Najava i analiza: La Liga, 12. kolo: Lak posao za lidera na tabeli, “slepi miševi” goste Barsu, može li Elče konačno do prvog trijumfa?

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi dvanaestog kola španske La Lige u kom ovog puta neće biti nekog većeg derbija, uz konstataciju da se barem po imenima klubova najzanimljiviji meč igra na “Mestalji” gde će fudbaleri Valensije ugostiti Barselonu.
Real Madrid ne bi smeo da ima većih problema na svom terenu protiv Đirone, dok trećeplasirani Atletiko Madrid gostuje kod Kadiza.
Veoma interesantno bi moglo da bude i na “Anoeti” gde će Sosijedad dočekati Betis što će ujedno biti i duel između četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe na tabeli.
Od ostalih susreta izdvajamo duel u Baskiji u kom će Atletik Bilbao ugostiti Viljareal.

Majorka – Espanjol – 3+ @ 2.48 u Meridianbet

Prvi duel dvanaestog kola španske La Lige se igra na Majorci gde će istoimena ekipa ugostiti Espanjol.
U ovom trenutku se Majorka nalazi na odličnom dvanaestom mestu na tabeli i ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo da bude jedna poprilično lepa sezona za sve navijače ovog kluba.
U prošlom kolu je dvanaestoplasirani tim na tabeli slavio protiv Valensije u gostima, a taj duel na “Mestalji” je završen rezultatom 1:2, što je bila treća pobeda za Majorku u sezoni, a prva posle četiri vezana susreta bez trijumfa.
U goste im dolazi Espanjol koji igra nešto slabije nego što smo očekivali, a u prošlom kolu su Katalonci na svom terenu remizirali protiv poslednjeplasiranog Elčea, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Na gostovanjima je manje poznat klub iz Barselone ove sezone odigrao pet mečeva i ostvario jedan trijumf, dva remija i dva poraza.
I jedni i drugi umeju da odigraju mečeve sa velikim brojem golova, što nas vrlo lako može zadesiti i na ovom susretu pa je logično da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.48.

Almerija – Selta – GG @ 1.85 u Maxbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra u Andaluziji gde će fudbaleri Almerije ugostiti Seltu. I pored sjajne igre u prošlom kolu na gostovanju kod Viljareala, Almerija je nažalost doživela poraz i to nakon gola koji je ova ekipa primila u poslednjim sekundama utakmice.
Trenutno se povratnik u društvo najboljih nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Što se tiče Selte, klub iz Viga poslednjih godina pruža neverovatno promenljive partije u prvenstvu, a to je između ostalog slučaj i ovog puta, pa se trenutno Selta nalazi u donjem delu tabele, preciznije na trinaestoj poziciji.
U prošlom kolu je trinaestoplasirani tim na tabeli remizirao na domaćem terenu protiv Hetafea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Almerija u poslednje vreme igra dosta dobro na svom stadionu, dok je poznato da Selta može da bude veoma neugodan gost, pa se vrlo lako može desiti da oba tima postignu gol na ovom susretu što Maxbet ceni sa kvotom 1.85.

Kadiz – Atletiko Madrid – 2 @ 1.64 u Meridianbet

Kadiz se nakon jedanaest odigranih mečeva nažalost nalazi na devetnaestom mestu na tabeli za koje je poznato da na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli doživeo težak poraz na gostovanju kod Rajo Valjekana, pošto je taj susret u Valjehasu završen rezultatom 5:1, što je bio već šesti poraz za Kadiz, koji je pored toga ostvario jedan trijumf i četiri puta remizirao.
U goste Kadizu dolazi Atletiko Madrid koji nažalost nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona posle baš dosta vremena, i to pošto je ova ekipa samo remizirala na svom terenu protiv Leverkuzena (2:2), uz promašen jedanaesterac Karaska u devetom minutu sudijske nadoknade.
Što se tiče La Lige, u prošlom kolu su Madriđani slavili na veoma važnom gostovanju kod Betisa, a taj duel u Andaluziji je završen rezultatom 1:2.
Vremena za tugovanje zbog ispadanja iz Lige šampiona nema, i mišljenja smo da će se četa Čola Simeonea brzo oporaviti od toga i slaviti na gostovanju kod Kadiza za šta je Meridianbet pripremio kvotu 1.64.

