Tip dana: Ajntraht – Dortmund: “Orlovi” i “Milioneri” rešavaju domaće zadatke pre evropskih ispita!

U subotu nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Dojč Bank Parku” gde će fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta ugostiti Borusiju Dortmund.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Ajntraht Frankfurt: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Prošla sezona je bila i više nego uspešna za fudbalera Ajntrahta iz Frankfurta, koji su posle 42 godine došli do evropskog trofeja.
Naime, popularni “Orlovi” su došli do trofeja u Ligi Evrope, i to nakon pobede u velikom finalu nad ekipom Rendžersa, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Da stvari budu još bolje, sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu šampiona, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Ajntraht gledamo u nokaut fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Posle pet odigranih kola izabranici Olivera Glasnera koji radi sjajan posao u ovom klubu se nalaze na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Sporting, a za prolaz dalje će nemačkom predstavniku biti potrebna pobeda na gostovanju u Lisabonu u poslednjem kolu, što neće biti nimalo lak zadatak svakako.
U prošlom kolu Lige šampiona je Ajntraht odigrao jedan sjajan meč pred svojim navijačima i savladao francuski Marsej, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Što se tiče Bundeslige, i tu stvari idu po planu, pošto se u ovom trenutku četa trenera Glasnera nalazi na četvrtom mestu na tabeli, a poznato je da je ta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u elitno takmičenje.
U ovom trenutku ekipa iz Frankfurta ima samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Union Berlin, ali i samo bod viška u odnosu na petoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, koja im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
U prošlom kolu je aktuelni osvajač Liga Evrope odigrao još jedan sjajan meč i slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Menhengladbaha, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Kada se radi o izostancima za ovaj veoma važan duel sa Borusijom iz Dortmunda, Oliver Glasner ovog puta neće moći da računa na Hasebea, Butu i Knaufa, dok je Lenc pod velikim znakom pitanja.

Dortmund: Mogu li “Milioneri” do plasmana u Ligu šampiona?

Dortmund je prošle sezone došao do primarnog cilja, a to je svakako plasman u Ligu šampiona, a na kraju su popularni “Milioneri” završili na drugom mestu na tabeli, iza neprikosnovenog Bajerna.
Ono što se mora napomenuti, je da je tim sa “Signal Iduna Parka” u letnjem prelaznom roku ostao bez Halanda koji je potpisao za Mančester Siti, a da stvari budu gore po nekadašnjeg šampiona Nemačke pobrinuo se Ale, kome je dijagnostikovan rak testisa, i kako sada stvari stoje veliko je pitanje da li će bivši fudbaler Ajaksa zaigrati ove sezone, iako se juče u nemačkim medijima pojavila informacija da je sjajni napadač počeo sa treninzima.
Bilo kako bilo, sva je prilika da Dortmundu predstoji velika borba do kraja šampionata za plasman u Ligu šampiona, a u ovom trenutku se “Milioneri” nalaze na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, kod koga gostuju u ovom kolu, što će biti svakako lepa prilika da Borusija zasedne na četvrtu poziciju.
U prošlom kolu je nakon tri susreta bez poraza četa Marka Rozea odigrala jedan fantastičan meč na svom terenu protiv Štutgarta, i slavila bez većih problema sa više nego ubedljivih 5:0.
Što se tiče Lige šampiona, Borusija je u prošlom kolu i definitivno potvrdila plasman u nokaut fazu, što je bez ikakve sumnje bio jedan od priorieta za ovaj deo sezone, a možda i za čitavu sezonu, pošto je poznato da Dortmund u svom prošlom učešću u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju nije uspeo da dođe do plasmana u osminu finala.
U prošlom kolu je tim sa “Signal Iduna Parka” odigrao jedan dosta dobar meč na svom terenu i remizirao sa favorizovanim Mančester Sitijem, a mimo svih očekivanja je taj duel završen bez golova, iako treba podsetiti da je Marez na početku drugog poluvremena propustio da realizuje jedanaesterac.
Napomenimo još i da je vicešampion Nemačke do sada odigrao sedam mečeva na strani u svim takmičenjima i nije se proslavio, pošto je u tom periodu Dortmudn doživeo četiri poraza uz tri trijumfa.
Kada su u pitanju izostanci za ovo veoma važno gostovanje kod Ajntrahta koji u poslednje vreme igra fenomenalno, Marko Roze ovog puta neće moći da računa na Rojsa, Menijea, Alea, Dahua, Gitensa i Bauzu, dok je sjajni levi bek Gerero pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Pre svega, kao što smo već napomenuli, Ajntraht igra sjajno u poslednje vreme i mišljenja smo da učesnik Lige šampiona neće doživeti poraz ni na ovom susretu zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.57.

Sva je prilika da nas na “Dojč Bank Parku” očekuje dosta golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.43.

Za kraj, Dortmund na tri poslednja meča na strani ima isto toliko poraza, a kako ovog puta gostuje kod Ajntrahta koji sija na domaćem terenu u poslednje vreme, hrabro vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.