Derbi dana: Galatasaraj – Bešiktaš: Istanbul gori, titula mora da se vrati na Bosfor!

U subotu je na programu pregršt zanimljivih mečeva, a po našem mišljenju derbi dana se igra u Istanbulu gde će fudbaleri Galatasaraja dočekati Bešiktaš.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Galatasaraj: Brutalan prelazni rok, ali su rezultati za sada izostali!

Iza Galatasaraja je jedan nestvarni prelazni rok, pošto je ovaj klub uspeo da dovede nekoliko zaista fenomenalnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Mertensa i Ikardija.
Dvojica igrača svetske klase zaključili su sjajan prelazni rok turskog velikana, a u paketu sa njima u finišu prelaznog roka došla su još trojica fudbalera, mladi danski štoper Matijas Ros, golgeter Milot Rašica i supertalentovano krilo Jusuf Demir koji je nastupao za Barselonu.
Kada na sve to dodamo Matu, Toreiru i Seferovića dolazimo do zaključka da barem po imenima Galatasaraj ima ubedljivo najbolju ekipu u turskom šampionatu.
Inače, prošlu sezonu je Galata završila na katastrofalnom trinaestom mestu na tabeli pa otuda verovatno i ne čude ovolika ulaganja u tim tokom leta, a sve kako bi se klub iz Istanbula domogao titule, ali i kvalifikacija za Ligu šampiona.
Mora se priznati da smo dosta više očekivali od izabranika Okana Buraka, pošto se jedan od najtrofejnijih turskih klubova u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na Fenerbahče, koji se nalazi na prvoj poziciji na tabeli.
Do sada je petoplasirani tim na tabeli odigrao jedanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu turskog fudbala i ostvario šest trijumfa, tri remija i dva poraza.
U prošlom kolu je Galatasaraj bez većih problema slavio na gostovanju kod Karagumruka, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je tim iz Istanbula odigrao četiri meča na svom stadionu i ostvario dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u poslednjem susretu pred svojim navijačima fudbaleri Galate su samo remizirali protiv Alanije, u duelu koji je završen rezultatom 2:2.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel sa Bešiktašom, Okan Buruk nema previše problema, uz konstataciju da još uvek nisu sigurni Demir i Karatas.

Bešiktaš: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Za razliku od Galatasaraja, Bešiktaš je imao daleko mirniji prelazni rok, iako je i ovaj klub doveo jedno izuzetno kvalitetno pojačanje u vidu Dele Alija, koji je mimo svih očekivanja napustio Premijer ligu i prešao u redove kluba iz Istanbula.
Pored njega, treba izdvojiti i dolazak Vegorsta, koji je do sada najviše pokazao od svih novajlija, o čemu najbolje svedoče i šest postignutih golova u dosadašnjem toku šampionata.
Inače, prošlu sezonu je Bešiktaš završio na šestom mestu na tabeli pa je tako i ova ekipa poput Galatasaraja ostala bez učešća u nekom od evropskih takmičenja, što će bez ikakve sumnje i ovog puta biti primarni cilj, iako to neće biti naravno nimalo lak zadatak.
Nakon dvanaest odigranih kola crno-beli se nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na trećeplasiranu Adanu, koja ruku na srce ima i meč manje, međutim, ono što treba napomenuti je podatak da Bešiktaš trenutno ima samo četiri boda manjka od prvoplasiranog Fenerbačhea.
Do sada su izabranici Šenola Guneša odigrali dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu turskog fudbala i ostvarili šest trijumfa, četiri remija i dva poraza.
U prošlom kolu je petoplasirani tim na tabeli odigrao jedan zaista sjajan meč na svom terenu protiv Umranije, koji je završen sa ubeljdljivom pobedom tima iz Istanbula, pošto je na kraju bilo čak 5:2.
Po dva gola postigli su Tosun i Vegorst, jednom se u listu strelaca upisao i Sanuč, a treba biti realan pa priznati da je pobeda domaćina mogla da bude i ubedljivija, mada i ovako sasvim sigurno svi navijači Bešiktaša imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Što se tiče partija na strani, do sada su crno-beli odigrali pet mečeva na strani i ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
Poslednji meč na strani je nekadašnji šampion Turske odigrao pre dve nedelje kod Hataja, a taj duel je završen pobedom domaće ekipe od 2:1.
Kada su izostanci u pitanju Šenol Guneš ima daleko više problema od svog kolege na klupi Galatasaraja, pošto za ovaj veoma važan susret neće moći da računa na Gezala i kapitena Hačinsona, dok je Uzunhan pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između ova dva tima doći ćemo do zaključka da su ovo dueli na kojima uglavnom pobeđuje domaćin, a mišljenja smo da će tako biti i ovog puta, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.07.

Vrlo lako se može desiti da bude golova na obe strane, pošto će sasvim sigurno oba tima iz Istanbula dati sve od sebe da slave na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.59.

Generalno, ovo je meč koji bi potencijalno mogao da nam donese dosta golova, a na sve to smatramo da domaćin sigurno neće doživeti poraz pa je možda i najidealnija kombinacija kada je ovaj duel u pitanju igra 1X&3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.39.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.