Tip dana: Menhengladbah – Štutgart: Mogu li “švabe” da produže krizu domaćina?

VfB Stuttgart gegen Hannover 96

U petak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali duel između Menhengladbaha i Štutgarta.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Menhengladbah: “Ždrebcima” u poslednje vreme ne leži Štutgart!

Ni prošle sezone se fudbaleri Menhengladbaha i pored prevelikih očekivanja nisu proslavili, a na kraju su popularni “ždrebci” sezonu završili na desetom mestu na tabeli, što znači da je ova ekipa ponovo ostala bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Na kraju je tim koji čak pet puta osvajao nemačko prvenstvo, ali i dva puta Ligu Evrope (tadašnji Kup UEFA), imao skor od dvanaest trijumfa, devet remija i čak trinaest poraza, što je zaista previše za tim koji je imao ambiciju da igra u nekom od evropskih takmičenja, pa nakon ovih podataka apsolutno nikoga ne treba da iznenadi zašto se to zapravo nije desilo.
Naravno, i ovog puta Borusija ima slične ambicije, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da od plasmana u neko od evropskih takmičenja ni ovog puta neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se Menhengladbah nalazi tek na jedanaestom mestu na tabeli uz šesnaest osvojenih bodova, što ruku na srce trenutno jeste samo tri boda manje u odnosu na ekipu koja se nalazi na šestoj poziciji, međutim, deluje da je daleko veći problem od toga to što Borusija u poslednje vreme igra jako loše.
Na tri poslednja duela jedanaestoplasirani tim na tabeli ne zna za trijumf, a u prošlom kolu su izabranici Danijela Farkea poraženi na gostovanju kod Union Berlina (2:1), i to nakon gola koji su primili u poslednjim sekundama utakmice.
Ako je taj poraz od lidera na tabeli možda bio i očekivan, onda smo svakako mislili da će Menhengladbah kolo pre toga da pruži bolji otpor na svom terenu Ajntrahtu iz Frankfurta, koji je bez većih problema na tom duelu slavio rezultatom 1:3, a zanimljivo je da su “Orlovi” već na poluvremenu tog meča imali čak tri gola razlike, pa je u drugom delu igre Tiram uspeo samo da ublaži poraz.
Do sada je četa trenera Farkea odigrala šest mečeva na svom terenu i ostvarila četiri trijumfa i dva poraza, a treba napomenuti da je pre tog poraza od Ajntrahta, Borusija na svom stadionu demolirala Keln kada je bilo 5:2, ali i Lajpcig (3:0).
Kada se sve sabere i oduzme deluje da ovaj meč protiv Štutgarta za “ždrebce” dolazi u najtežem mogućem trenutku, pošto Menhengladbah ima velikih problema sa odsutnim fudbalerima.
Naime, Danijel Farke za ovaj duel neće moći da računa na Zomera, Lajnera, Volfa, Hofmana, Itakuru i Nejhausa, dok je Dukure pod velikim znakom pitanja.

Štutgart: Da li je vreme za prvi trijumf na strani?

Pre svega treba reći da je Štutgart jedva uspeo da se spase ispadanja prošle sezone, pošto je ova ekipa na kraju imala isti broj bodova kao i Herta, međutim “stara dama” je imala daleko goru gol razliku što je prvi parametar koji se gleda ukoliko dve ekipe imaju isti broj bodova.
Štutgart se u poslednjem kolu najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala susreo sa ekipom Kelna i taj meč je rešio u svoju korist rezultatom 2:1.
Sve je ukazivalo na to da na ovom susretu neće biti pobednika i da će nažalost popularne “švabe” igrati u baražu, da bi u 92. minutu Vataru Endo postigao gol za ogromno slavlje i radost navijača domaćeg tima koji je obezbedio opstanak u Bundesligi na krajnje dramatičan i uzbudljiv način.
Svakako da će i ovog puta primarni cilj ovog tima biti opstanak u društvu najboljih, a deluje da će to i ovog puta biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se “Crveni” nalaze na petnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u društvu najboljih.
Trenutno Štutgart ima samo dva boda viška u odnosu na Leverkuzen koji se nalazi na šesnaestoj poziciji, a treba napomenuti da “švabe” u poslednje vreme igraju dosta bolje nego što je to slučaj bio na startu ovogodišnjeg izdanja Bundeslige.
U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Augsburga, a taj duel je završen rezultatom 2:1, što je bila tek druga pobeda za Štutgart od starta sezone.
Kolo pre toga je petnaestoplasirani tim na tabeli poražen od Dortmunda na “Signal Iduna Parku” kada je bilo čak 5:0, dok je pre toga Štutgart ostvario svoju prvu pobedu u šampionatu, na domaćem terenu protiv Bohuma, kada je bilo čak 4:1.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada su izabranici Mikaela Virema odigrali pet mečeva na strani i nisu doživeli niti jedan trijumf, pošto je u tom periodu ova ekipa doživela dva poraza i tri remija.
Na poslednja dva susreta van svog terena Štutgart se nije proslavio pošto je pored tog poraza od Borusije iz Dortmunda ova ekipa poražena i na gostovanju kod Volfsburga kada je bilo 3:2, a sve to nakon gola koji je ova ekipa primila u sudijskoj nadoknadi.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel, trener gostiju ovog puta neće moći da računa samo na Vangomana, dok je Miljot pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da Menhengladbah na pet poslednjih međusobnih susreta protiv Štutgarta ne zna za trijumf, a po našem mišljenju to se neće desiti ni večeras zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.71.

Ova dva tima uglavnom igraju efikasne duele, golova ima na obe strane, i sva je prilika da će to biti slučaj i večeras pa vam savetujemo da probate sa igrom GG3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da gosti kojima očigledno leži Borusija iz Menhengladbaha postignu dva ili više golova na ovom ruku na srce veoma teškom gostovanju za sve ekipe, a tu igru kladionica Meridianbet ceni sa fantastičnom kvotom 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.