Sevilja – Rajo Valjekano – 1 @ 1.95 u Mozzartbet

Fudbaleri Sevilje u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj meč sa Rajo Valjekanom, pošto je ova ekipa u utorak ostvarila veoma važan trijumf u petom kolu Lige šampiona, kojim su Andalužani obezbedili plasman u šesnaestinu finala Liga Evrope, a poznato je koliko dobro Sevilja po tradiciji igra u ovom takmičenju, koje je poslednji put osvojeno 2020. godine.
Što se tiče La Lige, u prošlom kolu su izabranici Horhea Sampaolija doživeli novi poraz i to na gostovanju kod Reala, pa je pobeda na ovom duelu svakako imperativ.
U goste im dolazi Rajo Valjekano koji igra dosta dobar fudbal ove sezone, što smo najbolje videli u prošlom kolu kada su Falkao i drugari remolirali Kadiz na domaćem terenu, a taj duel u Valjehasu je završen sa više nego ubedljivih 5:1.
Ipak, isto tako ne treba zaboraviti da Rajo po tradiciji igra dosta slabije na strani nego na domaćem terenu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.95.

Valensija – Barselona – 2 @ 1.64 u CircusBet

Valensija je u poslednje vreme uprskala sve ono dobro što je gradila od samog starta šampionata. Naime, “slepi miševi” na tri poslednja susreta ne znaju za trijumf, zbog čega je četa Đenara Gatuza pala na deveto mesto na tabeli.
U prošlom kolu je tim sa “Mestalje” poražen na svom terenu od Majorke, što je za mnoge bilo veliko iznenađenje, a taj susret je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče Barselone, Katalonci su ponovo dobrano razočarali sve svoje navijače u Ligi šampiona, pošto su nakon poraza od Bajerna na “Kamp Nou” izgubljene sve šanse za plasmanom u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
I ovog puta je tim iz Minhena demonstrirao silu i slavio na gostovanju kod ljutog rivala sa više nego ubedljivih 0:3.
Za utehu, Barselona je vezala dva trijumfa u La Ligi, ali i dalje ovaj klub ima tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real.
Sigurno je da je pobeda moranje za izabranike Ćavija, a sve to kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.64.

Osasuna – Valjadolid – 3+ @ 2.09 u Meridianbet

Iz sezone u sezonu Osasuna igra sve bolji fudbal, pa je pravo pitanje može li tim iz Pamplone konačno da se uključi u borbu za poziciju koja na kraju šampionata donosi plasman u neko od evropskih takmičenja.
U ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na osmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Atletik Bilbao.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli uspeo da odoli na gostovanju kod Đirone, a taj meč u Kataloniji je završen rezultatom 1:1.
U goste im dolazi Valjadolid koji je nakon očajnog starta šampionata vezao dva fenomenalna meča. Prvo je jedanaestoplasirani tim na tabeli na svom terenu demolirao Seltu rezultatom 4:1, da bi u prošlom kolu savladan Real Sosijedad koji je na taj susret došao sa pet vezanih trijumfa.
Poznato je da Osasuna igra sjajno na domaćem terenu, ali nam ipak ovde pored toga više miriše na golove, zbog čega vam savetujemo da se opredelite za igru 3+ uz kvotu 2.09 u Meridianu.

