Najava i analiza: Bundesliga, 12. kolo: Dva direktna okršaja timova iz Lige šampiona, Bajern protiv Majnca, lider dočekuje Menhengladbah

Nemački klubovi imaju veliku ulogu u evropskim kupovima ove sezone. Ovo je jedina liga koja ima pet predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona, a videćemo koliko će njih izboriti plasman u osminu finala. I Bundesliga je mnogo zanimljivija nego što se to moglo pretpostaviti. Posle 12 kola u vođstvu je Union Berlin, ali je desetostruki uzastopni šampion Bajern u naletu i pitanje je trenutka kada će prestići Berlince. U ovom kolu međusobno se sastaju četiri tima iz Lige šampiona, Ajntraht dočekuje Dortmund, a Lajpcig ekipu Leverkuzena. Union će pokušati da pobedi Menhengladbah i ostane na čelu tabele pošto je teško očekivati kiks Bajerna u duelu sa Majncom. Kvote iz najave su podložne promenama.

Verder – Herta – 3+ @ 1.63 u MaxBet

”Zeleni” polako popuštaju ali je njihov glavni cilj opstanak u Bundeligi pošto su prošle sezone igrali u Cvajti. Verder je pre ispadanja bio rekorder po broju odigranih mečeva u elitnom rangu, ali ga je kasnije pretekao Bajern. Posle 11 kola Verder je na 11. mestu sa 15 bodova. U dva prethodna kola doživeli su poraze, prvo na svom Vezeru od Majnca a onda i na gostovanju u Frajburgu. Između ta dva poraza ispali su i iz DFB kupa, a izbacio ih je drugoligaš, ekipa Paderborna. Sada igraju jedan od važnijih mečeva u sezoni. U goste im dolazi Herta iz Berlina, tim koji je niz od pet utakmice bez pobede prekinuo u prethodnom kolu kada je na svom terenu pobedio Šalke, još jednog povratnika u Bundesligu. U tih pet utakmica u kojima nisu pobedili, Berlinci su samo jednom izgubili, pa se može reći da su u mnogo boljoj formi nego na početku sezone. To se još nije preterano odrazilo na tabelu, oni su na 13. mestu a isključivi razlog je činjenica da imaju samo dve pobede u prvih 11 kola. U Bremenu mora biti dosta golova, a tza 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.63.

Bajern – Majnc – 1,4+ @ 2.13 u Meridianbet

Bavarci su uspostavili radnu temperaturu i vezali su pet pobeda u tri takmičenja. U Ligi šampiona su pobedili Viktoriju u Plzenju i Barselonu u Kataloniji, Augzburg u DFB kupu, te Frajburg i Hofenhajm u Bundesligi. Postigli su na tih pet mečeva 19 golova, a samo su protiv Frajburga igrali na svojoj Alijanc areni. Bili su efikasni i ranije, ali nam se sada čini da su nezaustavljivi. Majnc je u odličnoj formi, u prošlom kolu je sa 5:0 pobedio Keln, a pre toga je trijumfovao i u Bremenu. Između ta dva trijumfa slavili su i u kupu protiv Libeka na strani. Na ta tri meča nisu primili gol, a dali su deset. Po trenutnoj formi ovo bi trebalo da bude derbi, ali je svima jasno da su domaći apsolutni favoriti i da sve osim ubedljive pobede Bajerna može da se podvede pod senzaciju. U prethodnoj sezoni Bajern je, ukupno gladno, bio slabiji od Majnca u međusobnim odmeravanjima snaga. U Minhenu je bilo 2:1 za tim iz Bavarske, ali je Majnc slavio sa 3:1 na svom terenu, ali je to bilo tek u 32. kolu kada je Bajern već obezbedio novu titulu. Jedinica je izvesna, ali bi i gosti mogli do nekog gola, pa je naš predlog 1,4+ sa kvotom 2.13 u kladionici Meridianbet.

Lajpcig – Leverkuzen – 1x,GG @ 2.10 u MaxBet

Odličan utisak su dva nemačka predstavnika ostavila u Ligi šampiona u utorak i sredu. Lajpcig je naneo prvi poraz u sezoni aktuelnom šampionu Evrope Realu, pobedili su ga sa 3:2, dok je Bajer ostao neporažen protiv drugog madridskog kluba Atletika na Sivitas Metropolitanu. Tezultat od 2:2 ne donosi plasman Leverkuzenu u osminu finala, ali je otpisao ”Kolćonerose” i ostavio šansu da Bajer nastavi makar u Ligi Evrope na proleće. Ekipi Ćabija Alonsa sada je mnogo važnije da počnu da pobeđuju u Bundesligi i pobegnu iz donjeg dela tabele. Trenutno su tek na 15. mestu, tik iznad zone ispadanja, a imaju samo dve pobede u prvih 11 kola. ”Bikovi” su popravili formu u odnosu na start sezone. I oni su, kao i Leverkuzen, menjali trenera pa je Tedeska zamenio Marko Roze, čovek koji je prethodno vodio dve Borusije. Napredak je vidljiv, Lajpcig je u poslednjih osam utakmica pobedio šest puta i dva puta remizirao, kada gledamo sva tri takmičenja u kojima nastupa. Na poslednjih šest utakmica između Lajpciga i Leverkuzena samo je jednom bilo više od dva gola, a čak tri puta je bilo 1:1. Nekako nam je i sada takav rezultat na pameti, pa predlažemo duplu šansu na domaćina uz obavezno po gol na obe strane. Za 1x,GG kvota je 2.10 u kladionici MaxBet.

