Tip dana: Lion – Lil: Lil je u formi, Lavovi bi mogli opet da riknu!

U nedelju nas očekuje fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel na “Žerlanu” u kom će Lion ugostiti Lil.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Lion: Očekivali smo dosta više!

Ni prošle sezone se fudbaleri Liona nisu proslavili, pošto nekadašnji šampion Francuske ponovo nije uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Naime, jedan od najtrofejnijih francuskih klubova je na kraju zauzeo tek osmo mesto na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na timove koji su uspeli da dođu do plasmana u Ligu konferencija.
Naravno, i ovog puta će primarni cilj biti plasman u Ligu šampiona, ali je utisak da bi se uprava kluba kao i verovatno i svi navijači Liona zadovoljiili i sa bilo kojom pozicijom koja garantuje igranje u nekom od tri evropska takmičenja.
U ovom trenutku se tim sa “Žerlana” nalazi na osmom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na petoplasirani Marsej, a poznato je da je ta peta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu konferencije.
Do sada su izabranici Lorana Blana koji je početkom oktobra imenovan za novog trenera Liona, odigrali dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarili pet trijumfa, dva remija i čak pet poraza, što je zaista previše za tim koji ima evropske ambicije.
Nakon jednog poprilično lošeg perioda, Lion je u prošlom kolu konačno odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na nimalo naivnom gostovanju kod Monpeljea, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2.
Pobedu gostima je u devedesetom minutu doneo Lakazet, a treba biti realan pa priznati da je Lion potpuno zasluženo došao do trijumfa, pošto je većim delom susreta kontrolisao igru, stvarao prilike, međutim, lopta nije htela u gol.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je tim sa “Žerlana” odigrao šest mečeva na svom stadionu i ostvario četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Nakon četiri odigrana susreta na svom stadionu, Lakazet i drugari su bili najbolji domaćin u ligi, međutim, nakon toga je Lion prvo doživeo poraz od PSŽ-a, a potom i na poslednjem susretu na svom stadionu samo remizirao sa Tuluzom kada je bilo 1:1.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan duel sa Lilom, Loran Blan neće ovog puta moći da računa na Tolisa, Diomandea i Polersbeka.

Lil: Fantastične partije u poslednje vreme!

Svi se sećaju one senzacionalne titule Lila od pre dve sezone, kada je ovaj tim na kraju imao bod viška u odnosu na drugoplasrirani.
Zanimljivo je da je tada na klupi popularni “Dogi” sedeo Kristof Galtije, koji je na početku ove sezone stigao na “Park Prinčeva”.
Prošla sezona nije bila nimalo uspešna za Lil, pošto je ovaj tim na kraju završio tek na desetoj poziciji na tabeli što znači da ova ekipa nije izborila plasman u neko od evropskih takmičenja, što svakako jeste bio primarni cilj prošle sezone, a biće i ove, i kako sada stvari stoje biće to izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se domaćin ovog susreta nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na petoplasirani Marsej.
Nakon ne baš najboljeg starta šampionata, kako vreme prolazi tako i “Doge” pružaju sve bolje partije, pa je tako ovaj tim na tri poslednja susreta ostvario isto toliko trijumfa.
Poslednji se desio u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Monaka. Bio je to jedan zaista spektakularan susret na kom smo videli čak sedam golova, pošto je na kraju domaća ekipa slavila rezultatom 4:3.
Pre toga su izabranici Paula Fonseke koji po svemu sudeći radi dosta dobar posao u svom novom klubu, slavili i na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Strazbura, sa više nego ubedljivih 0:3, pa je sigurno da zbog svega toga šestoplasrirani tim na tabeli u veoma lepom raspoloženju dočekuje ovaj okršaj sa Lionom, koji ima dosta problema ove sezone.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada su “Doge” odigrale šest mečeva van svog stadiona i ostvarile tri trijumfa, jedan remi i dva poraza, a zanimljivo je da su sve tri pobede bile ubedljive, pošto je Lil pored pomenutog trijumfa nad Strazburom kada je bilo 0:3, sa 1:3 savladao i ekipe Ažaksioa i Monpeljea.
Kada su u pitanju izostanci, Paulo Fonseka za ovaj veoma važan duel sa Lionom neće moći da računa samo na Virdžinijusa, pa je utisak da portugalski stručnjak ima daleko manje problema od Lorana Blana, koji kao što smo napomenuli neće moći da računa na tri veoma važna fudbalera.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno efikasan susret, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.55.

Sasvim pristojna opklada je i na gol manje, pa kladionica Meridianbet igru 3+ na meču između dva francuska velikana ceni sa kvotom 1.65.

Jako teško je ovde prognozirati pobednika, jer deluje da i jedni i drugi žele da dođu do sva tri boda, pa je možda i najrealnije da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.