Najava i analiza: Serija A, 13. kolo: Tri spektakularna susreta! Da li je vreme za prvi poraz Napolija u sezoni?

Utisak je da je ovo trinaesto kolo italijanske Serije A ubedljivo najzanimljivije do sada pošto nam ono sa sobom donosi tri velika derbija.
Pre svega, u subotu će drugoplasirana Atalanta na svom terenu ugostiti prvoplasirani Napoli, i postavlja se pitanje da li je vreme za prvi poraz Napolitanaca u za sada fenomenalnoj sezoni za njih.
U nedelju nas očekuju još dva velika derbija. Prvi je popularni “Derbi dela Kapitale” gde će fudbaleri Rome ugostiti Lacio, a drugi je ujedno i poslednji susret ovog kola u kom će Juventus na svom stadionu ugostiti Inter.
Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Milana i Specije, ali i Sampdorije i Fiorentine.

Udineze – Leće – 1 @ 1.57 u CircusBet

Prvi meč ovog kola se igra u Udinama gde će fudbaleri Udinezea dočekati Leće. Popularne “zebre” slove za jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, a trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Inter, a poznato je da to šesto mesto na tabeli na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli remizirao na gostovanju kod Kremonezea, a taj duel je završen bez golova.
U goste im dolazi Leće koji se trenutno nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli koja je ujedno i poslednja koja na kraju šampionata garantuje opstanak u društvu najboljih.
Mišljenja smo da će domaćin nastaviti sa sjajnim partijama u Seriji A, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.57.

Empoli – Sasuolo – 3+ @ 1.70 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Sasuolo. Empoli se nakon dvanaest odigranih mečeva nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa na svom terenu doživela poraz od drugoplasirane Atalante, pošto je taj duel završen rezultatom 0:2.
Svakako da će primarni cilj Empolija biti opstanak u društvu najboljih, što naravno neće biti nimalo lak zadatak ako tim iz Toskane nastavi da igra kao što je to bio slučaj u poslednja dva kola.
Što se tiče Sasuola, tim iz Ređo Emilije se nalazi na sredini tabele, ali treba napomenuti da su Domeniko Berardi i drugari u prošlom kolu doživeli težak poraz na gostovanju kod lidera na tabeli Napolija, pošto je taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” završen rezultatom 4:0.
Bilo kako bilo, pored silnih odlazaka iz Sasuola, više se nije moglo ni očekivati, pa trenutna jedanaesta pozicija na tabeli izgleda jako dobro.
Sva je prilika da će ovaj duel u Toskani biti i te kako efikasan, što je svakodnevnica kada su mečevi Sasuola u pitanju, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.70.

Salernitana – Kremoneze – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Poznato je na koji način je Salernitana prošle sezone uspela da dođe oko opstanka a svakako da će izabranici Davidea Nikole ovog puta pokušati da izbegnu dramu.
U ovom trenutku se tim iz Salenta nalazi na odličnom desetom mestu na tabeli i ovaj tim u poslednje vreme igra zaista sjajno, pa je tako u prošlom kolu mimo svih očekivanja desetoplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod Lacija, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
U goste im ovog puta dolazi Kremoneze, koji je jako malo pokazao u dosadašnjem toku prvenstva, pošto se novajlija u ligi nalazi na poslednjem mestu na tabeli i kako sada stvari stoje ovaj tim je glavni kandidat za selidbu u niži rang.
Ruku na srce, u prošlom kolu je Kremoneze odigrao dobar meč na svom terenu protiv Udinezea, koji je završen bez pobednika ali i bez golova.
Mišljenja smo da je domaćin ovde apsolutni favorit pa vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila sjajnu kvotu 2.20.

Atalanta – Napoli – 1X @ 1.70 u Meridianbet

Prvi derbi ovog spektakularnog kola se igra u subotu u Bergamu gde će fudbaleri Atalante ugostiti Napoli.
Malo ko se nadao da će Atalanta igrati ovako dobro u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, međutim, trenutno je situacija takva da je ova ekipa prva pratilja Napolija, pošto se “Boginja” trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je bez većih problema savladan Empoli na gostovanju u Toskani, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Šta tek reći o Napoliju? Tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” igra brutalno na oba fronta – u Ligi šampiona je obezbeđen plasman u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, a kao što smo već napomenuli, Naplitanci trenutno zauzimaju prvo mesto u Seriji A, uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Atalantu.
Svakako da će tim koji sa klupe predvodi Lučano Spaleti učiniti sve da poveća bodovnu prednost nakon ovog kola, međutim, mišljenja smo da im to neće poći za rukom, pošto Atalanta igra fantastično na domaćem terenu, pa vam zbog svega toga savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.

Milan – Specija – 1-1 @ 1.53 u CircusBet

Pre nekoliko dana je Milan ostvario primarni cilj u ovom delu šampionata, a to je bez ikakve sumnje plasman u nokaut fazu Lige šampiona.
U poslednjem kolu grupne faze je bez ikakvih problema savladan austrijski Salcburg, a taj duel na “San Siru” je završen rezultatom 4:0.
Ipak, u Seriji A je četa Stefana Piolija u prošlom kolu odigrala jedan ne baš najbolji meč, pošto je Torino bio bolji na svom terenu, pa se u ovom trenutku “Rosoneri” nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
Što se tiče Specije, ono što je karakteristično godinama unazad za ovu ekipu su sjajne partije na domaćem terenu, ali i katastrofalne na strani.
Naime, do sada je tim iz Ligurije na gostovanjima odigrao šest mečeva, doživeo isto toliko poraza i za to vreme Specija nije postigla niti jedan gol, pa ne treba previše diskutovati o tome zašto smo vam ovde savetovali da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.53, uz konstataciju da bi vrlo lako ovaj meč mogao da nam donese dosta golova.

