Poznato je koliko dobro crveno-beli igraju na domaćem terenu u evropskim takmičenjima, a isto tako treba naglasiti i da se Trabzon do sada nije proslavio na gostovanjima, pošto je aktuelni šampion Turske na dva odigrana meča van svog terena u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope doživeo isto toliko poraza uz čak šest primljenih golova, pa vam zbog svega toga savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.15.

Kao što smo već napomenuli, Trabzon u proseku na mečevima na strani prima tri gola, a vrlo lako se može desiti da izabranici Miloša Milojevića na ovom susretu postignu dva ili više za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 2.07.

Generalno, sva je prilika da nas očekuje jedan efikasan duel na stadionu “Rajko Mitić” bez obzira što je ulog ogroman, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.