Tip dana: Rajo Valjekano – Real Madrid: Kraljevski tretman za šampiona u predgrađu!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali susret između Rajo Valjekana i Real Madrida.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Rajo Valjekano: Sjajne partije u poslednje vreme!

Prošlu sezonu su fudbaleri Rajo Valjekana završili na dvanaestom mestu na tabeli, ruku na srce, uz samo četiri boda viška u odnosu na ekipu koja je na kraju napustila najkvalitetniji rang španskog fudbala, međutim, treba napomenuti da je tim iz Valjekasa nakon toga što je i definitivno izborio opstanak u društvu najboljih u finišu prvenstva odigrao nekoliko mečeva bez rezultatskog pritiska, pa otuda i ne treba da začudi podatak da je ova ekipa na tri poslednja duela u prošlogodišnjem izdanju španske La Lige doživela isto toliko trijumfa.
U letnjem prelaznom roku nije bilo previše dolazaka, ali ni odlazaka iz kluba, a ponovo će sve oči biti uprte u Radamela Falkaa, koji ruku na srce ima nešto slabiju minutažu ove sezone i do sada je postigao samo dva gola, od kojih je jedan bio posebno značajan, pošto je pogodio na gostovanju kod Atletiko Madrida, i to u sudijskoj nadoknadi, što je bilo dovoljno za bod protiv ove sezone indisponiranih Madriđana.
Nažalost, kolumbijski internacionalac se u međuvremenu povredio, propustio dva poslednja meča svoje ekipe, ali kako sada stvari stoje sva je prilika da će Falkao biti spreman za ovaj duel sa Realom iz Madrida.
Do sada je Rajo Valjekano odigrao dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli uz osamnaest osvojenih bodova, pa ukoliko ovako nastavi, klub iz Valjekasa bi vrlo lako mogao da se umeša u borbu za plasman u Ligu konferencija.
U prošlom kolu je devetoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan sjajan meč i slavio na gostovanju kod Sevilje kojoj gori pod nogama, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Pre toga su izabranici Andonija Iraole odigrali verovatno i najbolji meč u dosadašnjem toku šampionata, pošto su na svom terenu demolirali Kadiz, a taj duel je završen rezultatom 5:1.
U sjajnoj formi je Rajo u poslednje vreme, pošto je ova ekipa na četiri poslednja susreta ostvarila dva trijumfa i dva remija.
Na domaćem terenu je Valjekano odigrao pet mečeva i ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to mimo svih očekivanja od Majorke kada je bilo 0:2.
Za kraj, Andoni Iraola za ovaj meč sa aktuelnim šampion Evrope i Španije neće moći da računa na Poca, Nteku i De Tomasa, dok je Martin pod velikim znakom pitanja.

Real Madrid: Madriđani po prvi put iza Barse!

Šta reći o prošloj sezoni Reala? Karlo Ančeloti se vratio u klub slobodno možemo reći na mala vrata, a epilog svega je trofej u Ligi šampiona i u španskom prvenstvu, pa teško da je moglo bolje.
U letnjem prelaznom roku su Madriđani ostali bez Kazemira koji je prešao u Mančester Junajted, a klub su u međuvremenu napustili i Luka Jović i Garet Bejl, koji je preksinoć došao do novog trofeja u svojoj bogatoj karijeri, pošto je sa Los Anđelesom osvojio MLS.
U klub je kao veliko pojačanje stigao Ridiger, dok je Monaku plaćeno 100 miliona evra za Čuamenija, koji je zalog za budućnost, iako je ovaj fudbaler već sada pokazao da može da bude punopravni član prve postave aktuelnog šampiona Evrope.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje španske La Lige, u ovom trenutku se kraljevski klub nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Barselonu, koja ruku na srce ima i meč viška, pošto su Katalonci sinoć na svom terenu na oproštaju Pikea od aktivnog igranja fudbala, bez većih problema savladali Almeriju rezultatom 2:0.
Nažalost, u prošlom kolu je četa Karla Ančelotija mimo svih očekivanja samo remizirala na “Santjago Bernabeu” protiv Đirone, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ono što je posebno zanimljivo je je podatak da je Real bez većih problema rešio sve derbi mečeve u dosadašnjem toku šampionata, pošto su savladani Barselona, Atletiko Madrid i Sevilja, međutim, Madriđani su na svom terenu prosuli bodove protiv Osasune i kao što smo već napomenuli Đirone u prošlom kolu.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, sigurno je da je kraljevski klub i ovog puta jedan od glavnih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja, a grupnu fazu je aktuelni šampion Evrope završio na prvom mestu na tabeli, i uslovno rečeno imaće nešto lakšeg rivala u osmini finala.
U poslednjem kolu grupne faze, Real je bez većih problema slavio na svom terenu protiv Seltika, a taj duel je završen rezultatom 5:1, iako se stiče utisak da je taj trijumf Madriđana, vrlo lako mogao da bude i daleko ubedljiviji.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj duel sa Rajo Valjekanom, Karlo Ančeloti ovog puta neće moći da računa na Krosa koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, dok su pod velikim znakom pitanja za ovaj duel Čuameni i Azar.

Naš predlog

Iako Rajo Valjekano važi za jednog od najboljih domaćina u španskoj La Ligi, mišljenja smo da će kraljevski klub slaviti i na ovom gostovanju, pošto se Madriđani po prvi put od starta prvenstva nalaze u situaciji da moraju da jure Barselonu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.66.

Ako se malo osvrnemo na međusobne susrete između ova dva tima, doći ćemo do zaključka da je Real na poslednjih sedamnaest međusobnih susreta sa Rajo Valjekanom ostvario isto toliko trijumfa, što nam samo potvrđuje da će ovo biti jedna sigurna pobeda Madriđana, pa vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet odredila kvotu 2.39.

Za kraj, četa Karla Ančelotija bi morala da postigne dva ili više golova na ovom gostovanju u Valjekasu, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.