Bolonja – Torino – 3+ @ 2.22 u Meridianbet

Iako je Bolonja imala dosta problema i nakon odlaska Siniše Mihajlovića, deluje da je novom treneru Tijagu Moti bilo potrebno vreme da se upozna sa ekipom, a najbolji pokazatelj za to je što je tim sa stadiona “Renato Dal’ Ara” na poslednja dva meča ostvario isto toliko trijumfa, pa se u ovom trenutku Bolonja nalazi na dvanaestom mestu na tabeli sa trinaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu je ovaj tim ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Monce, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
U goste im stiže Torino koji je u prošlom kolu odigrao možda i najbolju partiju u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, pošto je na domaćem terenu savladana aktuelni šampion Milan, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
U ovom trenutku se popularni “Bikovi” nalaze na devetom mestu na tabeli i ukoliko ovako nastave mogli bi da se uključe u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Po svemu sudeći, biće golova na stadionu “Renato Dal’ Ara” pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.22.

Monca – Verona – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Monca će učiniti sve da u svojoj premijernoj sezoni ostane u Seriji A, iako se to čini dosta teškim zadatkom.
Klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija igra loše u poslednje vreme, a u prošlom kolu je ovaj tim doživeo treći uzastopni poraz u Seriji A, i to na svom terenu protiv Bolonje, kada je bilo 1:2.
U ovom trenutku se Monca nalazi na petnaestom mestu na tabeli. Kada je reč o Veroni, treba biti realan pa priznati da je tim iz grada ljubavi ubedljivo najveće razočarenja u dosadašnjem toku prvenstva.
Verona se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, a u prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli očekivano poražen na svom stadionu protiv Rome, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Iako je većim delom tog susreta domaćin imao igrača manje, Verona se dobro nosila, pa su Rimljani tek u finišu susreta stigli do trijumfa, što je dovelo do velikog razočarenja malobrojnu publiku na stadionu.
Mišljenja smo da u ovom trenutku gosti ne mogu ozbiljnije da se suprostave Monci, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.20.

Sampdorija – Fiorentina – GG @ 1.93 u Maxbet

Pored Verone, svakako da je Sampdorija ekipa koja važi za jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A.
U ovom trenutku se tim iz Đenove nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje je nažalost i posednje koje na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu su izabranici Dejana Stankovića očekivano poraženi na gostovanju kod Intera, a taj duel na stadionu “Đuzepe Meaca” je završen rezultatom 3:0, što je bio već osmi poraz za Sampu u dosadašnjem toku sezone.
U goste im stiže Fiorentina koja je obezbedila plasmas u nokaut fazu Lige konferencija, a na sve to “viola” je u prošlom kolu slavila na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Specije, kada je bilo 1:2.
Iako smo mišljenja da je verovatno došlo vreme za drugi trijumf u sezoni izabranika Dejana Stankovića, mišljenja smo da je daleko realnije da na ovom meču koji se igra u Đenovi probate sa igrom GG koju Maxbet plaća sa kvotom 1.93.

Roma – Lacio – 3+ @ 1.85 u Meridianbet

Ovo kolo nam između ostalog donosi i veliki derbi Rima, “Derbi dela Kapitale” u kom će snage odmeriti Roma i Lacio.
Primarni cilj Rome ove sezone je plasman u Ligu šampiona, pa ako na taj način posmatramo stvari slobodno možemo konstatovati da svi navijači “Vučice” imaju dosta razloga za zadovoljstvo pošto se u ovom trenutku Roma nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje i jeste poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je “Vučica” slavila na veoma teškom gostovanju kod Verone, a taj duel je završen pobedom rimskog kluba od 1:3.
Kada je u pitanju Lacio, nažalost, Sergej Milinković-Savić nakon poraza na gostovanju kod Fejnorda nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, i moraće da se zadovolje sa šesnaestinom finala Liga konferencije.
Deluje da će izabranici Maurisija Sarija učiniti sve da slave na ovom susretu kako bi se iskupili svojim navijačima zbog ispadanja iz Liga Evrope, a sa druge strane, poznato je da nam mečevi ova dva kluba po nepisanom pravilu donose dosta golova, i zato vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet prirpremila koeficijent 1.85.

Juventus – Inter – GG @ 1.80 u Maxbet

Poslednji duel trinaestog kola italijanske Serije A se igra u Torinu gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Inter u velikom derbiju.
Od Juvea smo dosta više očekivali ove sezone, a trenutno je situacija takva da se “stara dama” nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Inter, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Velikih problema ima Masimilijano Alegri sa odsutnim fudbalerima, ali je i pored toga klub iz Torina u prošlom kolu uspeo nekako da slavi na gostovanju kod Lećea, kada je bilo 0:1.
Što se tiče Intera, “Neroazuri” su za razliku od Juventusa uspeli da dođu do plasmana u osminu finala Lige šampiona, čime je jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone ispunjen.
U Seriji A Inter igra dosta bolje nego što je to bio slučaj na startu sezone, a u prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija slavili na svom terenu protiv Sampdorije, kada je bilo 3:0.
Veoma težak meč za prognoziranje, a mišljenja smo da je najrealnije da probate sa igrom GG pošto će oba tima ići na trijumf, za šta je Maxbet odredio koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.