Štutgart – Augzburg – x2 @ 1.94 u Mozzartbet

Sudeći po rezultatu poslednje dve utakmice na domaćem terenu zaključili bismo da je Štutgart u sjajnoj formi. Prvo su pobedli Bohum sa 4:1, a onda u DFB kupu Arminiju sa 6:0. Međutim, u prošlom kolu su izgubili sa 5:0 u Dortmundu i pokazali da su još dalkeo od želejnih izdanja. Borba za opstanak je, čini nam se, suđena za ”Švabe” ove sezone. Trenutno su na 16. mestu, onom koje donosi plasman u baraž na kraju sezone. Trijumf nad Bohumom je bio veoma važan, pogotovo jer je bio prvi, i za sada, jedini, u prvenstvu. Na drugoj strani Augzburg igra iznad očekivanja. Njima je predviđana žestoka borba za očuvanje statusa, a posle 11 kola oni su na 12. mestu sa solidnih 14 bodova. Ovaj tim je posebno uspešan na gostovanjima, pobedio je tri puta na pet utakmica na strani i sigurno je da u Štutgart odlazi po bodove. Možda je meč važniji za domaćina, ali nam se čini da gosti neće teren napustiti pognute glave. Naš predlog je dupla šansa na goste, a za x2 koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.94.

Volfsburg – Bohum – 1 @ 1.69 u CircusBet

Ne možemo prenebregnuti činjenicu da je Bohum počeo da igra mnogo bolje i pobedio je u dva meča u kojima su mu davane male šanse. Ako je trijumf nad Ajntrahtom protumačen tako da su gosti više mislili o Ligi šampiona, onda je pobeda nad Union Berlinom, i dalje aktuelnim liderom, potvrda ranije iznesenog. I dalje je Bohum u teškoj situaciji, nalaze se na pretposlednjem mestu sa 7 bodova, samo jednim više od poslednjeg Šalkea. U gostima su katastrofalni, na pet utakmica u prvenstvu izgubili su na svakoj, a jedino su dva puta pobeđivali u DFB kupu, doduše protiv nižerazrednih protivnika. Zanimljivo je da njihov sadašnji rival nije baš preterano uspešan kao domaćin. Volfsburg je pobedio samo Štutgart na Folksvagen areni, a još tri puta je igrao nerešeno. Jedini poraz doživeli su od Kelna. U prošlom kolu ”Vukovi” su uzeli bod u Leverkuzenu, sa njim su stigli do ukupno 11 što je u ovom momentu dvoljno samo za 14. mesto. U prošloj sezoni nismo se nagledali golova u dva duela ove dve ekipe, oba puta je tim koji je bio domaćin slavio sa 1:0. Možda i sada bude isto, a pobeda Volfsburga ne bi smela da izostane. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.69.

Ajntraht – Dortmund – GG3+ @ 1.80 u Meridianbet

U 5. kolu Lige šampiona Ajntraht je pobedio a Dortmund odigrao nerešeno, ali su ”Milioneri” obezbedili plasman u osminu finala, dok je ”Orlovima” neophodno da pobede i u poslednjem kolu. Ajntraht je pobedio Marsej na svom terenu, ali mu nije odgovarao remi u Londonu, pa je za osvajanje makar drugog mesta u grupi neophodno da slave u poslednjem kolu u Lisabonu. Za to vreme Dortmund je odigrao miroljubivih 0:0 protiv strašnog Sitija i zajedno sa engleskim šampionom ide u nokaut fazu. Mogao je Siti da pobedi na Signal Iduna parku ali je udarac Mareza dsa bele tačke odbranio golman Dortmunda Kobel. Treba očekivati dobar meč u Frankfurtu u kome će domaćin malo razmišljati i o gostovanju u Lisabonu dok gosti nemaju problem zbog utakmice u Kopenhagenu. U prethodnom kolu domaćeg prvenstva Ajntraht je pobedio u Menhengladbahu, odigravši sjajan meč, a ništa manje uspešna nije bila Borusija koja je sa 5:0 pobedila Štutgart u Dortmundu. U prošloj sezoni Dortmund je dobio oba meča protiv Ajntrahta, a na te dve utakmice palo je 12 golova. Očekujemo i sada goleadu, a GG3+ nam se čini kao najrealnije. Za ovaj tip koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.80.

