Tip dana: Verona – Roma: “Vučica” na teškom ispitu u gradu ljubavi!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali pretposlednji meč dvanaestog kola italijanske Serije A u kom će Verona na svom terenu ugostiti Romu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Verona: Ima li kraja crnoj seriji?

Verona je prošle sezone igrala sjajan fudbal, međutim, kako vreme prolazi, deluje da je to bila najveća zasluga trenera Igora Tudora, koji je u međuvremenu prešao u Marsej, sa kojim takođe postiže odlične rezultate i vrlo lako se može desiti da sa ovim francuskim timom dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona.
Njega je na klupi nasledio Gabrijele Ćofi, koji je nakon serije loših rezultata dobio otkaz pre dve sedmice, a na njegovo mesto je seo Salvatore Boketi, pred kojim će bez ikakve sumnje biti veoma težak zadatak da izvuče klub iz zone ispadanja.
Sigurno je da smo svi očekivali dosta više od tima sa “Bentegodija” a trenutno je situacija takva da se Verona nalazi na katastrofalnom devetnaestom mestu na tabeli uz samo pet osvojenih bodova, što je zaista previše.
U dosadašnjem toku najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala Verona je ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i čak devet poraza, što je i te kako poražavajući podatak.
U prošlom kolu su izabranici Salvatorea Boketija odigrali jedan dobar meč na gostovanju kod Sasuola, ali je nažalost tim iz Ređo Emilije slavio na tom susretu rezultatom 2:1.
Gosti su pomalo i neočekivano prvi došli do vođstva na tom susretu već u drugom minutu, ali je Sasuolo sredinom prvog poluvremena došao do izjednačenja.
Već tada se činilo da ekipa iz grada ljubavi ne bi imala ništa protiv toga da se u Veronu vrati sa osvojenim bodom, međutim, da tako ne bude pobrinuo se Fratezi u 74. minutu.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je Verona odigrala pet mečeva na “Bentegodiju” i ostvarila samo jedan trijumf protiv Sampdorije, uz čak četiri poraza, a poznato je da je upravo domaći tim prošle sezone bio najveća snaga ovog kluba.
Ono što nimalo nije dobro uoči ovog susreta sa favorizovanom Romom je podatak da Salvatore Boketi neće moći da računa na nekoliko veoma važnih fubalera, a tu pre svih mislimo na srpskog reprezentativca Ivana Ilića, koji je i ove sezone jedna od retkih svetlih tačaka u ovom timu.
Pored njega Boketi neće moći da računa ni na Kopolu i Hrustića, dok su pod velikim znakom pitanja Pikoli, Lazović, Doig i Sortinovis.
Za kraj, treba napomenuti da Verona u poslednje vreme igra sjajno u mečevima protiv Rome, pa je tako ova ekipa na četiri poslednja susreta ostvarila dva trijumfa nad “Vučicom”, jednom je bilo nerešeno, a jednom je slavila Roma.

Roma: “Vučici” u poslednje vreme ne leži Verona!

Roma je na najbolji mogući način završila prošlu sezonu pošto je četa Žozea Murinja došla do prvog evropskog trofeja u istoriji, pošto je kao što opšte poznato osvojena Liga konferencije.
Sve to je ovom timu donelo učešće u Ligi Evrope, a u međuvremenu su porasli apetiti pa će primarni cilj ovog puta biti plasman u Ligu šampiona, što neće biti nimalo lak zadatak.
Napomenimo da je iza Rome jedan fenomenalan prelazni rok u kom su dovedeni Dibala, Vajnaldum, Matić, Beloti i Čelik, ali je zanimljivo da su nažalost prva trojica sa ovog spiska u ovom trenutku povređena, i neće moći da pomognu svojim saigračima na nimalo prijatnom gostovanju u Veroni.
Nakon jedanaest odigranih mečeva Roma se nalazi na šestom mestu na tabeli, ali je situacija pre prošlog kola bila još bolja pošto je “Vučica” u tom trenutku držala četvrtu poziciju, ali je usledio poraz od Napolija na “Olimpiku” kada je bilo 0:1, i sada će klub iz prestonice Italije morati dobrano da se pomuči da ponovo dođe do mesta koje na kraju šampionata vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada su izabranici Žozea Murinja odigrali šest mečeva na strani i ostvarili četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, koji je bio poprilično ubedljiv, i to u gostima kod Udinezea, kada su popularne “zebre” slavile sa više nego ubedljivih 0:4.
Što se tiče Liga Evrope, Roma nije na najbolji mogući način startovala u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pošto je četa Žozea Murinja krenula šokantnim porazom na gostovanju kod Ludogoreca, kada je bilo 2:1.
Nakon toga je “Vučica” uspela donekle da se iskupi svojim navijačima pošto je na domaćem terenu bez većih problema savladan Helsinki. Usledili su mečevi protiv Betisa koji je uz Romu nakon žreba svakako smatran za prvog favorita za prolazak u narednu fazu.
Na “Olimpiku” su Andalužani ostvarili trijumf, dok je na “Benito Viljamarinu” bilo nerešeno, pa je računica bila jasna, a to je da su Rimljanima u preostala dva meča potrebna dva trijumfa.
Do sada je italijanski klub ostvario pola posla pošto je u četvrtak slavio na gostovanju kod Helsinkija, pa mu za prolazak u narednu fazu treba još pobeda na domaćem terenu protiv Ludogoreca, što svakako ne bi smelo nijedne sekunde da se dovede u pitanje.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan duel sa Veronom, Žoze Murinjo neće moći da računa na Dibalu, Matića, Vajnalduma i Darboa, uz konstataciju da se vrlo lako može desiti da trener Rome odmori neke fudbalere za četvrtak, kada Rimljane očekuje ključni meč u Ligi Evrope.

Naš predlog

Sigurno je da će Verona učiniti sve da pobedi na ovom susretu, ali se ovaj tim nije proslavio na domaćem terenu ove sezone, dok Roma juri trijumf kako bi ostala u trci za plasman u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj ove sezone.
Najrealnije je da i jedna i druga ekipa na stadionu “Bentegodi” postigne makar po jedan pogodak zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.83.


Kao što smo već napomenuli, Verona u poslednje vreme ima dosta dobar skor sa Romom, pošto je na četiri poslednja međusobna susreta ekipa iz grada ljubavi ostvarila dva trijumfa, jednom je bilo nerešeno, a jednom je Roma slavila, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet odredila odličan koeficijent 1.91.

Mišljenja smo da je odlična kombinacija za ovaj duel na “Bentegodiju” i igra 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.