Tip dana: Totenhem – Liverpul: Mogu li “Redsi” da uskoče u poslednji voz za Ligu šampiona?

Utisak je da odavno nije bila ovako dobra ponuda za klađenje, kao što je to slučaj ove nedelje, a u moru zanimljivih susreta smo za vas ovog puta analizirali meč između Totenhema i Liverpula u sklopu petnaestog kola engleske Premijer lige.
Duel između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta
.

Totenhem: “Pevci” u lepom raspoloženju dočekuju Liverpul!

Generalno, kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači Totenhema imaju dosta razloga kada su partije njihovog omiljenog tima u pitanju, i to na oba fronta.
Naime, trenutno se “Spursi” nalaze na trećem mestu na tabeli engleske Premijer lige uz pet bodova manjka u odnosu na vodeći Arsenal, a u prošlom kolu je ova ekipa napravila neverovatan prekret na gostovanju kod Bornmuta i slavila sa 2:3.
Domaća ekipa je sve do 57. minuta imala dva gola prednosti, ali onda je Totenhem ubacio u petu i na dvadesetak minuta pre isteka regularnog toka poravnao rezultat, a veliku pobedu londonskoj ekipi doneo je Bentankur golom u drugom minutu sudijske nadoknade.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala “Pevci” su ostvarili tri trijumfa i dva poraza, a ta pobeda u prošlom kolu je svakako stigla u pravo vreme pošto je pre toga Totenhem doživeo dva vezana poraza.
Kada je u pitanju Liga šampiona, Totenhem je pre nekoliko dana posle drame stigao do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja čime je bez ikakve sumnje jedan od primarnih ciljeva za ovu sezonu ispunjen, pa će barem do početka Svetskog prvenstva izabranici Antonija Kontea moći u potpunosti da se fokusiraju na Premijer ligu.
Inače, u poslednjem kolu Lige šampiona su “Pevci” nakon preokreta slavili na gostovanju kod Marseja, a taj duel na “Velodromu” je završen rezultatom 2:1, a zanimljivo je da je nakon gola Hojberga u petom minutu sudijske nadoknade domaćin ostao bez proleća u Ligi Evrope.
Ono po čemu će sasvim sigurno fudbaleri Liverpula pamtiti taj meč je neugodna povreda Sona, zbog koje će ovaj sjajni fudbaler propustiti ovaj veoma važan susret.
Do sada je Totenhem odigrao šest mečeva na svom stadionu i ostvario čak pet trijumfa uz samo jedan poraz, i to na poslednjem duelu koji su “Pevci” odigrali na svom stadionu, kada je Njukasl bio bolji i slavio rezultatom 1:2.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan duel, Antonio Konte za susret sa Liverpulom neće moći da računa na Sona, Romera i Rišarlisona.

Liverpul: Mogu li “Redsi” do plasmana u Ligu šampiona?

Prošle sezone su fudbaleri Liverpula jedva došli do plasmana u Ligu šampiona, a sigurno je da će jedan od najtrofejnijih evropskih klubova ovog puta pokušati da izbegnu dramu do poslednjeg kola što se tiče plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, međutim, već sada možemo konstatovati da će sve to biti veoma težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Jirgena Klopa nalaze na katastrofalnom devetom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Njukasl, pa kako sada stvari stoje sve manje su šanse da ćemo Liverpul naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što kao što smo već napomenuli i jeste određeno kao primarni cilj.
Deluje da polako ali sigurno “Redsi” počinju da plaćaju cenu lošeg prelaznog roka, pošto je ove sezone klub napustio Sadio Mane, a osim Nunjeza nije bilo nekih značajnih pojačanja, što je po svemu sudeći bila velika greška Jirgena Klopa.
U prošlom kolu je tim sa “Enfilda” ponovo razočarao sve svoje navijače pošto je doživeo poraz na svom terenu od Lidsa, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je bio već četvrti poraz Liverpula u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, a drugi uzastopni, pošto je pre tog neuspeha nekadašnji osvajač Lige šampiona doživeo poraz i na gostovanju kod Notingema, kada je bilo 1:0.
Što se tiče Lige šampiona, osim poraza u prvom kolu na stadionu “Diego Armando Maradona” kada su Napolitanci slavili rezultatom 4:1, Liverpul je sve ostale mečeve dobio, a tu računamo i duel poslednjeg kola na “Enfildu” protiv Napolija, kada je bilo 2:0..
Iako su engleski i italijanski predstavnik na kraju imali isti broj bodova, Napoli će ipak sa prvog mesta u grupi ići dalje, pošto ima bolji međusobni skor u odnosu na “Redse”.
Navijače Liverpula bi svakako mogao da obraduje podatak da je Totenhem njihovom omiljenom timu poslednji poraz naneo još 2017. godine, a na poslednjih deset susreta, tim iz Londona je u tom periodu ostvario čak sedam trijumfa, dok je tri puta bilo nerešeno.
Kada su u pitanu izostanci za ovaj izuzetno važan meč, Jirgen Klop ovog puta neće moći da računa na Matipa, Keitu, Žotu, Dijaza i Artura dok je Džejms Milner pod velikim znakom pitanja, pa je utisak da trener Liverpula ovog puta ima daleko više problema pri sastavljanju tima za veliki derbi Londona.

Naš predlog

Zanimljivo je da su oba meča između ova dva tima prošle sezone završena bez pobednika, a šire posmatrano, treba napomenuti da je poslednji trijumf Totenhem ostvario još 2017. godine, zbog čega i ovog puta dajemo prednost Liverpulu, koji više nema pravo na kiks.
Hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.19.


Retko kada se dešava da u međusobnim duelima između ova dva tima jedna od ekipa ne postigne gol, a po našem mišljenju to neće biti slučaj ni večeras, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.98.

Za kraj, realno je da “Redsi” u ovom za njih meču biti ili ne biti postignu makar dva gola, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.