Union Berlin – Menhengladbah – T12+ @ 2.05 u Mozzartbet

Niz od pet uzastopnih pobeda u tri takmičenja Union je prekinuo prošle sedmice porazom u Bohumu, koji je malo ko očekivao. I pored tog neuspeha ostali su na vrhu tabele ali im je Bajern prišao na bod, a Frajburg na dva zaostatka. I pored tog poraza sve ovo što je tim iz Berlina uradio je fantastično. I dalje im svi gledaju u leđa u Bundelsigi, i neće biti iznenađenje ako ih sledeće godine budemo gledali u Ligi šampiona. Od ulaska u elitu Union je stalno podizao lestvicu i ne sumnjamo da će to uraditi i ove sezone. U gosti im doazi Menhengladbah koji je doživeo dva teška udarca u samo nekoliko dana. Prvo su ispali iz DFB kupa od drugoligaša Darmštata, da bi onda u prvenstvu izgubili od još jednog tima iz pokrajine Hesen, ovog puta Ajntrahta iz Frankfurta i to na svom terenu sa 3:1. Pod lupom je i trener Danijel Farke, trenutno 9. mesto ne zadovoljava ambicije ovog kluba, pogotovo jer nemaju obaveze u Evropi ove sezone. Ovo će biti veliki ispit za Union posle koga ćemo videti koliko dugo je ovaj tim spreman da se suprotstavi najboljim nemačkim klubovima. Naš predlog je domaćin daje dva gola, pošto verujemo u ekipu koju odlično vodi Švajcarac Urs Fišer. Za T12+ koeficijent je 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Šalke – Frajburg – T22+ @ 1.85 u MaxBet

Šalke je prošle sezone igra u Cvajti, ali nam se čini da su sada još teži dani pred njima, mada ni ovi iza njih nisu bili ništa bolji. Nekadašnji šampion Nemačke i osvajač Kupa UEFA nalazi se na poslednjem mestu sa samo 6 bodova iz 11 kola. Posle poraza u DFB kupu od Hofenhajma otpušten je trener Frank Kramer, a nakon neuspeha u Berlinu protiv Herte otišao je i sportski direktor Ruven Šroder. Tako obezglavljeni ”kraljevsko-plavi” moraju na megdan odličnom Frajburgu, trećeplasiranom timu u Bundesligi. U Berlinu je tim vodio privremeni trener Matijas Krojcer i moramo priznati da Šalke uopšte nije izgledao loše, ali je bio bez sreće. Protiv Frajburga će im trebati i sreća, gosti su već tri puta pobedili na strani, dva puta remizirali i izgubili samo od Bajerna u Minhenu. U prošlom kolu su pobedili Verder na svom Evropa parku, dok je Šalke u seriji od šest poraza, računajući i poraz u DFB kupu. Teško je očekivati da će tim iz Gelzenkirhena sada prekinuti niz neuspeha, pa bi možda i bod bio puna kapa za Šalke. Naš predlog je gost daje barem dva gola, a za T22+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.85.

Keln – Hofenhajm – x2,2+ @ 1.67 u Meridianbet

Potpuno neočekivano je Keln upao u krizu igre i rezultata, pa je na dva prethodna gosotvanja u Bundesligi primio po pet golova, prvo u Menhengladbahu, kada je barem dao dva, i u Majncu gde nije uspeo da zatrese mrežu rivala. Pali su ”Jarčevi” na 10. mesto na tabeli i srećom po njih da su preokrenuli protiv Augzburga na prethodnom meču na svom Rajn Energiju, inače bi bili još niže. Keln je na dve prethodne utakmice na svom stadionu u Bundesligi slavio sa po 3:2 protiv Dortmunda i Augzburga, a očekujemo dosta golova i u meču protiv Hofenhajma. Gosti su izgubili od Bajerna u prošlom kolu u svom Sinshajmu, ali su pre toga dva puta ubedljivo savladali Šalke, prvo kao gosti u Bundesligi, a onda i u DFB kupu na svom terenu. Neverovatan je podatak da je Ho slavio na poslednjih osam utakmica protiv Kelna, četiri puta na svom terenu i četiri puta u Kelnu. Poslednju pobedu ”Jarčevi” su protiv Hofenhajma ostvarili u proleće 2015. godine. Sve ukazuje na novi trijumf tima iz malenog Sinshajma, ali će naš predlog biti dupla šansa na goste uz bar dva gola ukupno. Za x2,2+ koeficijent je 1.67 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.