Derbi dana: Monako – Crvena zvezda: Zvezdino evropsko proleće na talonu u Kneževini!

U četvrtak je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a jedan od mečeva koji će najviše zanimati ljubitelje fudbala na ovim prostorima igra se na stadionu “Luj II” gde će Monako ugostiti Crvenu zvezdu u okviru poslednjeg kola grupne faze ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Monako: Da li će tim iz Kneževine opravdati ulogu favorita?

I dalje navijači Monaka imaju gorak ukus u ustima zbog kraja prošle sezone, pošto je ekipa iz Kneževine na jedan neverovatan način ostala bez direketnog plasmana u Ligu šampiona, i to pošto je u poslednjem kolu samo remizirala na gostovanju kod Lansa (2:2), nakon primljenog gola u poslednjim sekundama utakmice.
Put do najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja Monako je potražio kroz kvalifikacije, ali se ni tu ovaj tim nije proslavio pa je morao da se zadovolji sa plasmanom u Ligu Evrope.
Nakon pet odigranih kola izabranici Filipa Klemana se nalaze na drugom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova, i ono što je najbitnije da francuski predstavnik drži apsolutno sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u nokaut fazu Liga Evrope, ali s obzirom da Trabzon igra sjajno na domaćem terenu u evropskim takmičenjima, najverovatnije je da će Monaku u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde biti potrebna pobeda.
Do sada je tim sa stadiona “Luj II” odigrao pet mečeva i ostvario dva trijumfa, dva poraza uz jedan remi i to u prošlom kolu na gostovanju kod Ferencvaroša koji je mimo svih očekivanja kolo pre kraja obezbedio plasman u nokaut fazu.
Na domaćem terenu u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope je francuski predstavnik odigrao dva meča i upisao trijumf protiv Trabzona, ali i poraz od Ferencvaroša koji između ostalog zbog toga ima bolji međusobni skor od Monaka i koji je već obezbedio prvo mesto i direktan plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče Lige 1, u ovom trenutku se tim iz Kneževine nalazi na šestom mestu na tabeli uz isto toliko bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Lans, a ne treba ni pominjati da je to primarni cilj Monaka kada je ova sezona u pitanju, pošto ta pozicija donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je ovom timu kao što smo već na početku teksta napomenuli izmaklo prošle sezone u poslednjim sekundama poslednjeg kola.
U prošlom kolu je inače Monako bez većih problema slavio na svom terenu protiv Anžea, a taj duel na stadionu “Luj II” je završen rezultatom 2:0.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj odlučujući meč u Ligi Evrope, Filip Kleman za susret sa Crvenom zvezdom neće moći da računa na Agilara i Gebelsa.

Crvena zvezda: Mogu li crveno-beli do novog proleća u Evropi?

Poput Monaka, ni crveno-beli nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, i to pošto su u plej-ofu eliminisani od Makabija.
Nakon trećeg vezanog neuspeha u kvalifikacijama za elitno takmičenje Dejan Stanković je podneo ostavku a na njegovo mesto je postavljen Miloš Milojević koji mu je svojevremeno bio i pomoćnih na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope, veliko je pitanje da li su fudbaleri aktuelnog srpskog šampiona mogli bolje, s obzirom da je grupa za razliku od prethodnih nekoliko sezona izuzetno teška.
U prvom kolu su crveno-beli odigrali jedan sjajan meč na svom terenu protiv Monaka, ali je na kraju ipak slavio tim iz Kneževine nakon velike neopreznosti Slavoljuba Srnića.
Ostaje žal zbog tog poraza, pošto je po mnogim mišljenjima Zvezda nadigrala francuskog predstavnika, ali je falilo malo i sreće.
Nakon toga je četa Miloša Milojevića odigrala loš meč na gostovanju kod Trabzona koji je turski šampion rešio u svoju korist rezultatom 2:1, a posle toga je usledio i prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope na stadionu “Rajko Mitić” protiv Ferencvaroša kada je bilo 4:1.
Od istog rivala su crveno-beli u Mađarskoj doživeli poraz (2:1), međutim, u prošlom kolu je savladan Trabzon rezultatom 2:1, pa najtrofejniji srpski klub drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman na drugo ili treće mesto na tabeli.
Kada je u pitanju srpski šampionat, pre svega valja napomenuti da šampion Srbije od ove sezone ide direktno u Ligu šampiona, a kako sada stvari stoje crveno-beli su na pravom putu da dođu do šeste uzastopne titule pošto se u ovom trenutku izabranici Miloša Milojevića nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Partizan što je veoma lepa bodovna zaliha pred nastavak šampionata.
U prošlom kolu je lider na tabeli bez većih problema slavio na gostovanju kod Kolubare, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ponovo je strelac gola za Zvezdu bio Aleksandar Pešić koji je na taj način potvrdio da se nalazi u sjajnoj golgeterskoj formi, a drugi gol delo je Kalife Kulibalija, kome je ovo bio prvi pogodak za crveno-bele, iako je opšti utisak da se bivši fudbaler Nanta nije proslavio do sada.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj duel sa Monakom, Miloš Milojević neće moći da računa najverovatnije na Sanoga koji je još uvek rovit, dok će veliki hendikep bez ikakve sumnje biti neigranje Aleksandra Dragovića koji ima parne žute kartone.

Naš predlog

Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da će ovo biti jedan efikasan duel, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Ukoliko želi da dođe do plasmana u nokaut fazu ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope, Zvezda mora da napadne svog rivala, pa je poprilično realno da crveno-beli postignu gol na ovom susretu, a mišljenja smo da im ni domaćin neće ostati dužan, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, ako se setimo odlučujućih mečeva u poslednjem kolu grupne faze Liga Evrope, doći ćemo do zaključka da je Zvezda te duele nije gubila. Najbolji primer za to je prošlogodišnji meč sa Bragom, ali treba se podsetiti i Kelna kada je crveno-belima trebala pobeda za prolazak u narednu fazu.
Mišljenja smo da izabranici Miloša Milojevića i ovog puta neće doživeti poraz, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.