Real Madrid – Đirona – 1-1 @ 1.63 u Mozzartbet

Real Madrid je slobodno možemo reći trijumfalno završio seriju važnih mečeva u La Ligi, pošto je ova ekipa posle pobeda nad Atletiko Madridom i Barselonom, u prošlom kolu na svom terenu savladala i Sevilju, a taj duel na “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 3:1.
Nažalost, u Ligi šampiona su Madriđani poraženi na gostovanju kod Lajpciga kada je bilo 3:2, ali i dalje kraljevski klub drži sve u svojim rukama i za plasman na prvo mesto u grupi biće dovoljan trijumf u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Seltika, što se ne bi smelo dovesti u pitanje.
U goste im dolazi Đirona koja trenutno zauzima osamnaestu poziciju na tabeli koja ja ujedno i poslednja koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu su Katalonci odigrali jedan dobar meč na svom terenu protiv Osasune, koji je na kraju završen rezultatom 1:1.
Madriđani zaista ne bi smeli da imaju većih problema na ovom susretu, a za očekivati je da četa Karla Ančelotija od prvog minuta krene ofanzivno ka golu gostiju zbog čega vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.63.

Atletik Bilbao – Viljareal – GG @ 1.78 u Maxbet

U najavi ovog meča vidimo da je ovo susret između dva tima koja će dati sve od sebe da naredne sezone nastupaju u nekom od evropskih takmičenja, a utisak je da bi po meri obe ekipe bila Liga Evrope.
Bilbao se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli, međutim tim iz Baskije ima ogromnih problema u poslednje vreme, pošto ova ekipa na četiri poslednja susreta ne zna za trijumf.
U prošlom kolu je šestoplasirani tim na tabeli doživeo težak poraz na gostovanju kod Barselone, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 4:0.
Što se tiče Viljareala, “žuta podmornica” je u međuvremenu nakon odlaska Emerija imenovala novog trenera, a to je postao Kike Setjen koji je ne tako davno trenirao Barselonu.
U ovom trenutku se tim sa “El Madrigala” nalazi na sedmom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa na svom stadionu savladala Almeriju i to nakon gola u poslednjim trenucima susreta.
Vrlo lako se može desiti da i jedan i drugi tim u Baskiji postignu makar po gol, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Maxbet odredio koeficijent 1.78.

Real Sosijedad – Betis – 3+ @ 2.01 u Meridianbet

Sosijead igra sjajno ove sezone što nam najbolje pokazuje trenutno četvrto mesto na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je davnašnji cilj tima sa “Anoete”.
U prošlom kolu su David Silva i drugari prekinuli jednu sjajnu seriju pobeda i to pomalo i neočekivano na gostovanju kod Valjadolida, pošto je na tom susretu domaći tim slavio rezultatom 1:0.
Na domaćem terenu je do sada Sosijedad odigrao pet mečeva i ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, uz podatak da je četvrtoplasirani tim na tabeli na tri poslednja susreta na “Anoeti” ostvario isto toliko trijumfa.
Sa druge strane, Betis je u prošlom kolu poražen na domaćem terenu od Atletiko Madrida, pa su Andalužani pali na petu poziciju na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Sosijedad.
Za očekivati je da oba tima idu na trijumf, a sve to nam vrlo lako može doneti dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.01.

Elče – Hetafe – 1 @ 2.65 u CircusBet

Poslednji duel dvanaestog kola španske La Lige se igra u Alikanteu gde će fudbaleri Elčea ugostiti Hetafe.
Nažalost, kako sada stvari stoje Elče je najozbiljniji kandidat da na kraju šampionata napusti najkvalitetniji rang španskog fudbala, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda.
Poražavajuće zvuči podatak da Elče do sada nema nijedan trijumf, a u prošlom kolu je “fenjeraš” odigrao jedan solidan meč na gostovanju kod Espanjola, kada je bilo 2:2.
Što se tiče Hetafea, i tim iz predgrađa Madrida je sasvim sigurno jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje, uz konstataciju da se ovaj tim trenutno nalazi van opasne zone, ruku na srce uz samo bod viška u odnosu na osamnaestoplasiranu ekipu na tabeli.
Nakon jedanaest odigranih mečeva mišljenja smo da je konačno došlo vreme za prvi trijumf Elčea, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.