Derbi dana: Jang Bojs – Bazel: Bazelove frustracije zbog “mladih momaka” traju već dugo!

U nedelju nas očekuje dosta uzbudljivih susreta, a po našem mišljenju derbi dana se igra u Švajcarskoj, gde će fudbaleri Jang Bojsa ugostiti Bazel.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 16:30h.

Jang Bojs: Može li ovaj tim da sačuva prvo mesto na tabeli?

Fudbaleri Jang Bojsa se nisu proslavili prošle sezone, koju je ova ekipa završila tek na trećem mestu na tabeli, što u švajcarskom šampionatu donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Međutim “mladi momci” nisu uspeli da dođu do plasmana u grupnu fazu pošto su u plej-ofu kvalifikacija eliminisani od Anderlehta, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Zbog neigranja u evropskim takmičenjima, Jang Bojs se fokusirao u potpunosti na nacionalni šampionat, pa zbog toga nikog ne sme da iznenadi što se ekipa iz Berna u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Servet, koji ruku na srce ima i meč više, pošto je ova ekipa juče samo remizirala na svom terenu protiv Lugana, kada je bilo 2:2.
Do sada su izabranici Rafaela Vikija odigrali trinaest mečeva u najkvalitetnijem rangu švajcarskog fudbala i ostvarili osam trijumfa, četiri remija uz samo jedan poraz.
U prošlom kolu je lider na tabeli odigrao ne baš najbolji meč na svom terenu protiv Siona, koji je završen bez pobednika pošto je na kraju bilo 1:1.
Na poslednjih pet susreta “mladi momci” su ostvarili tri trijumfa i dva remija, a pored tog remija sa Sionom u prošlom kolu, Jang Bojsi su nedavno podelili bodove i sa aktuelnim šampionom Cirihom, i to na strani, u meču koji je mimo svih očekivanja završen bez golova.
Do sada je nekadašnji šampion Švajcarske na domaćem terenu odigrao šest susreta i ostvario četiri trijumfa uz dva remija.
Inače, ne treba zaboraviti da je susret između Jang Bojsa i Bazela pravi praznik švajacrskog fudbala, a ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da na poslednjih devet međusobnih susreta između ova dva tima Jang Bojs ne zna za poraz, pa je sigurno da zbog toga izabranici Rafaela Vikija u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj susret sa Bazelom kome ni ove sezone ne cvetaju ruže.

Bazel: Jako loše partije na strani!

Bazel je prošle sezone došao do drugog mesta na tabeli, a treba podsetiti da je na kraju šampionata prvoplasirani Cirih imao čak četrnaest bodova viška u odnosu na Bazel, pa je utisak da se titula ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.
Za razliku od Jang Bojsa, Bazel je uspeo da dođe do plasmana u grupnu fazu Lige konferencija, što i jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu, a sigurno je da će i ove glavni cilj biti izlazak na evropsku scenu.
Mora se priznati da smo do sada očekivali znatno više od Bazela u najkvalitetnijem rangu švajcarskog fudbala, a trenutno se nekadašnji šampion ove zemlje nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Jang Bojs, pa je sva prilika da Bazel ponovo neće imati snage da se umeša u borbu za naslov prvaka.
Na poslednjih pet mečeva Bazel je ostvario dva trijumfa, dva remija uz jedan poraz i to na gostovanju kod Lugana koji će ove sezone imati dosta problema da sačuva prvoligaški status o čemu najbolje svedoči i to što ovaj tim na četiri poslednja susreta ne zna za trijumf.
Inače, Bazel je u prošlom kolu bez većih problema na svom terenu savladao Vintertur a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Što se tiče Lige konferencija, izabranici legendarnog Aleksandera Freja se uoči poslednjeg kola nalaze na drugom mestu na tabeli, a za plasman u nokaut fazu će im u poslednjem kolu biti dovoljan i bod na gostovanju kod Pjunika.
Nažalost, u prošlom kolu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja Bazel je odigrao jedan katastrofalan meč pred svojim navijačima u kome nije uspeo da pobedi slabašni Žalgiris, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Za kraj, izabranici trenera Freja će učiniti sve da nakon devet uzastopnih susreta bez trijumfa protiv Jang Bojsa, upišu veoma važna tri boda, ali već sada je evidentno da to neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Mišljenja smo da će lider na tabeli iskoristiti to što Bazel igra katastrofalno na strani ove sezone, pa vam najviše zbog toga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.

Naravno, i jedan i drugi tim igraju za gol više, pa nas u Bernu sasvim sigurno očekuje dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.61.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da domaćin postigne dva ili više golova na ovom derbi meču protiv Bazela, pa je logično da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.