Tip dana: Atalanta – Napoli: Boginja u misiji spašavanja prvenstva!

U subotu nas očekuje nekoliko sjajnih susreta, iako je i bez toga ponuda izuzetno dobra, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Bergamu, u okviru trinaestog kola italijanske Serije A, gde će drugoplasirana Atalanta dočekati prvoplasirani Napoli.
Početak susreta je zakazan za 18 časova.

Atalanta: “Boginja” blista na startu sezone!

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona, u prošlom šampionatu Atalanta nije uspela da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja, pa je samim tim i sezona proglašena neuspešnom.
Kako sada stvari stoje utisak je da je to dobrano rasteretilo ekipu iz Bergama, koja sada igra samo na dva fronta, a epilog toga je da se popularna “Boginja” nakon dvanaest odigranih mečeva nalazi na fantastičnom drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Do sada je četa Đanpjera Gasperinija koji godinama unazad radi sjajan posao u timu iz Bergama odigrala dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarila osam trijumfa, tri remija i samo jedan poraz i to nedavno na svom terenu od Lacija, kada je bilo 0:2, iako su Lacijali na tom susretu nastupili bez Ćira Imobilea, koji će biti odsutan do kraja godine.
U prošlom kolu je inače Atalanta odigrala još jedan sjajan meč, ovog puta na gostovanju kod Empolija, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
“Boginja” je do vodećeg kola došla preko Hateburga, a mogli su gosti i do ubedljivije prednosti u prvom delu igre, ali je u finišu prvog poluvremena Kopmajners promašio jedanaesterac.
U drugom delu igre je Atalanta kontrolisala utakmicu, a sredinom poluvremena je Lukman uvećao na 0:2 što se ispostavilo i kao konačan rezultat ovog susreta, tako da je drugoplasirani tim na tabeli bez većih problema pregrmeo jednu izuzetno teško gostovanje.
Inače, na poslednjih pet susreta izabranici Đanpjera Gasperinija su ostvarili tri trijumfa, jedan poraz i jedan remi, a kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Atalanta odigrala šest susreta na svom stadionu i ostvarila tri trijumfa, dva remija i onaj pomenuti poraz od Lacija, dok je u gostima “Boginja” na šest odigranih mečeva ostvarila čak pet trijumfa, uz samo jedan remi, i uz Napoli je najbolja gostujuća ekipa u ligi.
Poslednji međusobni susret između Atalante i Napolija odigran je pre nešto više od sedam meseci, a na tom duelu su Napolitanci slavili u Bergamu rezultatom 1:3, pa je sigurno da trenutno drugoplasirani tim na tabeli ima veliki motiv da se revanšira ekipi sa stadiona “Diego Armando Maradona”.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj duel, Đanpjero Gasperini ovog puta neće moći da računa na Palomina, Murijela i De Rona, dok je Zapakosta pod velikim znakom pitanja.

Napoli: Da li je vreme za prvi poraz Napolitanaca?

Utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Napolija pružati ovoliko dobre partije ove sezone.
Naime, nakon dvanaest odigranih kola Napolitanci se nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Atalantu, a sjajnu priliku da još više poveća svoju bodovnu razliku tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” će imati već u ovom kolu kada gostuje upravo kod Atalante.
Do sada je lider na tabeli odigrao dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvario deset trijumfa i dva remija, a u prošlom kolu je Napoli odigrao još jedan fantastičan meč pred svojim navijačima u kom je bez većih problema savladan Sasuolo, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Pre toga su Napolitanci ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Rome, u meču u kom su dominirali od prvog do poslednjeg minuta i na kraju slavili rezultatom 0:1.
Fenomenalne partije izabranici Lučana Spaletija pružaju i u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto je Napoli došao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u jednoj nimalo lakoj grupi, u kojoj su pored italijanskog prestavnika bili još i Liverpul, Ajaks i Rendžers.
Već posle prva četiri kola Napoli je obezbedio plasman u nokaut fazu, a zanimljivo je da je ova ekipa u tom periodu uspela da demolira Liverpul na svom stadionu, ali i da dva puta nanese teške poraze Ajaksu koji je ne tako davno igrao polufinale Lige šampiona.
Ruku na srce u poslednjem kolu je italijanski klub poražen na gostovanju kod Liverpula kada je bilo 2:0, ali je to bio podnošljiv poraz, pošto zbog boljeg međusobnog skora sa “Redsima”, Napoli je na kraju završio kao prvi i imaće vrlo verovatno nešto lakšeg protivnika u osmini finala, iako ruku na srce ima nekoliko vrhunskih ekipa koje su završile kao drugoplasirane.
Napoli je u dosadašnjem toku Serije A odigrao nekoliko fantastičnih mečeva na strani, a ono što treba napomenuti je da lider na tabeli još uvek ne zna za poraz van svog terena, pošto je na šest odigranih susreta četa Lučana Spaletija ostvarila pet trijumfa, uz jedan remi, i to na gostovanju kod Fiorentine kada nije bilo golova.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč kojim bi Napoli mogao da poveća još više prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, Lučano Spaleti nažalost neće moći da računa na svog verovatno i najboljeg fudbalera Kvaratskeliju koji je na poslednjem treningu pred ovaj susret osetio bol u leđima, zbog čega će preskočiti ovo gostovanje, a pored njega neće biti ni Rahmanija zbog povrede mišića.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Atalanta igra sjajno na domaćem terenu, ali je ovog puta protivnik koji je do sada ubedljivo najviše pokazao od svih timova u Seriji A.
Ipak, mišljenja smo da bi možda bilo i previše kada bi Napolitanci slavili i na ovom gostovanju kod tima koji im je najbliži pratioc na tabeli, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.68.


Na poslednja četiri međusobna susreta između ova dva tima je palo čak devetnaest golova, što nam daje neverovatan prosek od skoro pet pogodaka po susretu, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.65.

Za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom jedinicom na ovom susretu između drugoplasiranog i prvoplasiranog tima na tabeli, a sve to Meridianbet ceni sa brutalno dobrom kvotom 3.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.